מעבר זמני לאנגליה

Andrey and Reut

New member
מעבר זמני לאנגליה

שלום לכולם,
אני ובן זוג שלי סטודנטים להנדסת חומרים ולומדים בארץ , בעוד חודשיים אנחנו טסים לאנגליה ל-3 חודשים להתמחות שם.
רציתי לשאול מספר שאלות בנושא:

1. אנחנו מחפשים דירה להשכרה ב-Doncaster (ליד Sheffield). אנחנו מעדיפים לחפש דירה מהאינטרנט ולהשכיר אותה מראש ל-3 החודשים, מבלי לראות אותה באמת, רק להסתמך על תמונות במקסימום. זה לא כזה נוראי לדעתכם, נכון?
יש לנו פשוט רק 6 ימים לפני תחילת ההתמחות בהם אנחנו נוחתים באנגליה ויכולים להתחיל להתמקם ולהתארגן, ולא מספיק נראה לי לחיפוש דירה והשכרה.
2. אני לא מכירה את המנטליות הבריטית עוד לגמרי. ואני ובן זוג שלי רוצים לעשות את המיטב כדי להצליח בהתמחות ובסופו של דבר אולי לקבל הצעת עבודה בחברה זו בסיום ההתמחות. אני אשמח ממש לשמוע קצת טיפים בנושא. מבחינה מקצועית אנחנו בסדר, האנגלית שלי בשיפור כל הזמן, האנגלית של בן זוג שלי שוטפת ומצויינת.
3. אין לנו דרכון אירופאי/אזרחות אירופאית. אבל במהלך ההתמחות אנחנו צוברים 3 חודשי עבודה (בהתנדבות, ולא בתשלום) בחברה בריטית מכובדת וטובה. עד כמה זה עוזר בחיפוש עבודה מהארץ, בסיום התואר, למשרות באנגליה לדעתכם?

תודה, רעות
 

Cמן רשום

New member
מהמעט שאני יודע

1. לא היתי מחפש דירה להשכרה "רגילה" לשלושה חודשים כי הפרוצדורה מסורבלת עם בדיקות רקע, בדיקות אשראי וכו'. גרתי קצת באנגליה וחוויתי את התלאות של שוק השכירות שם. במצב שלכם הייתי מחפש דירת נופש או אפילו חדר עם מטבחון בבית הארחה, ויש לא מעט כאלה. רובם גם יציעו הנחה משמעותית בהשכרה לשלושה חודשים והדירה/החדר יהיו מצויידים בכל מה שצריך, סדינים, מגבות, כלי אוכל. חפשו בגוגל short term let + האזור.

2+3. לא קשור במנטליות הבריטית אלא בחוקי ההגירה. בלי אזרחות אירופית להערכתי יהיה מאד קשה לקבל עבודה אבל זאת רק הערכה. אני מניח שבפורומים של הגירה לאנגליה תקבלו תשובה יותר קונקרטית מי רשאי לעבוד ומי לא. מצטער לבשר את החדשות הרעות אבל 3 חודשי עבודה זה לא ניסיון משמעותי שתורם לאטרקטיביות שלכם בשוק העבודה. יש כל מיני מסלולי ויזה למומחים בתחומים "חמים" מסוימים (לפחות פה בגרמניה) אבל הדרישה היא לכמה שנות ניסיון לפחות.
 

MayFebruar

New member
ברוכה הבאה לפורום רעות


ממליצה לך לשאול גם בפורום 'עוברים לאירופה', במיוחד את שאלה מס' 1.
שיהיה לכם בהצלחה ואתם מוזמנים להשתתף בפורום!
 
למעלה