מעבר לאיטליה

chenu

New member
מעבר לאיטליה

שלום לכולם אני מקווה שאני כותבת במקום הנכון- חבר שלי מתכנן להתחיל ללמוד רפואה באיטליה בשנה הבאה, ואני מתכננת להצטרף אליו למעבר אני מסיימת השנה תואר במדעי המחשב והייתי רוצה לדעת אם יש למישהו ידע על עבודה בתחום הזה באיטליה- האם יש מקומות עבודה לבוגרת מדעי המחשב באיטליה כמו שישנם בארץ, האם יש מרכזי תעשייה בהם עדיף להתמקד, מהם היתרי העבודה ועוד. אשמח לכל עזרה תודה!

גוזליה

New member
עם ויזת סטודנט לא בהכרח תוכלי לעבוד, או לפחות

לא בהיקף של משרה מלאה. מה את מתכננת ללמוד?

chenu

New member
בעיקרון אני רוצה להתחיל עם לימודי שפה

גם כדי להתאקלם וכדי לרכוש ביטחון עם השפה, ואחכ להתחיל לחפש עבודה בתחום שלי- מדעי המחשב השאלה אם זה רעיון אפשרי בכלל- לחפש עבודה בתחום וללקוות שאני אמצא אחת שגם תתן לי ויזת עבודה הבנתי גם שאם אנחנו נשואים ויש לו ויזת סטודנט אני מקבלת גם ויזת סטודנט שנותנת אשרת עבודה של חצי משרה אם אני לא טועה...

גוזליה

New member
את טועה ../images/Emo13.gif

ויזת סטודנט היא לצורך לימודים במוסד מסויים אותו יש לציין בניירות אותם מגישים למען קבלת הויזה (כלומר: בעת הגשת הויזה יש לציין מהו המוסד האקדמי בו את מתכננת ללמוד ואליו התקבלת. אין כזה דבר ויזת סטודנט כללית). באיטליה הוצאת ויזת בן זוג כרוכה (אאל"ט, ויתקנו אותי האיטלקים שבחבורה) בהוצאת נולה אוסטה, אותה מוציא בן הזוג לאחר הגיעו לאיטליה (ורק לאחר מכן מתאפשרת הוצאת הויזה הרלוונטית עבורך כבת זוגו).ישנן מגבלות רבות באשר לאורך הזמן בו יש לשהות באיטליה טרם הוצאת הויזה וכיוב' (ואאל"ט, על הויזה שלו להיות בתוקף של מעל לשנה).

גוזליה

New member
וכמובן ששכחתי

על מנת שמקום עבודה איטלקי יקבל אותך לעבודה והוא יהיה זה שידאג לך לויזה, יהיה עליו להוכיח שאין אף אחד באיטליה שיכול למלא את התפקיד שלך (כיוון שעל מעסיקים של עובדים מחוץ לאיחוד יש להוציא אישור מיוחד לנושא, ויש מס מיוחד שעל מקומות עבודה שכאלו לשלם). במקרה הזה את הנולה אוסטה צריך להוציא מקום העבודה הייעודי.

למעלה