מעבר יחידות

מעבר יחידות

בכמה מכפילים כדי לעבור ממילימטר בחזקת שלוש למיליליטר? תודה לכל העונים... :)

Rtitan

New member
../images/Emo13.gif מכיר את זה שלקריאת מילה...

התברר שמספיק לקרוא לעיתים את האות הראשונה והאחרונה תוך כדי "מדידת אורך המילה"?... ולכן רוב האנשים לא שמים לב להחלפת אותיות - אני חושב שזה מה שקרה כאן
. הוא ביקש מעבר בין מ"מ מעוקב ל-מילי-ליטר, כלומר סמ"ק.

אחמס1

New member
../images/Emo6.gif גם אני לא שמתי לב!

מצד שני כל היחידות האלה בכלל לא צריכות להיות קיימות, איכסה על כל יחידות הנפח שאינן מ"ק או אורך פלנק בשלישית.

Rtitan

New member
מה זה...

מ"ק?...
פלאנק בשלישית - מכיר, אבל מ"ק?... זה לא מחשב?...

Rtitan

New member
אם כבר - בתור אחד שמתמחה...

באטמוספירות פלנטריות - אתה צריך לחוות פעם את הבלגן שהולך בין הספרים השונים או המאמרים שמתפרסמים - כל אחד משתמש ביחידות שלו, וחצי מזמן קריאת הספר אתה רק מעביר יחידות - ולא רק נפח...
.

אחמס1

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif בגלל זה אני שונא יחידות

או שישתמשו ב-MKS שנקבעה כמערכת הסטנדרטית SI, או שלא ישתמשו ביחידות בכלל אלא בכפולות של גדלי פלאנק. היה לי עכשיו קורס מבוא לאסטרופיזיקה שכל תכלית המבחן בו זה לעשות מעברי יחידות מטופשים, ממש פסגת הפיזיקה.

Rtitan

New member
אצל מי אתה לומד?... ../images/Emo13.gif

אם על זה שמו את הדגש במבוא לאסטרופיסיקה... אבוי - לך תלמד את הקורס אצל מישהו אחר. עד היום אני זוכר באימה את התירגול הראשון בקורס הזה - מאיפשהו נפלה על הכיתה איזו מגניטודה שהתמרגלת המסכנה חיפשה בין הדפים שלה ולא מצאה
בסוף זה היה הרבה יותר פשוט ממה שהיא תיארה לעצמה

אחמס1

New member
אצל מרצה מאוד מוכר וצבעוני

אשר שמו בטכניון - פורפ' ארנון דר. ההרצאות הן למעשה מאוד ענייניות ומעניינות, ונהניתי ללמוד איתו. אבל במבחן הוא רוצה לשים שאלות לא כבדות מידי, ומה שנשאר זה ההמרות האלה של יחידות של קבוע האבל, ושל יחידות של תאורת השמש בחזקת שלושה חצאים. וכצפוי אני אף פעם לא מצליח בשאלות החישוביות האלה, אפילו שהמחשבון שלי אמין וטוב כל הזמן נופלות חזקות של 10. בגלל זה אני אוהב גם לעבור רק פרמטרית וגם להציב אייץ' באר = c = 1 (שהמהנדסים יטרחו להחזיר את זה לMKS ולהציב מספרים).

Rtitan

New member
אני למדתי אצל...

עודד רגב... כנ"ל ההרצאות היו טובות, התירגולים זוועה אבל המבחן היה בע"פ כך שבסה"כ היה טוב. אסטרופיסיקה 1 ו-2 (לא יודע אם עדיין נותנים את זה בטכניון) למדתי אצל גיורא שביב - ואצלו... שבוע עד שאתה מבין את השאלות במבחני הבית, ועוד שבועיים לנסות לענות עליהן - ולא בטוח שזה מספיק
, אבל אלו היו המבחנים הטובים ביותר והמהנים ביותר שהיו לי בטכניון.

אחמס1

New member
עודד, הפולני המיתולוגי

למרבה הצער קצת נשחק בשנה האחונה לפני השבתון. אבל הרבה מים (או נוזל אחר) עברו בנהר הסטוקס מאז שלמדת. שינו את תוכנית הלימודים ועכשיו מבוא לאסטרופיזיקה הוא קורס קטן וחסר תרגיל, ולמעשה קורס האסטרו היחיד בתואר הראשון. מה שמאפשר למרצה שלו להתלונן על כך שאין תרגיל (וגם פיזיקה 3ח' פיזיקאים כבר לא לומדים, וארנון דר מעביר גם את זה, אז זו עוד סיבה שהוא מתלונן).

Rtitan

New member
ככה:...

מילימטר מעוקב (מילימטר בחזקת שלוש) הוא קובייה של אחת מצלעותיה אורכה מ"מ אחד. מיליליטר, הוא אלפית הליטר - כלומר סמ"ק אחד - קובייה שאורך כל אחת מצלעותיה הוא ס"מ אחד. בס"מ אחד יש 10 מ"מ, כך שכדי לעבור מ-מ"מ מעוקב -ס"מ מעוקב יש להכפיל פי 10 בחזקה 3 --> פי 1000.

למעלה