מעבר יחידה

HowIMet

New member
מעבר יחידה

אם איש קבע מבקש לעבור יחידה ומפקדיו אינם מאפשרים לו. האם יש דרך אחרת לעבור יחידה?

deathcaster

New member
תגובה

אפשר לפנות לק. ת"ש ולבקש העברה, ללא הסכמת המפקדים זה לא יקרה.

אפשר לפנות למפקדיהם של המפקדים ולבקש העברה, אבל ללא סיבה מוצדקת (ולרוב אין כזו) זה לא יקרה.

HowIMet

New member
כלומר אין פתרון אחר מלבד לקבל את הסכמת

המפקדים? אם מדברים באופן פרקטי.

deathcaster

New member
ואני אענה לך לא בפרטי

כי השאלות שלך והתשובות שתקבל יכולות לעזור גם לאחרים.

כל שירות קבע הוא שירות שניתן להתפטר ממנו.... אולי יעשו לך פרצוף וישאירו אותך מעבר לתאריך שבו אתה רצית לעזוב... אבל אף אחד לא מחזיק אף אחד בכוח (לפחות לא לטווח ארוך).

HowIMet

New member
ואיך טכנית עושים את זה?

ביקשתי מהסא"ל שלי שיעביר אותי יחידה והוא לא הסכים. אם אלך למפקדים שלו זה לא יעזור לי (אני יודע את זה בוודאות).
לאן צריך לפנות ומה להגיד/למלא?

deathcaster

New member
תגובה

איך עושים את מה?

מבקשים העברה או מתפטרים?

מבקשים העברה- מבקשים ראיון עם קצינת ת"ש, ממלאים טפסים שהיא נותנת לך ומקווים לטוב (אין לך מה לקוות לטוב, זה לא יקרה).

מתפטרים- הולכים לשלישות, מבקשים טופס מתאים, מיידעים את המפקדים, ומקווים לטוב.... אם הכל מאושר, תוך 3 חודשים אתה אזרח... אם לא, זכותו של צה"ל ומפקדיך לעכב אותך עד שנה מתאריך בקשתך לעזוב כל עוד אתה עדיין תחת חוזה (ואתה עדיין).

HowIMet

New member
תודה

עשיתי זאת. השלישות אמרה להביא סיכום ראיון מפקד וחוות דעת. היא תהיה שלילית כלומר לא לשחרר אבל שיהיה. יותר טוב מכלום

HowIMet

New member
עוד שאלה

הנתון הזה של העיכוב של שנה קצת מפתיע.
יש לי עוד שנתיים קבע. האם זה אומר שבעוד שנה הבקשה שלי לעזוב תתקבל? תוכל להסביר את המשפט הזה יותר?
והאם יש מקור כתוב לכך?
תודה על כל התשובות

deathcaster

New member
תגובה

"הנתון הזה של העיכוב של שנה קצת מפתיע.
יש לי עוד שנתיים קבע. האם זה אומר שבעוד שנה הבקשה שלי לעזוב תתקבל?" - לא, זה אומר שיכולים לעכב אותך עד שנה מתאריך בקשתך.

"תוכל להסביר את המשפט הזה יותר?"- לא, הסבר קצר וממצה תמיד יותר טוב ממגילה

"האם יש מקור כתוב לכך?"- כן, פקודות מטכ"ל, חפש את הפקודה הרלוונטית בצהל-נט, אני לא בצה"ל, אין לי נגישות להן.

HowIMet

New member
לעכב במה?

לעכב בשחרור? כלומר להגיד לי מעכשיו יש לך שנה ואחרי שנה תשתחרר? או לעכב את הבקשה שממילא תידחה אז מה זה משנה אם תידחה עכשיו או עוד שנה?

deathcaster

New member
תגובה

זה באמת לא משנה מבחינתך

אבל אי אפשר להתעלם מבקשתך לעזוב, ולכן המשמעות של העיכוב היא שמרגע בקשתך ייקבע תאריך לשחרורך בסיום הטיפול בבקשה ותאריך זה יכול להיות עד שנה מתאריך בקשתך... (צריך למצוא לך מחליף... YOU KNOW)

למעלה