מעבר דירה

הילוש ד

New member
מעבר דירה

היי

אני וחבר שלי משכירים דירה יחד, עוד כמה חודשים נגמר לנו החוזה שם ואנחנו לא רוצים להמשיך מכיוון שזה אזור גרוע לגור בו ובניין מאוד מאוד ישן!
נכנסו לדירה ב-15.6.12 החוזה נגמר ב-15.6.13.
מתי כדאי להתחיל לחפש דירה? חודשיים לפני? חודש? או אפילו עכשיו?
מתי להודיע לבעל הדירה שאנחנו לא מעוניינים להמשיך את החוזה?

אשמח בנוסף לשמוע המלצות באיך לבחור דירה, אילו דברים צריך לבדוק כדי שנדע שזו הדירה שאנחנו רוצים ושלא יחרטטו אותנו, יסתירו תקלות בבית וכאלה כי בדירה הנוכחית חירטטו אותנו כהוגן! אם זה במטבח ישן עם צנרת רקובה! זרם מים חלש במקלחת, מכת יונים על עדן החלון ושלא נדבר על כמות המקקים שיצאה מהביוב בימי הקיץ שרק לאחר ריסוס ואטימה של חורים מתחת לכיור הצלחנו לחסום אותם- עשינו בחירה ממש לא מוצלחת!
יש לציין שאנחנו ממש לא מנוסים כי יצאנו מבית ההורים לפני כמה חודשים

אשמח לתשובה

naty3

New member
לא כתבת איפה אתם מחפשים דירה

בחוזה בדר"כ יש סעיף יציאה-לפעמים 60 יום ולפעמים 30 יום הודעה מראש. לפי זה אתם מודיעים לבעל הבית מתי אתם יוצאים. אם אין בכלל סעיף כזה-זה גרוע! במקרה שאין סעיף כזה אתם מחוייבים להישאר עד סוף החוזה.

לפעמים בסעיף הזה כתוב שצריך להביא דיירים אחרים שיכנסו באותם תנאים-שימו לב לזה.
בעיקרון רצוי להתחיל בחיפושי דירה כחודשיים לפני המעבר (בהתאמה, די נדיר עד כמה שזכור לי למצוא דירה שמתפרסמת באחד הלוחות כאשר תאריך הכניסה הוא יותר מחודשיים).

לגבי בדיקת דירה:
אתם צריכים לדעת מה חשוב לכם. למשל פסלתי בעבר דירה קרובה מידי לכביש סואן.
תחבורה ציבורית או אוטו?
לבדוק ברזים,
איזה ריהוט יש בדירה ואיזה תצטרכו לקנות?
מה אתם מתעקשים שחייב להיות בדירה (למשל מכונת כביסה)
ומה אפשר לקנות אחרי הכניסה (דברים שפחות חשובים לכם)?
האם הדירה משופצת או במצב גרוע?
האם יש עובש?
דוד חשמל או שמש?
כמה מקום אתם צריכים בדירה בשביל כל הדברים שאתם מביאים אתכם?
האם יש בסיס מיטה?
מה הדרישות של בעל הבית (צ'קים לבטחון למשל-שימו לב לגובה הסכום!) והאם אתם מתרשמים ממנו לטובה?
האם יש ריהוט של בעה"ב שאתם לא צריכים ורוצים להוציא אותו כי זה תופס לכם מקום? האם הוא יסכים להוציא או לא?

בחירה נעשית בעיקרון לפי מיקום, גודל הדירה ואנושיות בעל הבית.
האם אתם יודעים איזה גודל דירה אתם צריכים? כמה חדרים?

לגבי פתחי הביוב, יש דבר שנקרא "קופסת נחושת ביקורת", קונים את זה בטמבוריות, זה כמו "פקק אוניברסלי" רק ממתכת וכבד יותר, כך שזה מכסה את הפתח ושום דבר לא יוכל לעבור את זה. אולי זה מה שאתם צריכים. עולה בסביבות ה-30 שח.

naty3

New member
עוד משהו

כשאתם מגיעים לבדוק דירה, נסו לדבר עם הדיירים הקיימים אם אפשר. אפשר לשאול אותם איך הדירה ואיך בעל הבית.

אם יש שכנים שבדיוק נמצאים באיזור אפשר לדבר איתם ולהתרשם מהם.

