מעבר לאירופה - לאן ?

רוסה21

New member
מעבר לאירופה - לאן ?

אז אני בת 21, אין לי צבא על הראש ואין לי דאגות על הראש וכבר שנים שאני רק מחכה לרגע שאני יהיה מוכנה לטוס ולגור לבד איפה שהוא באירופה.. אני כבר 3 וחצי שנים גרה לבד ועצמאית, מכסה לבד את כל ההוצאות של המחייה שלי. האנגלית שלי ברמה ממש גבוהה, מעבר לזה מבינה קצת ספרדית.. קצת :] אין לי אזרחות בשום מקום בנתיים, עוד שנה ככה תהיה לי אזרחות אמריקאית אבל עד אז... על איזה עיר אתם ממליצים באירופה? מבחינת התחלה, שיהיה קל להסתדר בה מבחינת עבודה, מחיה, שפה וכל החברות של המכירות, ציורי שמן וכו'.. שווה להכנס לזה? להעזר בזה בתור התחלה אולי? אני אשמח אם תוכלו לפרט בתגובה מי שיודע על ויזות כמובן

forglemmigej

New member
כל מדינה שונה מרעותה באוירופה

אין דין אסטוניה כדין אוסטריה
נסי לחשוב מה מושך אותך: נופים, מזג, שפה , אנשים פתוחים יש יותר בדרום אירופה ככל שמצפינים לא רואים אותך ממטר.

רוסה21

New member
מה מושך אותי....

שפה זה חשוב.. ואם יש דבר אחד אני לא יכולה לסבול זה צרפתית :} אז זה מוריד לנו את צרפת, בלגיה ושאר המקומות שדוברים צרפתית.. מקומות שתמיד תמיד תמיד קר בהם ורק גשם ושלג אני גם פחות אוהבת כל מיני כפרים וערים נידחות בהרים ועמקים - זה לא אני אז מה יש לנו? ספרד, למרות שאחי היה גר שם והיה לו די קשה להסתדר, איטליה גרמניה אולי אנגליה.. אם יש משהו מעניין הולנד

forglemmigej

New member
טוב עכשו יותר ממוקד

אבל בכל אחת מהמדינות שהצעת מדברים שפה שונה וספרד ואיטליה פחות או יותר באותו קו רוחב כך שיכול להיות שהמזג די דומה. אבל את צריכה לחשוב למה בעצם את רואה את עתידך במקומות אלו האם באיטליה יש עתיד או ספרד נניח שתלכי ללמוד שם (זו הצורה החוקית היחידה לשהות שם או למצוא איזה עבודה כבודקת מזוודות באל-על אבל זה לא רציני לאורך זמן) מה בעצם תלמדי הרי תצטרכי ללמוד משהו שתוכלי לעבוד איתו אז זה צריך להיות משהו פרקטי. יש אבטלה עצומה בקרב צעירים היום באירופה המצב הכי גרוע הוא בספרד אחרי זה פינלנד למרות שהיו להם השגים הכי טובים במבחני פיזה. אחד מתוך חמישה מובטל וממש לא מוצא עבודה. את תצטרכי לשכור דירה ועוד הוצאות האם יש לך רזרבות מתאימות להתחלה. המדינה שלדעתי הכי טובה היום היא גרמניה היא בעצם הלוקומוטיב של אירופה היא התמודדה עם המון דברים קשים ביותר ועמדה בהם בכבוד לא בטוח שכל מדינה אחרת היתה עומדת בזה. תחשבי על גרמניה יש שם גם פתיחות לזרים יותר מאשר מדינות אחרות הלימודים ממש זולים תשאלי בפורום תרבות גרמניה יש שם הרבה שגרים ויכולים לתת לך טיפים טובים מניסיון. לאחר שלמדת בגרמניה למשל בשפת המקום תלמדי את המנטליות ותכירי את התרבות וכמו כן תצרי לך רשת חברתית והכי חשוב לא תצטרכי לעשות המרה של התואר אם למדת בארץ. לא ממליצה בכלל על עגלות או ציורים זה הכל בלוף אחד גדול , תשקיעי בלימודים רציניים ואחרי כמה שנים תקצרי פירות. בהצלחה

