מעבר לאירופה

eyalsd

New member
מעבר לאירופה

שלום לכולם! בן 31, איש הייטק במקצועי, החלטתי לבדוק חיים בארץ אחרת - לא רחוק מכאן באירופה כך נראה. אנגליה, גרמניה, שווייץ קרות מידי צרפת - בלאגן כרגע הכיוון הוא ספרד! שפה שניתן להשתלט עליה בקלות יחסית מזג אויר טוב לעניין: אין לי דרכון או זכאות לדרכון אירופאי המחשבה שלי היא אולי לחפש עבודה כאן בארץ המיועדת לרילוקיישן אשמח לשמוע על אופציות מעבר נוספות - אם בנוגע למדינה מומלצת אחרת או דרכי מעבר\השתלבות אני יודע שזו שאלה קצת כללית אבל אני חייב להתחיל ממשהו. בגדול אני פשוט מחפש מדינה שבה אוכל לראות עתיד, שבה איכות חיים היא לא מילה גסה ושלא קר בה מידי תודה מראש

Nobilis

New member
תשובה

בעיקרון, ידיעת השפה המקומית היא תנאי בסיס לרוב העבודות. דוגמא לנתיב הגירה: א) רישום ללימודי תואר ראשון/מתקדם בספרד. בזמן לימוד התואר, תוכל גם ללמוד ספרדית על בוריה. ב) לאחר סיום התואר, עם תואר, שפה וקשרים מקומיים, יהיה קל יותר למצוא מעביד שיוציא עבורך ויזת עבודה. אולי גם תכיר בת זוג מקומית בזמן הזה, ואז נושא הויזה נפתר בכל מקרה. כפי שציינת, יש עוד נתיבים - לדוגמא מעבר דרך חברה מהארץ. אלו קשים יותר למציאה, אבל תוכל לנסות. בכל מקרה, חשוב להבין שמדובר בעסק לא זול. בכל זאת, צריך להשקיע כאן משאבים בנושא לימוד השפה, בפוטנציאל על חשבון עבודה.

mightybaron

New member
תוכל להסתדר עם השפה האנגלית

תנסה במונסטר המקומי של המדינה שבחרת monster.de למשל

mightybaron

New member
עו משהו

קח בחשבון שאם לא תבין את השפה המקומית אז מה תעשנ בזמן ארוחות, ישיבות צוות וכו' - הכל בשפה המקומית

עבודה לרילוקיישן

היא, לדעתי, האופציה הכי טובה בשבילך. אם חברה רוצה להעביר אותך לסניף אחר שלה, סביר להניח שאתה לא הראשון שיעשה את זה, יעזרו לך עם לימודי השפה והסניף האירופאי של החברה ערוך יותר לקלוט זרים. גם היי טק באירופה הוא בשפה המקומית. בניגוד למה שהתרגלת בישראל, שההיי טק הוא באנגלית, המסמכים באנגלית והאימיילים באנגלית, במרכז אירופה ההיי טק הוא בשפה המקומית, האימיילים בשפה המקומית, ספרי ההדרכה בשפה המקומית והלקוחות מצפים מהספקים שלהם שהעובדים שלהם מדברים את השפה המקומית. גם כשהלקוחות האלה הם בנקים בין לאומיים.

Nobilis

New member
גם בישראל

הדואל אולי באנגלית, אבל העבודה היא בשפה המקומית. אדם שלא יודע עברית יתקשה מאד למצוא עבודה. בדיוק כמו באירופה - זה אפשרי, אבל קשה מאד. עדיף להשקיע את הזמן בלימוד השפה המקומית לפני.