ממליצה בחום

לקחת את מה שהדיירים אומרים בערבון מוגבל. מי שמחפש שוכרים שיחליפו אותו לא ימהר לספר את האמת למי שבא לראות את הדירה. שווה לנסות להבין למה הדיירים עוזבים וכמה זמן גרו בדירה - אם הם יספרו שגרו שם חודש ופתאום קיבלו הצעות עבודה בחו"ל זה יכול להיות, אבל נשמע קצת חשוד.

הילוש ד

New member
אנחנו מחפשים דירה בחולון

בחוזה אנחנו חתומים עד היום האחרון ז"א לשנה שלמה ואם אנחנו רוצים לצאת לפני אנחנו צריכים להביא דיירים אחרים.
אנחנו מחפשים דירה 2-3 חדרים במחיר של 2500-2900 בחודש עם ריהוט שכוללת: מיטה+שידות מגירות, מקרר, ארון, ספות, שידה לטלויזיה, כיריים לגז, כרגע זה מה שיש לנו בדירה הנוכחית.
יש סיכוי שנוכל למצוא משהו נורמלי במחירים האלו?
כי כרגע זה מה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו.

בנוסף תודה רבה על ההמלצות זה מאוד עזר

naty3

New member
לא יודעת לגבי המחירים בחולון

אם אתם עובדים בחצי משרה, נסו להגדיל את ההכנסה שלכם עם חצי משרה נוספת או משרה מלאה במידת האפשר.
(עדיף משרה מלאה מאשר שני חצאי משרות כי זה מתיש, מנסיון).

אתם יכולים גם לפרסם את זה בפייסבוק שלכם, אולי מישהוא מהחברים יוכל לעזור כי שמע על דירה שמתפנה וכו'. אולי יש גם קבוצות בנושא.

הילוש ד

New member
אנחנו עובדים שנינו במשרה מלאה

אבל רוצים גם לחסוך קצת כסף בצד כל פעם לעתיד שלנו.
וכן נברר את המחירים פחות או יותר באתרי אינטרנט/פייסבוק.
תודה רבה

אני לא מעודכנת לגבי המחירים בחולון

אבל קשה לי להאמין שהיא זולה בהרבה מרמת גן, וברמת גן אין סיכוי למצוא דירה כמו שתיארת במצב סביר במחיר כזה ללא קאטץ' רציני.

אפשרות שקיימת ברמת גן לא מעט וסביר שגם בערים אחרות, היא לגור בדירה בבניין שעובר תמ"א 38. מי שעובד בשעות היום ולא יהיה חשוף לרעש יוכל להרוויח ככה דירה במחיר זול.

נשמע ככה

כי דירת 3 חדרים ב-2500 נשמע לי כמו מחיר פריפריה, וזה עוד לפני שנכנסים לנושא דירה מרוהטת, כשאת מתארת ריהוט שלרוב פחות נפוץ בדירות שכירות ממה שאני מכירה ולא רק ברמת גן. ידוע לי שגם בחולון ובת ים המחירים מאוד עלו בשנים האחרונות, זכורים לי דיווחים של חברי פורום שחיפשו בערים האלו.

יהיה באמת מסקרן לבצע השוואה בין הערים השונות.

AlabamaW0rley

New member
אז ככה,

אפשר להתחיל לחפש דירה חודשיים מראש, בקטע של לראות את ההיצע ולהסגר על מה אתם מחפשים. לסגור דירה נהוג בטווח של שבועיים מראש. כלומר, החודש לפני המעבר הוא הכי אינטנסיבי מבחינת חיפושים.

שימו לב ל:
- חלונות: מסגרת עץ רופפת או אלומיניום? האם אטומים לרעש ולקור?
- דלת פלדלת, אם דירת קרקע - אז סורגים בחלונות.
- סימני רטיבות עם התקרה ומסביב לחלונות.
-. סדקים בקירות שיכולים להעיד או על תזוזה בבניין עצמו או על צינורות רקובים שעומדים להתפוצץ.
- לחץ מים בברזים, בעיקר בברז שמתחבר למכונת כביסה. לפעמים לחץ מים חלש יכול להתקיל את המכונה.
- מצב השיש במטבח ובאמבטים, מצב האריחים. מצב האסלה - האם זזה? האם מטפטפת?
- ארונות מטבח - האם רקובים מבפנים?
- מזגנים ישנים: בזבוז חשמל.
- דוד שמש או לפחות דוד חשמל פנימי (כזה שבתוך הדירה ולא על הגג, הוא מתחמם מהר יותר).
- חיבור לגז: לפעמים בדירות מחולקות אין.
- דירות מחולקות: שמפריד קיר בטון ולא קיר גבס, שהמבנה מתאים.

