מעבר לאירופה עם דרכון אירופאי.

eleshem

New member
מעבר לאירופה עם דרכון אירופאי.

שלום לכולם וערב טוב, אני שוקל מעבר עם משפחתי לאירופה (בריטניה או גרמניה או משהו דומה) אני בן 35, נשוי עם ילד בן 4 לי יש דרכון גרמני בתוקף וכמו כן גם לבן שלי יש דרכון גרמני בתוקף לאשתי יש אזרחות ישראלית בלבד. המקצוע שלי הוא תוכנה: אני ראש-צוות בדיקות תוכנה בעל נסיון של 10 שנים בתחום. אני מעוניין לדעת אם תוכלו לכוון אותי איך אני יכול לעשות את המעבר לאירופה בצורה קלה (למצוא עבודה ומגורים). בתודה, ה-זמני

Nobilis

New member
תשובות

נתחיל משאלה מקדימה - גרמניה, או בריטניה? אחרי הכל, התשובות בנוגע למגורים ועבודה בכל אחת מהן תהיינה שונות. אלא אם אתה דובר גרמנית טובה, או מוכן להשקיע חצי שנה עד שנה בלימוד גרמנית, יהיה לך קשה למצוא עבודה בגרמניה. וכנ"ל לגבי אשתך. יכול להיות שזה יכריע את הכף לטובת בריטניה. תתחיל מלקרוא הודעות עבר בפורום הזה ובפורום השכן ("ישראלים באירופה") עם המילים "בריטניה", "אנגליה" או "גרמניה" בתוכן. זה אמור לתת לך לא מעט מידע, שכן השאלות שאתה שואל נשאלו כבר פעמים רבות בעבר. נשמח לעזור בשאלות נוספות, לאחר מכן. מבחינה בירוקרטית, בתור אזרח גרמני ובת זוגו אתם מסודרים הן בגרמניה והן בבריטניה (בכל הקשור לאישורי שהיה ועבודה).

eleshem

New member
תודה ושאלה.

קודם כל, תודה על התשובה המהירה. אני מעריך את זה. מאחר ואנחנו לא יודעים גרמנית בכלל - כנראה שנלך על בריטניה או על אירלנד. אני מחפש מדינות שבהן תעשיית התוכנה מפותחת כדי שלא אתקשה למצוא עבודה. מבחינה טכנית מעשית, איך אשתי תקבל אישור עבודה? היא פשוט מקבלת אישור בכניסה למדינה וזהו? או שמקבלים את אישור העבודה בשגרירות בריטניה בת"א?

eleshem

New member
מידע נוסף שמצאתי.

מצאתי תשובה לשאלה שלי באתר www.ukvisas.gov.uk שם כתוב שאשתי זקוקה רק ל- EEA family permit ואני מצטט: Non-EEA family members must get an EEA family permit before they travel to the UK if they are visa nationals (citizens of countries who always need visas to enter the UK), or if they are coming to live with you permanently or on a long-term basis. כמו-כן ניתן להוציא את האישור הנ"ל בשגרירות בריטניה בת"א וזה בחינם (היחיד שבחינם): http://www.britemb.org.il/Consular/ConsularVisa.html תודה רבה שעזרתי לעצמי, אני מאוד מעריך את זה :)

Nobilis

New member
עזרת יפה, והמשך :)

אחרי שתגיעו לבריטניה (עם EEA Family Permit בשבילה), היא תצטרך לבקש אישור מסוג EEA2 (בתוך שישה חודשים). פרטים נוספים כאן: http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applying/eeaeunationals אם יהיו לך שאלות נוספות, שאל. בעיקרון, תעשיית התוכנה בבריטניה מפותחת יותר מאשר באירלנד. אתר חיפוש עבודה, לדוגמא: http://www.monster.co.uk

eleshem

New member
מידע סותר ???

הנה תשובה שהגיעה אלי מסוכנות "Opportunity Knocks" שנמצאת בקישורים אצלכם: With regards to your immigration status, as you have a german passport you have the permission to live and work in England. Once you get a job in England you would need to take out a Residence Permit which can be done within England. Your wife could get a marriage visa that would need to be taken in Israel and would give her the permission to live and work in the UK as well. מה פתאום אשתי צריכה marriage visa ? בשגרירות כתוב שהיא צריכה רק Family permit. האם הם לא יודעים את כל החוקים? או שכדאי לי להתקשר טלפונית לשגרירות בריטניה ולברר סופית?

