מעבר חד ששובר אותי

Helix nebula

New member
מעבר חד ששובר אותי

אני לא יודעת מאיפה להתחיל. אני כבר שנים בתוך העסק הזה. מגיל 14 אני באשפוזים מתמשכים (מעל שנה כל אשפוז) ועכשו אני כבר בת 21.
אני כן הולכת לדיאטן שלי באופן קבוע ולוקחת את התרופות. אבל אני מרגישה, שכאשר המצב היה אנורקסיה וירידה במשקל, כל כך גוננו עליי. כל כך שמרו עליי וכל כך הבטיחו לי דברים, וכל זה שכנע אותי באמת להתמיד בטיפול
והגעתי למשקל היעד, ושמרתי עליו כמה חודשים בלי לרמות בכלל.
אבל עכשו התחיל אצלי משהו חדש שאני לא יודעת איך להתמודד איתו בכלל. זו פשוט מפלצת חדשה ומסוכנת.
אני כבר ביעד הגבוה שלי ולא מצליחה להפסיק לאכול. אני כל היום נשבעת שהיום אני באמת אוכל פחות, אדבוק בתפריט.. אבל זה לא עובד..
מה שהכי מפריע לי הוא שכאמור, כשהמגמה הייתה ירידה במשקל, כולם מאד מאד השתדלו לעלות אותי חזרה במשקל ולהכין לי את הטרמפולינה הזו שתהיה לאחר שאפול שוב.
אבל עכשו?? עכשו אף אחד לא מבין את גודל הבעיה.
הבעיה הזו הרבה יותר מפחידה אותי מכל הבעיות שהיו לי אי פעם.
אני כל כך אבודה ולא יודעת לאן ללכת בכלל..
אני במצב שבו אני חייבת כבר להשלים את הבגרויות שלי היות ולא הייתי בתיכון עקב האישפוזים.
אני מחזיקה את עצמי מאד חזק ואומרת שזה יותר חשוב מהכל, להשלים אותן, שיהיה לי עתיד כלשהו..
אבל הבולמוסים האלה והאכילה הלא מבוקרת הזו מוציאים אותי מדעתי!!!!!!!
לא הכרתי את זה, אני עדיין לא מעכלת את זה ובטח שלא יודעת איך להתנהג.
עד עכשו תמיד הייתה לי את החברה של האנורקסיה שלי, עליה נשענתי ואהבתי (צדדים מסויימים בה, כמובן)
אבל עכשו, המפלצת הזו שגדלה בתוכי, זו שאני כל כך שונאת, זו שאף אחד לא מטפל בה וזו שאף אחד לא רוצה לשמוע עליה, הורסת אותי יותר מכל דבר אחר.
ואין לי על מי להישען..
אז אני נופלת ונופלת.
אני ממש בוכה כשאני כותבת את הדברים האלה.
כי אני עומדת יחידה מול המלחמה בה.
לאמא כבר נמאס להקשיב ולתמוך בי, בן הזוג שלי התפרץ עליי וטען ש "נשבר לו ממני"
החברים עוזבים אותי.
ואני כל כך מפחדת לאבד גם אותם.
אז אני מתנהגת כאילו הכל טוב אצלי, ומחייכת.
רק בהפסקות סיגריה שלי אני בוכה בשקט, מדברת המון לאלוהים על אף שאיני מאמינה, כאילו רק נס יוכל להושיע אותי.
והטביעה הזו... הטביעה המתמשכת.
איך אני בכלל ממשיכה מכאן?
אני אשמח לכל תשובה שתוכל להקל, ואפילו במעט.
ותודה רבה על כך שהגעתם עד הנה, לתת ללא תמורה זה דבר שאינו מובן מאליו.
אולי אצלי,
היות ואני משלמת לסימפטיה 500 שקלים לפגישה.
וכל כך הרבה סימפטיה ועזרה אני מחלקת לכולם... אבל לי לא נשאר דבר.

אני מרגישה ,אולי בגלל החרדה שכל כך טבועה בי,שאם אמשיך לכתוב כך גם כאן,בפסימיות כזו גדולה, אז כמו בעולם האמיתי, גם ידחו אותי.
אבל תבינו אותי, אני חייבת לפחות מקום אחד, גם אם אנונימי, להיות אני.

