מעבר דירה עם ילד

הילית111

New member
מעבר דירה עם ילד

לצערי ולשמחתי אנו עוברים דירה לשמחתי כי זו דירה יותר גדולה יותר מקום לילד היחיד שלנו בן שנתים וחצי ובכלל דירה יותר טובה לצערי ...כי זה כאב ראש ופעם ראשונה שאני עוברת דירה עם ילד ואני די חוששת המעבר מתוכנן לשישי הבא אז מהבוקר עד מוצש אני מסדרת שבני אצל האמא ואני והחצי נעביר ונסדר את הכל בתקוה ששישי שבת יספיקו. אגייס גם חברה. הנקודה היא שרק מחר יהיו לנו קרטונים אז רק ממחר אנו נוכל לסדר וגם אני וגם החצי עובדים כמובן. ואני מזמינה מנקה לבית המיועד ואני רוצה להיות איתה בקיצור נשמע לי מה זה כאב ראש למרות שהילד לא אמור להיות איתנו –רק בשלב האריזות אשמח לטיפים שקשורים למעבר דירה עם בן שנתיים וחצי. הרי הוא מבין כמובן. הוא לא מתנגד למעבר דירה השאלה מה ירגיש בדירה חדשה. די קרובה לדירה הנוכחית אין מעבר גן וכו אבל בכל זאת. ובכלל אני חוששת אשמח לעצות והרגעה. פעם אחרונה שעברתי דירה היה רק אני והבעל לפני שלוש שנים ואז היה לנו הרבה פחות דברים –רק הדברים של הילד זה כמה וכמה קרטונים... אגב החצי אומר שאני סתם מגזימה והילד יכול בהחלט להיות איתנו בשלב שהמובילים באים ושמים וכו לי זה נשמע מופרך ומסוכן מה אני אמורה גם לסדר וגם לשמור על בן שנתים וחצי ? אשמח לעצות

עברתי דירה פעמיים עם ילדים

פעם אחת עם ילדה בת שנה וחודש, ופעם אחת עם ילדה בת 6 וחצי, ילדה בת רבע לארבע וילד בן שנתיים ורבע (וסוף תשיעי). זה סיוט לארוז, נכון. ביום ההובלה עצמו, תיאמנו הובלה כך שנהיה ראשונים בבוקר, שלחנו את הילדים לגן / חברה (חופש פסח, לא היה בית ספר) ואז המובילים הגיעו. כשהגיע הזמן לאסוף את הילדים כבר כל הדברים היו בדירה החדשה. לא מסודרים אמנם, אבל מורכבים... (בכל מקרה חיינו על ארגזים חודשיים כי לא הספקנו לקנות ארונות). במעבר הראשון, הילדה היתה אצל אמא שלי ואז הביאו אותה אחרי ההובלה. בזמן ההובלה עצמה, אני לא חושבת שזה לעניין שילד יסתובב בין הרגליים, אז אם עוד יש גן, זה הכי טוב. לשלוח אותו לגן בבוקר, ולהביא אותו בסוף היום. טיפים: אנחנו ערכנו שיפוץ בדירה (גם לא היה מעבר מסגרות), אז הילדים באו אתנו לראות מה בוחרים, איך השיפוץ מתקדם. לילדה בת הארבע שלי מאוד עזר להבין ש*הכל* חוץ מהקירות עובר איתנו
היא היתה מוטרדת...

לימיצ

New member
אנחנו עברנו בשנה שעברה כשמתן היה בן 2.5

וליבי בת 4.5. הם היו איתנו בכל הדירות שהתלבטנו לגביהן, היו שותפיםל תהליך, וכשעברנו זה היה כשהיה גן אז הם לא הסתובבו בין הרגליים (ממש מיותר, והאמת? אני לא זוכרת אם ישנו איתנו ביום הראשוןאו מה עשינו בכלל בענין השינה. זה עבר מאד מאד חלק, הייתי המומה, הם אהבו את הדירה מהרגע הראשון (ועברנו מבית פרטי וגינה לדירה אז חששנו שהם ירצו כל הזמן בחוץ) , אבל בדירה יש להם חדר משחקים ענק שלא היה קודם ומטראז' אדיר לדהור כל הבית, ככה שהם היו שניהם מבסוטים מאד , וגם אנחנו האמת
. מה שכן, אצל חברה שעברה לפני חודשיים עם ילד בן שנתיים היה קצת סרטים כי הוא כל הזמן שאל מתי הולכים הביתה.......... אם אתם יכולים לשתף ולהראות לו את הבית עוד קודם, ולספר בבוקר שישי שעוברים ובכלל לענין אותו במשך השבוע ולשתף באריזה ובאמת לספר שהכל עובר אתכם חוץ מהקירות זה יכול רק לעזור.. וכן, זה סיוט להעביר בית של משפחה. סיוט, אבל עובר