שאני עבדתי בישראל מיזמן

היה לנו אחד אמריקאי שחי לא רע בכלל באנגלית הישיבות צוות היו באנגלית ואפילו שהלכו לארוחת צהריים השתדלנו לדבר אנגלית לאומת שבאתי לפה המקומיים מאוד היו נחמדים וגם שהזמינו אותי לבירה מאוד השתדלו לדבר שוצארית ככה שבהתחלה די בהיטי באוויר תוך ניסיון לנחש על מה הם מדברים היום המצב שונה הם מדברים איתי פונים אלי ואפילו צוחקים מהבדיחות שלי או מהשגיאות שלי ..... אני עוד לא בטוח (כמובן מה שהשתנה זה שאני למדתי את שפתם) אפשר להסתדר באנגלית לפחות פה בשוויץ אבל יש הבדל בין להסתדר לבין לחיות מצד שני יש חברות בנלאומיות ששם אסור לדבר גרמנית (אישתי עובדת באחת כזו) כמובן בד"כ בסופר כן אפשר להסתדר באנגלית בקיצור לכאן או לכאן אפשר לחיות אבל לדעתי קשה להנות

swiftsf

New member
כמה אפשרויות כאלה קיימות באמת?

אני כל הזמן שומע את העיצה של לחפש חברה מהארץ שמחפשת מישהו לרילוקיישן באמת נתקלתם בהרבה מקרים כאלה? כי אני מעולם לא ראיתי כזאת מודעת תעסוקה בעיתון...

אני מחזק את דברך

ובאמת לא כידאי לך שוויץ

dotandvir

New member
כדאי לעבור רק למדינה שיש בה צורך בהתמחות שלך

לבחור מדינה על פי מזג האוויר שלה נשמע לי מעט רדוד. בכל אופן הסיכוי שלך לנחות דווקא בספרד דרל RELOCATION הוא מאוד קלוש לטעמי מהסיבה שרוב החברות הישראליות מחזיקות סניפים בלונדון או בפרנקפורט, אם בכלל יש להן סניף אירופאי. יש כמובן חברות שיש להן משרדי פיתוח בערים קטנות יותר אבל לא בטוח שהם שולחים לשם צוותים ישראליים. אם אתה באמת מחפש מדינה שתוכל לראות בה עתיד, איכות החיים בה היא לא מילה גסה ולא קר בה מדי אני ממליץ בחום שתחשוב על אוסטרליה. החיסרון היחיד שלה הוא המרחק מישראל אבל רק אתה יודע כמה פעמים בשנה אתה מתעתד להגיע לבקר. בהנחה שאתה חושב על פעם בשנה או פעמיים בשנה מקסימום אז העלות היחידה תהיה כספית. יתרון נוסף הוא שלאוסטרליה יש שיטה מסודרת להגר שתביא אותך לאזרחות מובטחת ואילו במדינות האיחוד אתה מדבר על 5 שנים ראשונות קשות במקרה הטוב שבכלל תצליח לקבל ויזת עבודה, שבמהלכן תחיה מאשרה לאשרה . אח"כ תושבות קבע שתיקח הרבה זמן ורק אח"כ אולי אזרחות. שווה לך באמת כל כאב הראש הזה וחוסר הודאות הזה? דותן

forester404

New member
אני דווקא מכיר דוגמא

של חברה ישראלית עם מרכז פיתוח בספרד, אבל יכול להיות שזה נדיר.

dotandvir

New member
תמיד יש יוצאים מהכלל

אבל הם בדרך כלל מאששים את הכלל. אני עצמי עברתי לתחום שונה לגמרי ממה שעסקתי בו בשוודיה - אומנם עדיין בתחום ה-IT אבל לגמרי לגמרי בתחום אחר שגם מצריך ממני המון לימוד עצמי. דותן

dotandvir

New member
בדיעבד הלך די מהר

מרגע שהתחלתי לחפש עבודה עברו 5 שבועות עד שהיו לי 2 הצעות קונקרטיות אבל רק אחת מהן היתה בשוודיה. וזו גם החברה השוודית היחידה שהיתה מוכנה לראיין אותי (2 חברות בינלאומיות ראיינו אותי בלונדון אבל זה נפל בגלל חוסר הידע שלי בשוודית). זו היתה תקופה מאוד מתסכלת, אחרי שנים של עבודה אחרי עבודה עם המון הצעות בדרך שלא התפתיתי אליהן, עם משרות רילוקיישן שהציעו לי בארה"ב במשכורות גבוהות הייתי צריך להתחיל מאפס עם משכורות נמוכה ב-40% ממה שהייתי רגיל אליו. לא פשוט בכלל. דותן

למעלה