2b mind

New member
היי,

קודם כל ברוכה הבאה

הדיאטן שלך יודע על מה שקורה איתך?
את בטיפול נוסף פרט אליו? פסיכולוגי? פסיכיאטרי?

((אני חייבת לזוז לעבודה, אבל חשוב לי להגיד שקראתי, ואת מוזמנת ממש להמשיך לכתוב...
ומקווה שאספיק מאוחר יותר לעבור פה שוב...))

clastic

New member
היי

ב
אני לא יודע אם יש אמת באמירה ש"הגוף לעולם אינו שוכח".
לא פעם אמרו לי שהגוף זוכר, שהגוף תמיד מפצה את עצמו,
שאי אפשר לברוח מדברים שעוללנו לגופנו ושתמיד נחווה אותם גם אם בדיעבד.

אין לי מושג אם זאת האמת. אני באמת לא יודע.
אני כן יודע שזה מאוד שכיח לאנורקטיות-לשעבר (ובכלל מופרעי אכילה
שהצליחו להיפרד מהסימפטום) לעלות במשקל ולחצות גם את רף היעד המקסימלי שהוצב להם.
יכול מאוד להיות שאני שוקל היום יותר ממה שהייתי שוקל אילולא
הייתי מתמודד בעברי עם הפרעת אכילה, אבל באמת שאין דרך לדעת וזה גם לא משנה.

דבר אחד שכן עולה בשיחות שלי עם אנשים 'מהקהילה' זה שעם כל הקושי,
עם כל הכאב והצורך להתמודד עם גוף חדש שמרגיש פתאום זר, זה שבשורה התחתונה (והקובעת)
זה פשוט שווה את זה.
בראש ובראשונה בגלל השפיות ואיכות החיים, ובהמשך - בגלל שגם למצב הזה, כמו כל דבר בריא,
יש פוטנציאל ועתיד סביר להתאזן בסופו של דבר.
אז חד-משמעית, יכול להיות מצב שסבלת מתת-משקל קיצוני, הגוף 'זוכר' (במרכאות
או לא במרכאות) ומשיב אליו לפחות חלק ממה שחסר לו כל אותה תקופה וזה מתורגם
כלפי חוץ כמשקל שהוא אפילו כך וכך מעל למה שציפית ואפילו מעל ל'נורמה'.
את חייבת לגייס את כל הכוחות שבך ולהעניק לעצמך יותר אורך נשימה.
להגיד לעצמך "אני מבינה את התהליך, אני סבלנית, זה משהו שחייב לקרות בדרכי הנכונה
לחיים טובים ובריאים יותר, לכן אמשיך את הטיפול ואחכה לפחות שנה ואפילו שנתיים לראות מה קורה".
הגוף חווה (בעבר) טראומה. הוא חייב את הזמן שלו וכנראה שאין קיצורי דרך.

אני יודע שזה דבר נורא להגיד, ואולי יכעסו עלי (קצת בצדק) על שאני אומר את זה,
אבל אחד הדברים שהכי הרגיעו אותי בתהליך ההחלמה היה שידעתי
שאם בשלב כלשהו אני מחליט שאני לא מרוצה - אני תמיד יכול לחזור לזה.
וברור שלא זאת הכוונה, אבל היי, אם ככה אז מה יש לך להפסיד?
אז ברור לנו שלהפסיד אי אפשר - אבל יש המון מה להרוויח אם תתני לעצמך צ'אנס.
ורק את יכולה להחליט לתת לך את הצ'אנס הזה, אף אחד לא יכול להחליט או לעשות את זה בשבילך.