טאקית24

New member
מנסיון טרי עם בן שנה ו9

ממליצה לך לשים אותו אצל מי שאת יכולה, אנחנו התחלנו לארוז 3 שבועות לפני שעברנו ("כולה" 2 ארונות בחדרים, סלון ומטבח) ולמזלי התחלתי בזמן כי יש את כל הפיצפקעס הקטנים והדברים שאת צריכה לסוף שלוקחים הכי הרבה זמן. הייתי ממליצה לך ולבעלך לקחחת יומיים חופש לפני המעבר. כשעברנו פעם קודמת היינו רווקים ועשינו זאת תוך שבוע, עכשיו עם הילד זה היה הרבה יותר מורכב, צריך להשאיר לו צעצועים ובגדים וגם לכם, כלי מטבח, אמבטיה, וכשהילד היה בסביבה כמעט לא יכלנו לעשות כלום כי הוא נורא שובב והיה חייב לגעת ולחבל בכל דבר. את המעבר עשינו ביום חמישי בבוקר, עברנו לאמא שלי , כך שהוא הגיע בצהריים לאמא שלי שזה בית שהוא מכיר. היה לו קצת שינוי בהתנהגות בשבוע הראשון, הוא היה קצת מחורפן ועצבני אבל עכשיו שבועיים וחצי אחרי הוא מתחיל להתאפס וגם אנחנו . יש לו חדר משלו . בהתחלה כשנכנס לחדר שהוא מכיר כחדר מחשב הוא הסתכל בתמיהה של "מה לעזאזל המיטה והצעצועים שלי עושים פה" והיה בהלם.. אבל התגבר ושמח שכל הצעצועים שלו פה. תשתדלו לסדר קודם כל את החדר שלו בבית החדש. ממליצה לך להתחיל ממחר, כי רק עבודת המיון והסידור של הדברים לוקחת המון זמן.. בהצלחה

ImaBamba

New member
עברתי עם ילד פעמיים

פעם אחת כשהוא היה בן 7 וחצי חודשים וזוחל בכל הבית ופעם שנייה כשהוא היה בן שנה. בפעם הראשונה הזמנתי חברה (בתשלום) שלקחה אותו מחוץ לבית בזמן שהאורזים היו בבית (שילוח לחו"ל) וביום שעזבנו ממש את הדירה הוא היה איתנו ופשוט כל פעם אחד מאיתנו השגיח עליו, נתן ארוחת צהרים וכו'. במעבר השני ביקשתי מחמותי שתבוא והיא היתה איתי בבית בזמן שהמטען הגיע וכל מה שהיא עשתה היה להשגיח שגלעד לא יטייל בבית (היה חורף) והיא שיחקה איתו והאכילה אותו כל היום בזמן שאני הרכבתי דברים ופרקתי ארגזים. בעלי, אגב, היה רק בזמן שהמטען הגיע ואחר כך נאלץ לטוס לעבודה עד סוף היום. פרקתי מה שיכולתי באותו יום ולאט לאט פרקנו עוד ועוד והשארנו קיר מלא ארגזים. נדמה לי שסך הכל היינו שבוע ממש על ארגזים ואחר כך עוד ספיחים שלקח לנו חודשיים שלושה לארגן.

down under1

New member
אני עם בעלך

הבן שלי בן 3 ועבר כבר כמה וכמה פעמים. הפעם האחונה היתה לפני חצי שנה כשהוא היה בגיל של הבן שלך. החצי היה רחוק מעבודה ואני והקטן עברנו הכל ביחד. לחפש בית, לארוז, לנקות את הבית החדש ולחזור לנקות את הבית הישן. הוא היה איתי כשהגיעו המובילים ובפריקה... מסקנות - להחזיר אותו איתי לבית הריק לנקות אותו היה לדעתי קצת קשה לו. אבל חוץ מזה הכל הלך בסדר ומהר מאוד הוא התרגל לבית החדש ולחצר החדשה. בהצלחה!

