מעבר דירה

goldyboy

New member
יש פה כמה בעיות:

1) "אם יהיו תיקונים בבית - שזה יהיה על חשבון המשכיר": המשכיר זו את, ולכן תיקונים בדירה (חשמל, צנרת, ביוב, וכל מה שקשור לבלאי) - הן על אחריותך, ואת צריכה לשלם אותם. נזק שנגרם ע"י הדייר - ישולם על ידיו. 2) מאחר ואת לא מעוניינת לצבוע את הדירה, אין השוכר חייב לצבוע אותה כשהוא עוזב את הדירה. לכן, כל מי שישכור ממך את הדירה, יבקש למחוק מהחוזה את הסעיף שמחייב אותו לצבוע את הדירה לפני שהוא עוזב. מלבד שני הסעיפים האלה, חוזה השכירות, שהוא ממילא מסמך מייגע, מלא בסעיפים שמגינים על הרכוש שלך, כמו למשל הסעיף הבא: "השוכר מתחייב לשמור על נקיון הדירה וסביבותיה, על השקט ועל יחסי שכנות טובה עם השכנים בבית וכן על כל דין החל או שיחול על החזקה בדירה. כמו כן מתחייב השוכר למלא אחר כל דרישה חוקית של המשכיר." יש עוד כמה סעיפים כאלה. צריך רק להשיג חזוה שכירות ולעבור עליו.
 
עוד כמה דברים

אז כמו שהזכיר הגולדי בסוף הודעתו, צריך להשיג עותק של חוזה ולעבור עליו. רשומים שם בדיוק דברים כאלה, מה באחריות השוכר, ומה באחריות המשכיר. תשיגי חוזה סטנדרטי, יחסית, מאתר באינטרנט (אני, אישית, זוכרת את www.hozim.co.il אבל בטח יש עוד כמה) ופשוט תשני את הסעיפים שלא נראים לך (בתקווה שהשוכר יסכים לקבל את השינויים). עוד רעיון שאני גונבת לאורן הוא עניין השטר ערבות - הרי כשאת משכירה דירה, את מבקשת שטר ערבות, שנועד בדיוק למקרים כאלה. באם השוכר לא ממלא את תנאי החוזה או פוגע ברכוש שייך לך, את רשאית לפרוע את השטר. אבל הכי חשוב - נצלי את עודף הביקוש על ההיצע, ובחרי, עד כמה שאפשר, שוכר שאת סומכת עליו, שנראה לך נחמד וידידותי ושמתכוון לשכור את הדירה לתקופת זמן ארוכה, ולכן יהיה לו אינטרס לשמור עליה. נכון שאף פעם אי אפשר לדעת ב-100%, אבל למרות כל ההגבלות בחוזים וכל העניינים החוקיים, זו עדיין הדרך שעובדת הכי טוב. חיוך פותר כל בעיה.
 

tenen

New member
זאת אליה וקוץ בה

אם חותמים לכמה שנים ובסוף מסתבר שהסטודנט הנחמד הוא המחסל 2, אז אי אפשר להיפטר ממנו במשך שנים...
 

Benjamin Turner

New member
לא צריך לחתום מראש לכמה שנים

אבל נחמד שהאופציה קיימת, כלומר שהשוכר מתכנן, בתנאי שהכל חלק, להמשיך בחוזה (לשני הצדדים, כשהדירה שווה).
 
