מעבר לאירופה

chillout11

New member
מעבר לאירופה

אני מתכנן לטוס לאירופה לתקופה של שנתיים בערך. רציתי לדעת אם אני יכול לקבל ויזת עבודה באחת ממדינות אירופה אם לבת זוג שלי יש דרכון אירופאי וטסים ביחד. כמה זמן לוקח לסדר את כל העניינים ואם צריך להצהיר על זוגיות שם. איך מתבצע התהליך ולאחר מכן האם חייבים להשאר באותה המדינה או אפשר להסתובב בכל האיחוד האירופאי. המטרה היא משהו זמני עד שנתיים ולא הגירה.

גוזליה

New member
ויזת בן זוג

תלוי אזרחית של איזו מדינה היא זוגתך. עקרונית, את הויזות יש להוציא עבור מדינת היעד- דהיינו: אם אתם מתכננים לגור ולעבוד בבריטניה, אז יש לבצע זאת מול הרשויות הבריטיות, אם אתם מתכננים לעשות זאת בגרמניה אז מול הרשויות הגרמניות וכיוב'. לכן עליכם לתכנן את הנושא מראש. הוצאת ויזה היא עניין שבד"כ כרוך בכסף- לכן קח בחשבון שכל ויזה תעלה לך. עליכם להוכיח שאתם בני זוג (בד"כ ידרשו מכם הצהרות בנק וכהנה). זה לא כלכך משנה מה התוכניות הנקודתיות שלך לטווח ארוך (שנה, שנתיים או חמש עשרה שנים)- באם אתה מעוניין להשאר מעבר לזמן שמאפשרת לך ויזת התייר שלך כאזרח ישראלי, עליך להוציא ויזה רלוונטית (כמובן לכל ויזה ארכה משלה..)

גוזליה

New member
ויזת עבודה או ויזת בן זוג?

זה שני דברים שונים. ויזת בן זוג בד"כ מקנה את האפשרות גם לעבוד. ויזת עבודה עצמאית- תלוי בסוג הויזה (אבל זה לא מה שאתה מחפש...) העלויות משתנות ממדינה למדינה וזה מאוד תלוי לאן אתם מתכננים לנסוע וכולי.

chillout11

New member
איך מתבצע התהליך?

תודה על התשובות. 1. נגיד ובחרתי מדינה ותאריך טיסה, מה התהליך-למי אני פונה על ההתחלה והיכן לקבל מידע? שגרירות של אותה מדינה שאני רוצה לעבור אליה בארץ או שגרירות של המדינה שיש את האזרחות שלה? 2. איך אני יכול לחפש עבודה עוד לפני שהגעתי למדינה הרצויה כשאני בדרך לקבל את הויזה? יש בכלל אפשרות כזאת? 3. מהרגע שמקבלים את הויזה חייבים ישר לנסוע לאותה מדינה או שאפשר לבוא מתי שרוצים ולעזוב ולחזור מתי שרוצים?

eyshap

New member
תתחיל עם לבחור מדינה

ואז תפנה לקונסוליה של המדינה שאליה אתה רוצה לנסוע, היא הכתובת הרלוונטית. לגבי חיפוש עבודה... תחשוב בעצמך, כמה קל למצוא עבודה בשלט רחוק? איך תגיע לראיונות מהיום למחר? אלא אם יש לך מקצוע מאוד מיוחד, ומישהו מחפש אותך ישירות... לדעתי הכי טוב פשוט להתחיל לרחרח באתרי אינטרנט לחיפוש עבודה במדינת היעד שלך, לקנות כרטיסים לביקור של שבוע, ולנסות לקבוע את כל הראיונות האפשריים לאותו שבוע. מהרגע שאתה מקבל את הויזה אתה יכול לנסוע ולחזור כאוות נפשך, אבל אם תרצה בעתיד לתרגם את הוויזה הזאת לאזרחות, יכול להיות שידרשו ממך להוכיח ששהית כמות מסויימת של זמן באותה מדינה, או לחילופין שלא עזבת לתקופות שעולות על זמן מסויים

TrigATUSA

New member
אתה צריך ויזת בן זוג נפרדת לכל מדינה שבה תהיה

ובכל מקום תצטרכו להוכיח מגורים של שניכם על מנת שהוויזה שלך תהיה בתוקף

chillout11

New member
אוקיי

אבל איזה הוכחות יש להביא בישראל לאותה שגרירות לפני שנוסעים? חשבון בנק משותף זה נשמע פשוט מדי, אין עוד משהו שצריך?

chillout11

New member
תכנון מעבר לאירופה

אנחנו זוג שמתכננים לגור תקופה באירופה, בינתיים הכיוון הוא אנגליה למרות שגם לוקסמבורג והולנד בא בחשבון. מה מומלץ יותר? חשוב לנו שיהיה אפשר להסתדר במדינת היעד עם אנגלית והבנתי שבלוקסמבורג הרוב דוברי אנגלית... איפה יותר קל מבחינת עבודה ומחייה? איפה יש ישראלים? תודה מראש

גוזליה

New member
אבל למה לא לשרשר לשרשור שכבר פתחת??

ומה יש לאנשים מלוקסמבורג לאחרונה?!
זו מדינה קטנטנה, האם אתם דוברים צרפתית גרמנית או לוקסמבורגנית? מאיפה הבנת שהרוב בלוקסמבורג דוברי אנגלית? אתה חושב שתצליח למצוא שם בקלות עבודה? ישראלים יש בכל מקום. ומה זה "קל"? או "להסתדר"? מה המקצועות של שניכם?

chillout11

New member
לא כזאת קטנה

כשהייתי בגרמניה, ראיתי קצת את לוקסמבורג לפני שטסתי חזרה. האנגלית שלהם טובה יותר מרוב הישראלים.

TrigATUSA

New member
אני לא ממליץ להסיק ממה שאנשי תיירות

יודעים לאפשרות מציאת העבודה ההערכה שלי שבלוקסומבורג לא קל למצוא עבודה בכלל, ובטח לא למי שלא דובר את אחת מהשפות המקומיות

למעלה