מעבר דירה

מעבר דירה

שלום, פירסמתי מודעה לפני מספר ימים ואני מעוניינת להשכיר את הדירה שלי ולשכור דירה במרכז. אני די מפחדת מהעניין, כי אני חוששת שאם אשכיר את הדירה שלי, אני אחזור ואמצא דירה הרוסה. לכן חשוב לי להגן על הנכס שלי ככל האפשר. אילו דברים כדאי , מומלץ או אפילו חובה להכניס לחוזה על מנת שיהיה לי בטחון רב ככל האפשר שהדירה לא תיהרס. (אני מתכוונת להשכיר אותה לשנה בלבד- לפחות בתור התחלה) מאחר והגיעו מספר אנשים ודי התלהבו מהדירה, אני מנצלת את ייתרון הביקוש מול ההיצע ורוצה לבקש שאם יהיו תיקונים בבית - שזה יהיה על חשבון המשכיר (אין הכוונה לפיצוץ בצנרת אלא סתם אם יהיו סתימות ודברים פשוטים יותר) כמו כן, אני לא מתכוונת להשקיע כסף בצבע בדירה לפני המעבר. בקיצור, האם זה מקובל ואפשר להכניס את הדברים האלו לחוזה? ובכלל אילו עוד נקודות כדאי להכניס על מנת שאהיה בטוחה שתחזור אלי הדירה שלמה ולא הרוסה? תודה מראש

tenen

New member
לא להכניס בעלי חיים!

בעלי חיים וילדים קטנים נוטים ללכלך יות קירות מה שאומר שצריך לצבוע מחדש אחר כך וזה פוגע ברווחיות...

בעלי חיים לא עושים את זה

וגם אם ילדים קטני מלכלכים, זה לא משהו ש"יהרוס" את הדירה, ואם יהיה צריך לצבוע מחדש או לבצע תיקון בגלל משהו שחיית מחמד עשתה, יהיה לגיטימי לחייב את השוכר לשלם. סתם שאלה - היתה לך פעם חיית מחמד? כי לי יש 2 כלבים ו-6 חתולים, ובינתיים מקסימום הנזקים שהם עשו היה לשבור דברים (וגם לא הרבה) ולהכניס כל מיני חיות שהם צדו. לא משהו שאם היה להורים שלי בעל בית הוא היה מתעצבן ממנו.

tenen

New member
יש לי דווקא בעלי חיים מקסימים

כלב וחתול ודווקא שקטים ביחד... אבל זה בעייתי לחייב שוכר לצבוע את הבית בגלל מה שנקרא בלאי טבעי... השוכר יגיד שהקיר מלוכלך כי זה קורה אחרי שנה שנתיים והמשכיר יכול לטעון עד מחר שזאת החיית בית ובסוף מי שצריך לסייד זה מי שבאמת איכפת לו מהדירה כלומר המשכיר שרוצה להשכיר אותה לאדם הבא... ובעלי חיים זה פוטינציאל לנזק אז בשביל מה להשאיר את הפוטינציאל? אי אפשר לרשום בחוזה אין להכניס ילדים קטנים, למרות שאולי אפשר להכניס סעיף שבו רשום שלא ילין עוד אנשים בדירה באופן קבוע... בעייתי להשאיר חיה נעולה בבית... ומי שגר בבניין דירות אולי לא מודע לזה אבל כלב שנשאר לבד בבית מסוגל לילל כל היום ולשגע את השכנים... למרות שהסיבה שאני לא הייתי עושה כזה דבר כי מסכן הכלב להיות ככה נעול כל היום...

Benjamin Turner

New member
עדיף לו להיות מומת או לגור בכלוב עם

עוד אלוהים יודעת כמה כלבים במשך שנים? כלב שמיילל כל היום סובל כנראה מחרדת נטישה ויש לטפל בכך בעזרת מאלף או יועץ להתנהגות בעלי חיים. לי יש שתי כלבלבות ושני חתלתולים ואף אחד מהם לא מרעיש במהלך היום או הלילה (למעט נביחות ספוראדיות כשיש משהו מענין בחוץ) או גורם לנזקים לדירה עצמה (בניגוד לרכוש הפרטי שלי, שנשבר/נשרט/נאכל/מושמד מדי פעם). פרט לכך, להדס עצמה יש (או לפחות היה) כלב מקסים
והדס, תיקונים הנובעים מבלאי אמורים להיות על חשבון המשכיר (אני לא מתייחסת לסתימות בתדירות סבירה אלא לתיקונים אחרים). אם את רוצה לנצל את הביקוש-העלי את שכר הדירה.

tenen

New member
אבל היא לא שאלה מה עדיף לכלב...