בקשר לסעיפים שאת רוצה להכניס

אז כמו שאמרו לך, אם את מחליטה שאת לא צובעת את הדירה לפני שנכנסים אליה אנשים - תתקשי להכניס סעיף שדורש את הצביעה שלה בסיום החוזה. שנית, לגבי עניין התיקונים. את יכולה לנסות לעשות את זה - אבל זה לא באמת יעזור לך, כי החוק מאוד ברור בעניין הזה. מישהו בזמנו שאל על כל העניין הזה של תיקונים בדירה אז עשיתי קצת מחקר, ושווה לך לקרוא את זה: ישנם שני חוקים רלוונטיים בהקשר הזה. הראשון הוא חוק השכירות והשאילה - 1971 מן הסתם אני אצרף רק את הסעיפים הרלוונטיים: סעיף 7. חובת תיקון המושכר (א) המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שברשותו המשמש את המושכר, כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות (להלן - הדגש|פגם), בין שהפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר, ובין שהתהווה לאחר מכן, זולת פגם שהשוכר אחראי לו לפי חוק השומרים - 1967, או שתיקונו, לפי ההסכם או לפי הנסיבות, אינו חל על המשכיר. סעיף 9. תרופות בשל אי-תיקון (א) לא תיקן המשכיר את הפגם תוך זמן סביר לאחר שקיבל על כך דרישה מאת השוכר, רשאי השוכר - (1) לתקן את הפגם ולדרוש מהמשכיר החזרת הוצאותיו הסבירות. (2) להפחית את דמי השכירות, כל עוד לא תוקן הפגם, לפי היחס שבו פחת שווי השכירות עקב פגם לעומת שוויה לפי החוזה. (ב) רצה השוכר לתקן את הפגם, עליו להודיע על כך למשכיר זמן סביר מראש. סעיף 10. פגם שאין לדרוש תיקונו היה הפגם תוצאה מנסיבות שבעת כריתת החוזה לא ידע עליהן המשכיר ולא היה עליו לדעת עליהן, או לא ראה אותן ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכול היה למנען, ותיקון הפגם באותן נסיבות היה בלתי אפשרי או שהיה מטיל על המשכיר חיוב השונה באופן יסודי ממה שהוסכם בין הצדדים - לא יהא הפגם עילה לדרישת תיקון, לפיצויים או להחזרת הוצאות כאמור בסעיף 9(א)(1). חוק השומרים 1967 1. שמירה ושומרים (א) שמירת נכס היא החזקתו כדין שלא מכוח הבעלות. (ב) השומר נכס שאין לו בשמירתו טובת הנאה לעצמו הוא שומר חינם. (ג)השומר נכס המקבל תמורה בעד השמירה או שיש לו בשמירתו טובת הנאה אחרת לעצמו, ואיננו שואל, הוא שומר שכר. (הערה: זה אתה). (ד) השומר נכס כדי להשתמש בו או להינות ממנו בלי ליתן תמורה הוא שואל. אחריות שומרים סעיף א נוגע לשומר חינם. (ב) שומר שכר אחראי לאבדן הנכס או לזקו, זולת אם נגרמו עקב תוצאות שלא היה עליו לחזותן מראש ולא יכול היה למנוע את תוצאותיהן; אך כשהמטרה לשמור על הנכס היתה טפלה למטרה העיקרית של החזקתו, פטור השומר אם אבדן הנכס או נזקו נגרמו שלא ברשלנותו. סעיף ג נוגע לשואל. (ד) שומר שנודע לו כי עלול להיגרם לנכס נזק שהוא אינו אחראי לו לפי הסעיפים (א) עד (ג), ולא הודיע על כך לבעל הנכס תוך זמן סביר או לא נקט אמצעים סבירים להודיע לו, יהא אחראי לנזק במידה שההודעה היתה מאפשרת לבעל הנכס לתקן את הנזקץ סעיף 4. סייג לאחריות שומר אינו אחראי לאבדן הנכס או לנזקו שנגרמו עקב שימוש רגיל בנכס לפי תנאי השמירה או עקב בלאי טבעי או מום שהיה בו בתחילת השמירה, אולם אין מהוראה זו כדי להפחית מאחריותו בשל רשלנות.
 
ואם לסכם את העניין

כל פגם שנוצר כתוצאה משימוש סביר של השוכרים בדירה - על אחריותך לתקן (או שהם יתקנו על חשבונם ויקזזו מהשכירות). זה אומר סתימות, מקרר מקולקל, מזגן מקולקל - כל מה שבא עם הדירה. ייתכן מצב שתיפלי על שוכרים מתחשבים שלא ירוצו לממש את הזכויות הללו (אצלנו, למשל, התקלקלו כמה דברים ולא רצינו להטריח את בעל הבית שהיה לו הר של צרות אישיות - אז תיקנו על חשבוננו) - אבל אלו הזכויות שלהם ע"פי חוק.
 
למעלה