מעבר לאירופה

tolika54

New member
מעבר לאירופה

שלום לכולם, הנני בן 29 ושוקל להתנסות בחווית חיים של עזיבה לאירופה למספר שנים, אולם אני בספק רב שמדינות אירופה המערבית תקבל אותי כך סתם. שאלתי היא, מה עושה אדם רגיל אשר מעניין להתחיל חיים חדשים איי שם באחת ממדינות אירופה המערבית? לשם דגש אני בעל תואר שני בכלכלה. איך ניתן לקבל ויזת מחיה? אילו אופציות תעסוקה קיימות למשל בצרפת או גרמניה בהן השפה היא רחוק מלהיות אנגלית? בתודה מראש. טל.

גוזליה

New member
האם אתה דובר את השפה?

בהנחה שלא, אתה יכול לנסות להתקבל לעבודה באחת מהחברות הבינל'. מעבר לכך, לכל מדינה תנאים משלה להגירה, מומלץ להתעניין בשגרירויות ובאתרי האינטרנט הרלוונטיים.בהצלחה.

edl

New member
עבודה ושפה באיטליה

לדעתי כדאי תמיד להתחיל עם לימוד השפה, בחר לך ארץ מעניינת וחפש חברות ישראליות שעובדות באותה הארץ. קח קורס שפה בישראל או מורה פרטית. לגבי איטליה ניתן למצא פרטים על מורה או קורס במכון לתרבות איטליה שבת"א. אני לא יודעת מה החוקים בשאר אירופה אך באיטליה אם שהית מעל ל 5 שנים באיטליה כעובד באופן חוקי אתה יכל להגיש בקשה לאזרחות איטלקית. אם תקים באיטליה עסק תוך שנתיים והתחייבות להעסיק 2 עובדים לפחות תקבל אזרחות. בנוסף ישנם רבים שלוקחים קורסי שפה באוניברסיטה לזרים באיטליה למשך שנה, עובדים באופן חוקי במהלך הלימודים וכך גם מחפשים ומוצאים עבודה בתחומם בתקופה זו. היתרון של ישראלים באיטליה הוא בעיקר ידע של השפה האנגלית והנכונות לעבוד שעות ארוכות כי האיטלקים הם עצלנים. ** שים לב, אני לא עו"ד הגירה אלא רק מספרת מנסיון אישי ושל חברי. להתיעצות נוספת מומלץ לפנות לעו"ד הגירה, כי בשגרירות באיטלקית יגידו לך כל פעם משהו אחר, תלוי מי הפקיד ואיזה קפה הוא שתה בבוקר. בנושאי חוקים באיטליה מתיעצים רק עם עו"ד. בהצלחה

אספרסו2

New member
האיטלקים לא עצלנים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הם עובדים בשביל לחיות ולא חיים על מנת לעבוד.

edl

New member
לא התכוונתי לפגוע, סליחה

הכוונה היתה שמהכרותי איתם הם לרוב לא מוכנים לעבוד יותר מ 35 שעות שבועיות, שלא לדבר על עבודה בשבת ראשון. באמצע יש תמיד מלא הפסקות קפה , אבל לפחות לרוב הם עובדים מאוד מסודר ומאוד נקי. פועלים שהחליפו מרצפות ברחוב בעיר העתיקה בפרוג'ה, סה"כ 700 מטר בתנאים מאוד נוחים לעבודה (סגרו את כל האיזור) לקח להם 5 וחצי שנים של עבודה כל יום מלבד סופי שבוע. זו פעם ראשונה בה ראיתי פועלים שעובדים כל כך לאט, עם כל כך הרבה הפסקות קפה ודיבורים, ועם חולצות לבנות נקיות שנשארו כך גם בסוף יום עבודה. כששאלתי את דיירי הרחוב האיטלקים אם זה לא מפריע להם שלקח כל כך הרבה זמן, הם הגיבו: "זו איטליה , תתרגלי", או "אין מה לעשות, ככה זה בכל מקום". בתור במיון בבית החולים , אני חיכיתי ראשונה בתור ולקח לפקידה, שטיפלה בניירת של הקבלה, שעה שלמה להתפנות אלי, והסבירו לי שזה נורמלי, וטוב שלא חיכיתי יותר. השכנה "המסכנה" שלי עבדה השבוע 37 שעות. היא מדברת על זה מאז יומיים, על כמה שהיא עובדת (בתוספת תשלום כמובן) ואני חשבתי לעצמי ששבוע עבודה רגיל שלי כבישראל היה 45 שעות. עצלנים או לא, יש לנו יתרונות אצל מעסיקים בנכונות של ישראלים "לתקתק" עבודה ולעבוד שעות רבות יותר. זו דעתי כמובן, ושוב, לא התכוונתי לפגוע.