marjoram

New member
זאת רק שיחת טלפון ../images/Emo8.gif

הכי טוב להתקשר או לגשת לשגרירות ולקבל מהם את כל הפרטים

Nobilis

New member
אתה מסבך את עצמך

אנשים (רמז - שעברו את התהליך) אמרו לך בדיוק מה צריך לעשות. תוציאו לאשתך Family Permit בארץ, לפני המעבר. לאחר המעבר, ולאחר שתמצא עבודה, תוציאו לך Registration Certificate (טופס EEA1) ולאשתך Residence Card (טופס EEA2). זאת התורה כולה, והיא מוסברת בפשטות רבה באתרים שכבר קישרו אליהם בשרשור זה. שוב, האתר הרשמי של הממשלה הבריטית בנושא: http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applying/eeaeunationals לגבי התשובה שקיבלת מהסוכנות (שאין שום סיבה בעולם לפנות אליהם בקשר לזה אגב, שכן מדובר בתהליך פשוט שלא דורש עזרה של סוכנות) - אני מניח שהם פשוט קראו ל-Family Permit בשם Marriage Visa על מנת לפשט את הקריאה עבורך. אין להם דרך לדעת שאתה כבר יודע מה זה Family Permit. בכל מקרה, העניין פשוט. סע לשלום, המפתחות בפנים

eleshem

New member
תודה והסבר

קודם כל, תודה רבה על ההסבר. רק רציתי להסביר את עצמי, למה שלחתי אליהם אימייל. אני חדש פה והסתכלתי בקישורים של הפורום. ואז ראיתי קטגוריה של קישורים: 'סוכנויות רילוקיישן' רק אח"כ התעמקתי יותר באתר שלהם ושמתי לב שהם עוזרים רק לאנשים שאין להם דרכון אירופאי. וזאת היתה הטעות שלי. הייתי צריך קודם להתעמק באתר ורק אח"כ לפנות. נו טוב, מטעויות לומדים.

eleshem

New member
בקשת עזרה במציאת עבודה

ואם אני כבר כאן, רציתי לבקש: אתם יכולים לייעץ לי על פורום או על אתר (פורום או משהו דומה) שבו אוכל לקבל עזרה במציאת עבודה באנגליה או אירלנד?

Nobilis

New member
דוגמאות

בריטניה: http://www.monster.co.uk אירלנד: http://www.monster.ie

eleshem

New member
חינם אבל לא פשוט

נכון, להוציא Family Permit זה חינם, אבל זה לא פשוט כל כך. אני צריך להוכיח שיש לי כסף בבנק לתמוך באשתי, אני צריך להוכיח שיש לנו איפה לגור ! - כלומר חוזה שכירות ואני צריך להציג תעודת נישואין - שאני כבר לא בטוח איפה היא. דברים יותר פשוטים: אני צריך להציג מכתב שאני רוצה שאשתי תבוא אלי לבריטניה 2 תמונות שלה דרכונים של שנינו ועוד איזה משהו קטן שאני לא זוכר כרגע. הבעיות העיקריות: איך אני אציג שיש לי כסף, כשיש לי מינוס בבנק ? איך אני אציג חוזה שכירות אם אני עדיין בארץ ואין לי שום דירה שכורה בחו"ל ? (וגם לא תהיה לי בהתחלה) מה דעתכם ?

davidlayba

New member
תעודת נישואין תקבל במשרד הפנים

*3450 לנציג טלפוני אתה מקבל העתק רשמי של תעודת הנשואין .

Nobilis

New member
הבהרות ותשובות

כל מי שאני מכיר שעבר את התהליך לא הציג חוזה שכירות. הנה מה שידידים שלי הראו, לפני שלושה חודשים: טופס VAF1, דרכון ישראלי (לאשה), דרכון גרמני (לגבר), תמונת פספורט של האשה, תעודת נישואים (אם איבדתם אפשר לבקש העתק ברבנות בה התחתנתם), כרטיסי טיסה לבריטניה (לא שבשגרירות טרחו להסתכל עליהם), הוכחה שיש להם די כסף לפרנס עצמם בהתחלה (במקרה שלהם הראו חוזה עבודה של הבעל בבריטניה, אפשר להראות חסכונות בבנק במקום). אני לא יודע איך הם יסתדרו עם המינוס שלך בבנק. תוכל לנסות: א) לשאול אותם מראש (אפשר בדואל, אפילו אנונימי) אם העניין באמת חובה. ב) להוציא Family Permit בלי הצהרה מהבנק, ולקוות לטוב (זה הרי לא עולה לך כסף). ג) לסדר כסף בבנק (הלוואה, וכו'). ד) להוציא תדפיס של חשבון הבנק של מישהו אחר (הורים?) עם הצהרה של אותו מישהו שהוא יתמוך בכם כלכלית בתקופה הראשונית. ה) לנסוע לבריטניה, למצוא עבודה, ואז לחזור בשביל להוציא לאשתך Family Permit כשיש לך חוזה עבודה ביד כהוכחה שיש לכם ממה לחיות. בהערת אגב - מעבר לארץ אחרת עולה כסף. כרטיסי טיסה, להעביר חלק מהחפצים, לרכוש חלק מהחפצים מחדש, עלות מגורים ומחייה בתקופה הראשונית עד שמוצאים עבודה, וכו'. אם יש לך מינוס בבנק, ואין לך משאבים אחרים כלל, הבעיה שלך (בכל הקשור למעבר) בסיסית יותר מאיך להוציא אישור מהשגרירות. בהצלחה.