היא שאלה מה עדיף לה בתור משכירת דירה... בתור משכירת דירה האינטרס שלה הוא שהדירה תישמר במצב הכי טוב שאפשר בשביל הכנסה מקסימלית כי אין מה לעשות שאתה מגיע לדירה והכל שם מבריק אתה תהיה מוכן לשלם יותר כי פשוט יהיה לך יותר נעים שם. עם בעלי חיים קשה לשמור על בית מבריק, וכל מי שיש לו חתול יודע שהחתול קופץ לכל מקום ועל קירות הוא לא דואג לנקות קודם את הרגליים שלו... בדיוק כמו שזוג צעיר לא ירוצו ישר לצבוע את הדירה או להזמין צביעה כי הילד הקטן שלהם צייר משהו על הקיר.. לך בתור שוכר לא איכפת אולי כי אתה מודע לזה שזה מוזיל את הדירה, אבל למשכיר זה מאוד איכפת...

מעניין, לי יש 6 חתולים

וידועים לי דברים אחרים לגמרי - אף אחד מהשישה לא קופץ על הקירות אלא על הרהיטים, ודווקא הם כן מקפידים להיות נקיים (חתול זו חיה נקיה מאוד, אם כבר הם מביאים קצת חול בכפות הרגליים הקטנטנות שלהם, החול מהר מאוד יורד מהם בכניסה לבית). ובינתיים, הנזקים שהחתולים שלי (טהכלבים) גרמו מסתכמים בלשבור חפצים - כמו שבנג'י אמרה, לא בפגיעה בקירות או ברכוש שאם היה מדובר בבית שכור הוא היה באחריות בעל הבית. ואגב, כשרק עברתי בעל הבית שלי הציע לי חתולה לאימוץ, ואמר לי שממש לא אכפת לו שנגדל בדירה כמה בעלי חיים שאנחנו רוצים כי אנחנו אלו שגרים שם וצריכים להתמודד עם הלכלוך והבלאגן שבעלי החיים יגרמו, והיות שלו יש בעלי חיים בבית הפרטי שלו, הוא יודע מצויין שהם לא יגרמו שום נזק לדירה עצמה. לצערי השותף שלי לא הסכים להסכים חתול לדירה בטענה שהיללות יפריעו לו...

tenen

New member
אני דווקא אוהב בעלי חיים

אבל היא שאלה בתור משכירת דירה.. פה אומנם הרוב מסכימים איתך אבל בהרבה דירות בעלי הבית לא מוכנים לבעלי חיים בבית, ושהיא שאלה מה בדרך כלל רושמים בעלי דירות עניתי לה...

NightElf

New member
לדעתי מה שבאמת משנה זה לא אם

יש או אין בע"ח, אלא אם האדם ששוכר את הדירה נקי או לא נקי מטבעו. זה נכון שבע"ח מלכלכים, אבל ככה גם בני-אדם, וכבר ראיתי מספר לא קטן של דירות עם בע"ח, שהיו פשוט נוצצות
, ולעומתן דירות נטולות בע"ח שנראו כמו איזור אסון
לפסול אנשים עם בע"ח זה לפסול חתך אוכלוסייה גדול ודי פוטנציאלי של שוכרים. הכי טוב שהיא פשוט תדבר עם האנשים ותראה איך הם באופי, ועוד יותר פשוט, להחתים בחוזה סעיף שמחייב החזרת הדירה במצב תקין כמו בעת המסירה, תוך התחייבות מצד השוכר לתקן\לצבוע כל נזק שיגרם כתוצאה מישירה מבע"ח, במקרה והוא מגדל אחד.

tenen

New member
אבל אתה לא פוסל אותם בפועל...

מה שיפה בסעיף הזה זה שממילא לרוב השוכר מתעלם ממנו... הסעיף עצמו לא בא בשביל להעיף את הבעל חיים, הוא פשוט מאוד מקל על בעל הדירה לתבוע את השוכר על נזק שעשה בעל חיים מכיוון שלא היה אמור להיות שם אחת מלכתחילה ושוב כולם מרוצים, השוכרים שהחזיקו שם בעל חיים ובעל הדירה שבעצם הסעיף הזה הוא ביטח את עצמו מפני נזק של בעלי חיים כי לפי החוזה בכלל אסור להכניס אותם ומי שהכניס לא יוכל לטעון שהלכלוך על הקיר הוא בלאי טבעי...

NightElf

New member
אבל זה לא פרדוקס אבסורדי

יהיה סעיף שאוסר על הכנסת בע"ח לדירה, השוכר יכניס בע"ח שתיאורטית ילכלך וישחית, ואז המשכיר יתבע אותו על פיצוים של נזקים של חיה "שלא" הייתה כביכול בדירה? ומה אם המשכיר "יתפוס" את השוכר מגדל חיה? ובאופן אישי, אם אני הייתי מחפש דירה להשכיר, והיה לי כלב\חתול\כל חיית מחמד אחרת, אז מראש הייתי פוסל מודעות שרשום בהם במפורש ללא בע"ח.

tenen

New member
למה פרדוקס?