גוזליה

New member
גם אצל הבריטים הסו-קולד יעילים תחכי כמה שעות

טובות במיון. (שלא לדבר על דברים אחרים פה שאת צריכה לחכות להם שבועות שלמים). תבדילי בין מנטליות לבין עצלנות. זה שני דברים שונים. והדוג' שנתת מדגישה בדיוק את זה. ולהאשים מישהו (שלא לדבר על אומה שלמה) בעצלנות רק כי המנטליות שלהם שונה משלך- אפעס, הגזמת. תחשבי מה חושבים עליך הסינים או היפנים, עם כל השבוע-45-שעות-עבודה-שלך והקיוביקלז-המרווחים וההפסקות-לקפה. ומועסקים ישראלים לא תמיד "מתקתקים" ו"מוכנים לעבוד קשה", מיינד יו.

אספרסו2

New member
לא נפגעתי

אך אינני חושב שמודל העבדות בשוק העבודה הישראלי ראוי וצריך להיות מודל לחיקוי.

tolika54

New member
מספר שאלות

אני מאוד מודה לך על ההיענות, 1.אני משער לפי הרשום שהינך גרה/גרת באיטליה. אזי, האם ישנן אוניברסיטאות עליהן את יכלה להמלץ ללימודי שפה? 2.האם את עשית זאת באופן אישי? 3.מה העלות של קורס כזה באוניברסיטה? 4.האם מדובר על סמסטר או מספר סמסטרים? 5.במידה ואני נרשם לקורס שפה אזי זה מקנה לי וויזת סטודנט? *.ושאלה אחרונה, האם את עבדת באיטליה בחברה ישראלית? תודה מראש טל.

edl

New member
קצת תשובות

1. אני גרה באיטליה ולומדת רפואה ויכלה להמליץ על 3 אויברסיטאות לזרים: אוני' פרוג'ה- לדעתי הטובה ביותר. כדאי להגיע לסימסטר ולא לקורס מקוצר. לדעתי עדיף רצף קורסים מהבסיס עד רמה טובה של איטלקית. ניתן לקבל מלגה חלקית ואף מלה. אונ' סיאנה- טובה, קצת יותר יקרה וקטנה מפרוג'ה. לא יודעת הרבה לגבי הקורסים שלהם. צריך לבדוק באתר שלהם. אוני' של רג'ו קלבריה- מלמדים מאוד לאט ויסודי אבל מאוד מאוד זול לחיות שם. מדובר על דרום איטליה. בגבול עם סיצילה. 2. למדתי ברג'ו ובפרוג'ה. למדתי גם במכון פרטי בפירנצה אבל מנסיון מכונים הם יקרים בהרבה, ונותנים הרבה פחות. הרמה שם לא גבוהה ולכן אני לא ממליצה. באוניברסיטאות מקבלים גם שעוטת תרבות איטליה ולא רק שפה וברמה גבוה בפרוג'ה אפשר גם ללמוד איטלקית סיפרותית ומקצועית ישנן שעותהיסטוריה ותרבות כגון הצגות שכלולים באותם דמי לימוד. 3. בפרוג'ה 750 יורו ל 3 חודשים מאוד אינטנסיבים. ברג'ו קלבריה 150 יורו לחודש ודמי רישום חד פעמיים של 70 יורו. בסיאנה אני לא יודעת אבל קצת יותר מבפרוג'ה. בבתי ספר פרטיים עולה בין 450 ל 800 יורו לחודש. 4. מס' הסימסטרים או החודשים נתון לבחירה לפי תוכנית הלימודים שיוצרים. יש כאלו שלוקחים תכנית למתרגמים ולומדים שנתיים ויש לתואר שלומדים 3 ויש כאלו שלומדים רק חודש או שתיים בשביל לדעת שפה ,לקבל תעודה לפתור מקורסים באוניברסיטאות בעולם או לקבל תוספת שכר בעבודה. 5. קורס שפה מעל ל 3 חודשים מקנה ויזת סטודנט הכוללת 20 שעות עבודה אפשריות. אבל בתכלס אף אחד לא סופר את השעות כל עוד אתה חוקי לעבוד. 6. לא עבדתי באיטליה בחברה ישראלית אבל מכירה אחרים שכן. עם ויזת סטודנט אל על וארקיע מעסיקים ישראלים בוגרי צבא ברומא, ורונה ומילנו. אחרים עבדו עם אישור עבודה מתאם חברות ישאליות בתחום הקידוחים, ובתחום המסחר. בכל מקרה לא כדאי לבוא בלי ויזה המאפשרת עבודה כי האיטלקים עכשיו מתחילים בגרוש עובדים זרים. בנוסף לרוב ישלמו רבות מתחת לשכר הנהוג לאותה המשרה (לדוגמא בבתי מלון ישלמו 4 יורו לשעה במקום 7 יורו ) ויש סקנה של גרוש מאיטליה ואולי תקף בכלל לאירופה, אני לא מבינה בזה כי תמיד שהיתי כאן עם ויזת לימודים. מקווה שעזרתי.

tolika54

New member
EdI

עזרת לי מאוד. מודה לך על העזרה.. ובהצלחה בלימודי הרפואה :)

למעלה