רוסה21

New member
אני לא מחפשת לימודים כרגע

סתם לשנות אוירה לתקופה של כמה חודשים.. כמו שאמרתי שנה הבאה אני יקבל את האזרחות האמריקאית שלי ותאמת שאני גם חשבתי על גרמניה, המליצו לי הרבה עליה השאלה איך הולכת הויזה שם ומה באמת הולך עם עבודה

OppKnox

New member
Some Options

If you wanted to go and live in Spain or Norway there are AuPAir programs where you can learn the language and will be a full time AuPair for a family. Generally they will provide you with your own bedroom and bathroom and sometimes a cottage and you will get a monthly allowance - at your age it is a nice option and adventure to take on if you are not looking to make the quick dollar but rather enjoy the experience.

bekka1

New member
can you help me too?

i have rought up my questions but in hebreu. if you don't understand i can translate for you.

bekka1

New member
that's it

אני בעלת אזרחות רומנית. אני מסיימת תואר 1 במדעי החברה בקרוב. בעלי עובד בתחום המלונאות. אני נשואה +1(תינוקת בת חצי שנה). לבעלי אין אזרחות אירופאית. אנחנו מעוניינים להגר לברצלונה. מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת? מה אמת החיים שם? כיצד החיים בכלל ניראים שם בברצלונה? איזה זכויות יקבל בעלי והתינוקת שלנו? חשבנו אולי על אפשרות להירשם ללימודים שם וכך לקבל ויזת סטודנט לבעלי. האם מישהו מבין בדברים האלו?האם מישהו ודע מה עלינו לעשות? אנחנו ממש רוצים להגר לברצלונה ואשמח לקבל המון מידע על המקום, החיים ועוד... מודה לכל מי שיעזור לי!

רוסה21

New member
אירלנד !

הגיע אלי הזדמנות דרך חברה שלי שנוסעת לשם לעבוד עם חברה שלה שחיה שם כבר תקופה מעבר למחירים של הסיגריות שם אני לא יודעת הרבה.. מישהו היה גר שם פעם?

שני שרשורים מתחתינו

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=134608711 אוסיף על זה שכרגע זה לא זמן טוב לעבור לאירלנד לדעתי, אלא אם יש עבודה ספציפית (וחוקית) שמחכה לך כאן. המחירים באירלנד ובייחוד בדבלין עדיין גבוהים יחסית למקומות אחרים באירופה, כך שאם להיות מובטלת- לא בטוח שעדיף לעשות את זה פה. אבל, אחת המדינות האהובות עלי בעולם, ועם כל הקשיים והכלכלה והאבטלה אין בי חרטה לגבי המגורים פה. אי מקסים. אם אוכל- אשאר פה לתקופה גם אחרי הלימודים.

Working holiday visa for US citizens

שלום רוסה, שאלתך המקורית בשרשור התייחסה לויזות רלוונטיות. מתוך הנחה שתקבלי אזרחות של ארה"ב, ובכוונתך להגיע לאירלנד, ייתכן ותוכלי להיות זכאית לויזה מסוג "Working Holiday" לאירלנד. הויזה מיועדת בדרך כלל לאנשים צעירים, בדרך כלל סטודנטים או בוגרי אוניברסיטה טריים - ומאפשרת עבודה מוגבלת לאזרח של מדינה אחת במדינה השניה בהתאם להסכם בין שתי המדינות שעליהן מדובר. הפרטים על ההסכם בין אירלנד לארה"ב בנושא ויזה זו מפורטים באתר משרד החוץ של אירלנד. תוכלי לעיין בפרטים המובאים שם ולראות האם תוכלי לעמוד בקריטריונים כאשר יהיה ברשותך דרכון של ארה"ב. בברכה, יאן

למעלה