מבחינת המשכיר זה עובד יפה מאוד אם תגיעו לבית משפט מכל סיבה שהיא על חילוקי דעות בחוזה הוא יוכל להראות שאתה מפר את החוזה הרי הכנסת כלב ובחוזה רשום שאסור. והמשכיר לא מטומטם, כדי שאנשים כמוך יבואו לדירה שלו הוא לא רושם במודעה את זה אלא רושם בחוזה עצמו, ואחרי שאתה רואה דירה במצב מעולה אתה לא תפסול אותה בגלל סעיף בחוזה שאם לא יהיו בעיות מיוחדות לאף אחד ממכם לא יהיה איכפת שאתה מפר אותו... ואם הוא יתפוס אותך? פשוט יהיה לו יותר קל להתווכח איתך בנושאים אחרים כי הוא יעלה את הנושא בשניה שתיכנסו לבית משפט, או שתגיעו לגישור ולך בתור אחד שחתם על זה אין מה להגיד בנושא...

Benjamin Turner

New member
ממש לא הבנתי

אצלי בחוזה כתוב שאני יכולה להכניס כמה בעלי חיים שארצה מכל סוג, מין וצבע (כולל ג'ירפה אפגנית ופיל ברזילאי). כמו כן כתוב שאני מתחייבת לתקן כל נזק שייגרם לדירה על ידי או על ידי החייעס. אני מרוצה, הבלבית מבוטח, מה הבעיה?

tenen

New member
כן אבל זה משאיר משהו פתוח...

לכי תוכיחי שהקיר שהפך לשחור זה בלאי טבעי ולא הג'ירפה? מחר שתעזבי את הדירה הבעל בית יגיד שהקיר השחור זה בגלל הג'ירפה האפגנית, והמדרגה השבורה בגלל הפיל הברזילאי, ושוב יהיה לך קשה להתווכח איתו ולהוכיח שזה בלאי טבעי...

Benjamin Turner

New member
מה יש לך מהקיר? ../images/Emo12.gif

איזה חייעס עושים נזק לקירות? אני ממש לא מבינה. אין שום בעיה להוכיח בלאי טבעי-בדרך כלל אין לו צורת שוניים/כפות רגליים/ציפורניים

tenen

New member
החתול הקודם שלי היה נוהג...

היה נוהג לעשות ספרינטים בבית... היה יוצא לו להתיקל בקירות מדי פעם :)

oren*

New member
וצבע הפרווה שלו היה יורד על הקיר?

כתמי רגליים אפשר להוריד בקלות עם נוזל לניקוי חלונות, גם בני אדם משאירים כתמים כאלה סביב מתגי כיבוי/הדלקת האור, על משענת הספה או על ארונות המטבח, בעיקר אחרי קריאת עיתון.

Benjamin Turner

New member
לא התייחסתי לדבריה, כי אם לדבריך

אלה: "בעייתי להשאיר חיה נעולה בבית... ומי שגר בבניין דירות אולי לא מודע לזה אבל כלב שנשאר לבד בבית מסוגל לילל כל היום ולשגע את השכנים... למרות שהסיבה שאני לא הייתי עושה כזה דבר כי מסכן הכלב להיות ככה נעול כל היום..." ובמיוחד למשפט האחרון. אגב, יש לי שני חתולים ואף אחד מהם לא נוהג לקפוץ על קירות.

oren*

New member
../images/Emo31.gif הכללה גורפת מיותרת.

הכלבה שלי גרה איתנו 4 שנים בדירה עם שטיחים בהירים בסלון, פרקטים בכל החדרים (רגישים לכל טיפת רטיבות), רהיטים וספות שנרכשו מחנות מעצבים בהרצליה פיתוח - מעולם לא ניסתה לנשוך או לקרוע אותם ובטח שלא מספיק גמישה כדי לעמוד בזווית שתאפשר לה להטיל את מימיה על הקיר. אני נמצא חודשים בודדים לפני מעבר לדירה בשכירות ומניח שאתקל בלא מעט בעלי דירות עם דיעות נחרצות כמו שלך, לצערי, וכבר חושב איך אוכיח להם שלא מדובר במפלצת (מעבר לסעיף בחוזה שבו אני מתחייב לשלם על כל נזק שיגרם).

3niva

New member
יש כמה חוזים שתוכלי לראות

ולקבל רעיונות יש אתרים כמו מדס- http://www.madas.co.il שאפשר להוריד בו חוזה ואפשר בכמה שקלים לקנות חוזים בסטימצקי וכו לגבי סעיפים את בהחלט יכולה אם הדירה במצב טוב מבחינת צבע כרגע לחייב את הדיירים לצבוע אותה לפני שהם יוצאים ותבדקי טוב טוב האם מי שאת הולכת לחתום איתו קורה את החוזה ומתיחס לכול מה שרשום כי מי שלא קורה הכול לא יעמוד בכל התנאים ולגבי מעלי חיים דעתי האישית היא שזה משתנה מבעל חיים לבעל חיים יש כלבים שישמידו את הדלתות בבית וישתינו על הקירות ויש כאלה ששוכבים בבית כל היום והם הכי רגועים ועדינים תוכלי לדעת את זה גם משאלות וגם לפי ההתרשמות מהדירים אם אכפת להם מנקיון וסדר אז לא יהיה להם כלב משמיד כי יהיה להם אכפת גם מהריהוט שלהם וזה אומר שאכפת גם מהדירה בהצלחה

למעלה