וכמובן, להעזר בדיאטן שלך.
לבקש ממנו שינסה להסביר לך מה התהליך שעובר על הגוף שלך,
למה קורה מה שקורה, מה אפשר (אם צריך) לעשות.
תהיי מעורבת, אל תסתפקי בלקבל ולקיים תפריטים (יחד עם זה שזה מאוד חשוב),
כנסי אל עומקם של דברים והסבירי לו שאת חוששת כדי שהוא ישכיל להרגיע אותך, זה
חלק בלתי נפרד לדעתי מהתפקיד שלו.

levshavur

New member
הליקס נבולה

שלום לך
רציתי להגיד לך שאת לא היחידה במלחמה הזו הייתי בתת משקל והגעתי מעבר למשקל היעד שלי (לא בהרבה אבל עדיין מטריד ) כן זה מטריד כשמסתכלים על הבחוץ שלך ולא על מה האופי.אבל אנשים לא תמיד נחמדים ...מי שבאמת חברים שלך ייקבלו אותך איך שאת, שמנה או רזה...
ולגביי איך שאנשים נראים בפרסומות זה משפיע על החברה....וזה רע!
יש לי חברה מאוד שמנה שהחליטה שהיא תתלבש יפה וגם עשתה תסרוקת יפה והרגישה טוב עם עצמה (וגם קיבלה מחמאות על איך שהיא ניראית) אז מה שהיא הולכת לתופרת ומעצבת לעצמה בגדים היא מאושרת עם עצמה...
ונראה לי שזה לא איך שאחרים רואים אותך, זה קודם כל איך את נראית כלפי עצמך הדימויי העצמי שלך. זה תלויי במה שאת משדרת...
לבשה

היי

התיאור שלך מוכר לי מאוד. הייתי שם, במקום הזה. הכניסו אותי לטיפול, לימדו אותי מחדש לאכול, עזרו לי לעלות במשקל, אבל שכחו ללמד איך מפסיקים לאכול ואיך שומרים על משקל יציב. ועם ההתמודדות הזו נשארתי לבד. במשך כמה שנים התמודדתי עם הבולמוסים ועם ההקאות שהתפתחו בעקבותיהם, נכנסתי למעגל של הבולימיה, ורק אחרי שנים רבות מאוד הגעתי לטיפול נוסף והחלמתי באמת. עוד רבות כאן מכירות את המסלול הזה- מסלול שמחליף הפרעה בהפרעה, בעיה בבעיה. וכולנו כאן מבינות את המצוקה שאת נמצאת בה.

בעצם, הגוף שלנו מגיב לאנורקסיה כמו בומרנג.
תחשבי על זה כאילו עצרת את הנשימה המון זמן, נגיד היית מתחת למים ולא יכולת לשאוף אוויר. ואז עלית על פני המים ויכולת לנשום- הנשימות שלך יהיו מהירות, רעשניות, מבוהלות. הגוף רוצה להשלים במעט זמן המון אוויר, ודחוף לו לעשות את זה. זה בדיוק אותו דבר עכשיו, הגוף שלך רוצה אוכל, רוצה לפצות את עצמו על שנות הרעב, לאכול הכל, מהר, דחוף.
הוא לא יודע שמחר יהיה עוד אוכל. הוא מפחד שתכף ההרעבה תחזור. הוא לא יודע שזו הרעבה שאת בחרת, הוא חושב שהייתה מלחמה, או שואה, או מצור, ולכן לא קיבלת אוכל- וממלא את עצמו מהפחד שעוד מעט השפע הזה יעלם והמצור יחזור, שוב לא יהיה אוכל.
בסה"כ, הגוף שלך מנסה לשמור עלייך בחיים...
אם זוכרים את זה, זה מאפשר להיות קצת יותר סלחנית כלפיו וסלחנית כלפי עצמך.

השלב שאת נמצאת בו הוא שלב שמצריך המון המון עזרה מקצועית כדי לא לעבור מהאנורקסיה להפרעה הבאה בתור. את עדיין עם דיאטנית? ואיזו תדירות טיפול יש לך?

לגבי אמא. אני יכולה להניח שהיא מתה כבר להאמין שאת בריאה ושלא פשוט לראות אותך נראית בסדר ולזכור שאת עדיין לא. בכל זאת, אולי את יכולה לספר לה מה שאנחנו כותבות כאן, ולהגיד לה ששמעת מאחרות שזה באמת משהו נפוץ בהחלמה מאנורקסיה, אבל שזה שלב מאוד מסוכן שנוטים לפתח בו הפרעות אחרות, ושצריך בו הרבה עזרה.
מה את אומרת?

אנחנו פה עדיין חינם

למעלה