cookie9

New member
שאלה מעניינת ומטרידה

איך באמת אשתו אמורה להוכיח בשגרירות שיש לבעלה כתובת בבריטניה (חוזה שכירות) עוד לפני שהוא עשה את המעבר? האם זה אומר בעקיפין שהוא צריך תחילה לעבור לבד לבריטניה ולשכור דירה לפני שאשתו תוכל לקבל את ה- Family Permit ולהצטרף אליו? דיברתי בזמנו עם בחור שעשה מעבר דומה, אבל במקרה שלו הוא באמת הגיע ראשון, מצא עבודה, מצא דירה, התארגן, ורק אח"כ אשתו הוציאה Family Permit והצטרפה אליו. לא יצא לי לדבר עדיין עם אף זוג (אירופאי + בן זוג שאינו אירופאי) שעשו את המעבר ממש ביחד... למישהו יש רעיון? בתודה

marjoram

New member
אנחנו עשינו את המעבר ביחד

הבאנו מכתב מאמא של בעלי שאנחנו נגור אצלה כמה זמן שנצטרך הבאנו תדפיסים מהבנק בישראל על חסכונות סכום לא יותר מדיי גדול ומכתב מההורים שלי שיתמכו בי כלכלית כמה זמן שאני יצטרך. קיבלנו ויזה לשמתיים על המקום בלי שום בעייה בלי עבודה ובלי כתובת ואפילו בלי ראיון עם השגריר (מה שהבנתי שחלק מהעניין) . בהצלחה

cookie9

New member
זה נוח

להכיר מישהו שגר שם ולהתלבש על הכתובת שלו זו אכן אפשרות נוחה, אבל זה לא המצב אצל רוב המהגרים. אני התכוונתי לזוג שמגיע לבריטניה ביחד בלי להכיר כלום ואף אחד, וצריך להוכיח משום מקום שיש לו כתובת בבריטניה עוד לפני המעבר... אולי לא צריך את זה בכלל, כפי שאמר נוביליס. מצד שני, בדוגמא שהביא נוביליס בן הזוג האירופאי כבר התחיל לחיות ולעבוד בבריטניה בעת שהם ניגשו להוציא לזוגתו את ה-EEA Family Permit אולי אפשר לפתור את זה בכך שמסדירים מלון/אכסניה/דירת אירוח עבור השבועות הראשונים ומציגים את שובר התשלום בשגרירות? (ברור שאין חוזה שכ"ד במקרה כזה)? מה דעתכם?

Nobilis

New member
שוב...

הזוג שדיברתי עליו *לא* הראה חוזה כלשהו לדירה בבריטניה. אם זה לא מספיק, אני מכיר זוג נוסף שהוציא Family Permit מבלי שאף אחד מבני הזוג דרך בבריטניה לפני המעבר (ובוודאי שלא היה להם חוזה דירה, מן הסתם, כל שהיה להם הוא חסכונות בבנק בישראל). ואם זה לא מספיק, ראיתי (במו עיני) מכתב מהשגרירות שמפרט את המסמכים הנדרשים, ואשר אינו כולל בתוכו שום איזכור לחוזה על דירה. צריך להבין את התהליך - בן הזוג האירופי מצהיר שהוא גר בבריטניה, או מתכוון לעבור לבריטניה (שימו לב - זמן עתיד), ושהוא מבקש לאשר לבן זוגו להתלוות עליו. מה שצריך להוכיח זה שיש להם ממה לחיות בתקופה הראשונית. זה יכול להיות בצורת חוזה עבודה בבריטניה, חסכונות בבנק בישראל, מישהו בבריטניה שמוכן שתחיו אצלו, מכתב מההורים שמוכנים לתמוך בכם, וכו'. בהנחה ואתם לא במצב כלכלי קשה, וללא משפחה שמוכנה לתמוך בכם (או לפחות להצהיר שתתמוך בכם), לא אמורה להיות לכם בעיה להראות שיהיה לכם ממה לחיות. ואם ההנחה הזאת לא נכונה, הרי שבכל מקרה יהיה לכם קשה לעבור מדינה בשל העלות הכלכלית.

Nobilis

New member
המקרה שלך לא קשור

את עברת לבריטניה עם בעלך הבריטי (למיטב ידיעתי). הויזה שאת הוצאת היא לא ויזת Family Permit, אלא ויזת בן זוג של אזרח בריטי, שהיא ויזה שונה לחלוטין. נטל ההוכחה בויזה שלך, אגב, הוא חמור בהרבה מזה שנדרש לו מי שרוצה להוציא Family Permit.

למעלה