ובגדול, שימו לב לבנין: האם הוא מתוחזק, האם יש מודעות של ועד הבית בחדר מדרגות, מי הדיירים וכו'.

בהצלחה.

בתור אחת שעברה 5 דירות ב7 שנים...

בחודשי הקיץ מאוד קשה למצוא דירה.. אני זוכרת את עצמי מסתובבת 6 שבועות עם הבית על הגב עד שמצאתי את האחת שרציתי, לכן אני ממליצה להתחיל לחפש דירה ולברר הובלות ומחירים כבר אחרי פסח.
לגבי דירות - לכולם יש פאק - או מחיר גבוה, או שכנים בלתי נסבלים, או מיקום נידח בעלות אפסית, או השירותים הציבוריים בסביבה (סופר, בנק-כספומט, קופ"ח וכו') ויש עוד מלא...
בכל מקרה, קודם תעשו רשימה של מה הכי חשוב לכם. יש לכם ילדים? כלבים שצריכים גינת כלבים? יש לכם רכב, אולי יותר מאחד - אז צריך חניה.. ואם לא, לאיזה תחבורה ציבורית אתם זקוקים? האם באיזור הדירה שתרצו יש לכם אוטובוס או רכבת קרוב?
בדירה עצמה לבדוק את הקירות! סדקים/עובש/לכלוך - כל הסימנים האלה יתנו לך אינדיקציה לאיך טיפלו בדירה עד כה.
לוודא שכל הדלתות והחלונות נסגרים ונפתחים בלי בעיה, שהמשקופים תקינים , שאין חורים לג'וקים להכנס בפינות החדר, שיש אויר ואור - תתמקדו בצדדים מזרח ומערב של הדירה.
לבדוק שיש חלון בשירותים ובמקלחת - אם זו דירת שיכון (בנייני רכבת) לוודא שתעלות האוורור תקינות.
השכנים, הם בעיקר הסיבה שבגללה עברתי דירות רבות, עד שהגעתי למסקנה שאני צריכה בית קרקע בלי שכנים - אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב.

אם תרצי המלצות על חברות הובלה יש לי בשפע.
אני עוברת דירה רק עם בחור בשם רון, זה האתר שלו: http://www.moovel.org
פעם הוא היה רון הובלות, עכשיו קוראים להם מובל.

יש עוד מובילים נחמדים אבל הם משנים את השם והאתר שלהם כל שני וחמישי, אז קשה לעקוב.

אם בא לך לשאול - חופשי.. (בחופשת לידה.. משעמם לי..)

הילוש ד

New member
תשובה לשאלותייך

אין לנו ילדים אנחנו אפילו לא נשואים

יש רכב כך שחנייה זה דבר חשוב וגם חשוב שתהיה תחבורה ציבורית לכיוון ת"א-ר"ג כי אני עובדת באזור הזה.
אנחנו לא כ"כ צריכים הובלה כי אין לנו רהיטים משלנו, מההתחלה נכנסו לדירה מרוהטת
ונחפש דירה אחרת שגם מרוהטת.
צריך להעביר רק דברים מעטים כמו שידה גדולה עם מראה, מזגן ומיקרוגל ועם זה יכולים לעזור לנו אנשים קרובים.
אז את אומרת שבקיץ ממש קשה למצוא?.. התכוונו באמת להתחיל לחפש אחרי פסח בערך.. חודשיים או 3 חודשים לפני.

תודה רבה

למצוא דירה זה קשה בכללי

ודווקא בקיץ.זה פחות קשה כי יש יותר מבחר ויותר אנשים עוזבים דירות אבל מהצד השני יש גם יותר מתחרים על כל דירה, למרות שזה דבר שקיים בכל תקופה.

delikat

New member
אפשר לשאול למה הכוונה

"בלי שכנים"? אמנם בית פרטי, אבל אין לך שכנים סביב לבית? איזו שיטת מגורים זו?

בית פרטי באיזור 'כפרי'

הכוונה לשכונות עירוניות באוירה כפרית,
למשל פעם גרתי בנחלת יהודה בראשון לציון. זה לא בדיוק בתוך העיר, האוירה כפרית (אפילו ברמה של שנות ה-60.. חחח) אבל היה שקט וטוב!
גם באיזור בקעת אונו - בגני יהודה - זה ליד שסביון אבל לא של מליונרים..
לוקח זמן להכיר את המקומות האלה, זה הרבה בזכות הסתובבויות ארוכות ושריפת דלק - אך לא לשאוו

למעלה