מעבר הגבול לסיני

• פותח הנושא Print
  • פורסם בתאריך

meir e

New member
מלבד דרכון - צריך עט

למילוי הטפסים בצד המיצרי (גם בהלוך וגם בחזור) אם לא עוברים את שרם ולא נשארים יותר משלש שבועות לא צריך וויזה. את ה 25 לירות המצריות משלמים לאחר מעבר הגבול מספר קמ' דרומית למעבר (המונית עוצרת שם). כסף להחליף בצד המיצרי (ביוני השער בצד הישראלי היה 1 לירה לשקל בצד המיצרי 1.17 לירות לשקל, יכול להיות ששווה להחליף בסניף בנק \ changer בארץ - השער התיאורטי הוא 1.27). תהנו

Print

New member
מעבר הגבול לסיני

רבות דוברנו והוזהרנו מפני המעבר הזה - מישהו יכול לתאר בכמה מילים מה יש שם בדיוק: איפה משאירים את האוטו? האם יש מבנה שלתוכו נכנסים כדי להראות את הדרכונים? האם זה ממוחשב? ממוזג? או שמא אנחנו צפויים לעמוד בשמש הלוהטת? מה המרחק בין המקום בו הרכב נשאר ובין הגבול - כלומר כמה צריך ללכת שם ברגל? ושאלה אחרונה: אם מישהו מכם היה שם לאחרונה - כמה זמן בערך לוקח המעבר בגבול? תודה!

לא סרט טורקי

אז ככה: 1. לפני מעבר הגבול יש מגרש חנייה די גדול שאשפר להשאיר את האוטו במרחק 5 דקות הליכה. בפעם האחרונה שהיינו שם השארנו את הרכב ולא קרה לו שום דבר אבל מידי פעם שומעים סיפורים על גניבות. 2. יש מבנה בצד הישראלי של ביקורת דרכונים ובצד המיצרי. בישראלי משלמים 75 ש"ח אגרה ובמיצרי - 25 לירות. יש מזגן. יש מחשב. יש כבר הרגשת שאנטי. אין שמש. 3. בזמן האחרון הייתי 3 פעמים בסיני ובכולם לקח לי מהרגע שנכנסתי לצד הישראלי עד שיצאתי מהצד המיצרי משהו כמו 30-45 דקות.

sela v

New member
מיזוג ועוד

בצד המצרי המזגן לא עובד באותה יעילות כמו בצד הישראלי. תורים ארוכים יש בד"כ בחגים. הולכים קצת ברגל מטרמינל אחד לשני (ישראלי למצרי), אבל זה ממש לא נורא. במוניות שמחכות מעבר לגבול בטאבה אין מזגנים, ובמלונות תמורת סכום לא גבוה אפשר לקבל חדר ממוזג.

Print

New member
תודה על המידע, האם יצא לכם להיות

שם גם לאחרונה? כלומר- האם ה30- 40 דקות הללו נכונות גם ליולי אוגוסט העמוסים כל כך? וגם: האם המעבר בשני הצדדים דומה? (הצד הישראלי וזה המצרי) או שמישהו מהם מסורבך/בעייתי יותר? ודבר אחרון: האם נזדקק שם למשו מלבד לדרכונינו? (בהנחה שאנחנו לא עבורים עם הרכב?) תודה!!!

sela v

New member
אני הייתי בפברואר

אם אתה מגיע ברכב, תדע שיש הרבה שיורדים עם אוטובוס, ויש מסה גדולה שמגיעים בסביבות 6 בבוקר עם אוטובוסי הלילה מהמרכז. הצד המצרי מסובך יותר שיש הרבה אנשים, אבל אם אין תור זה די מהר לעבור בשני הצדדים. לא צריך כלום מלבד דרכון.

maymeital2

New member
חזרנו לפני כשבועיים

אותה כמות האנשים שעברה את הגבול הישראלי ב20- דקות זחלה בגבול המצרי כ-3 שעות ולא ברור למה. אם לא מתאים לך להמתין ולבזבז כל כך הרבה זמן, 20 ש"ח יעשו פלאים :). טיול נעים

Print

New member
טוב, עוד כמה השאלות

מה זאת אומרת " 20 ש"ח יעשו פלאים?" למי אני אמורה לתת את זה???? הרי יש שם תור לא? אז אני צריכה לחכות לתורי ואז לשלם 20 ש"ח? לא ממש מבינה (סליחה על התמימות). אה, כן ועוד משהו - אני מבינה שאת הביקורת בצד המצרי עושים קצת אחרי הגבול - האם לפני זה יש מקום שבו אפשר להחליף כסף? איפה בדיוק? מישהו ניסה להחליף בבנק? וגם - האם צריך לשלם בגבול המצרי במזומן? האם משלמים רק בדרך לשם או שגם בחזרה?

למעלה