אנחנו גם עוברים עוד חודש אבל איתן גדול יותר

הסברנו לו שאוטוטו מתחילים לארוז ויהיו הרבה ארגזים הוא מאוד מתלהב מהחדר החדש שלו ובכלל מהבית החדש אנחנו מתכננים לישון אצל ההורים שלי יום-יומיים לפני המעבר ויום אחרי המעבר כדאי לחסוך לו את הבלאגן - לא בגלל שיהיה לו קשה אלא פשוט אין מה לעשות בבית אצלינו עוברים גם גן אז הלכנו לבקר בגן החדש ונעשה את זה עוד כדי שיהיה יותר קל

memko

New member
לא עברתי אבל אחותי עברה ואני זוכרת דבר אחד חש

חשוב, לא לתת לו לראות את הבית ריק. תארזו ביחד, אבל ביום ההובלה, שלא יהיה. יש משהו נורא מלחיץ בלראות בית ריק, במיוחד לילדים...עוד קשה להם להבין את הקונספט. עדיף שלא יהיה, ושיגיע לבית החדש כשיש שם ארגזים.

Nuli77

New member
גם אנחנו עברנו לפני חודש עם בן שנתיים וחצי

אכן כאב ראש.... וזה עוד אחרי ששמונה חודשים קודם עברנו כבר דירה... אני אישית סבלתי עכשיו מעניין האריזות והניקיונות (אבל אני גם בהריון אז הפעם הכל היה יותר קשה לי).. בגדול המעבר היה פחות או יותר חלק, השתדלנו להתחיל לארוז אחה"צ אחרי העבודה בשבוע שלפני, כשכל פעם מישהו אחר לקח את גיא לאנשהו או שהוא היה אצל ההורים שלי - מבחינתו השגרה שלו המשיכה כרגיל (זה פשוט עניין של הספק - ברגע שהוא לא היה בבית הספקנו הרבה יותר אריזות). ביום המעבר עצמו הוא הלך לגן בבוקר כרגיל (אני ממש לא חושבת שיש לו מה לחפש איתכם בבית בקטע של ההובלה, זה רק מעכב ותמיד יש ככ הרבה דברים קטנים לסיים בזמן אמת...), ההורים שלי לקחו אותו מהגן והוא היה אצלם עד הערב כדי שאנחנו נספיק לפרוק הכל ולסדר, מה שהיה חשוב לי מאוד זה לסדר לו את החדר והפינה של המשחקים שלו והכל - כדי שהוא יגיע והכל יהיה מוכן בשבילו. כשהגענו הביתה בערב הוא ממש התרגש, התרוצץ בבית וחיפש איפה כל הדברים שלו, ממש היה נרגש... כמובן שדיברנו איתו על המעבר וסיפרנו לו, הלכנו כמה פעמים לראות את הבית החדש כדי שיכיר אותו ואת זה שיש לנו בית חדש.. בתכל'ס הוא לא ממש הבין מה זה אומר עד הרגע שעברנו כמובן... שיהיה בהצלחה!!!!

liza26

New member
והטיפים שלי

עברנו מספר פעמים דירות עם הגדולה שלי הכי חשוב בעיני: קודם כל להראות את הבית החדש ואת הסביבה להסביר איפה החדר יהיה ולשאול את הילד לדעתו- המיטה כאן, הארון שם(לא ממש להתחשב בזה - אלא שירגיש מעורב) בזמן האריזה - להכין קרטון גדול שישאר פתוח ולהפעיל אותו- כל הצעצועים שהוא יכניס לארגז אחר כך מדבקות וטושים לקשט את כל יתר הארגזים ביום המעבר כמובן שעדיף שהילד לא יהיה בבית אבל חשוב בבוקר שיגיד שלום לבית ולהלהיב אותו לגבי הבית החדש והכי הכי חשוב כאשר המובילים מביאים את הארגזים קודם כל להכין את החדר של הילד - פיקס! מיטה ארון צעצועים קודם כל שהחדר שלו היהי מסודר ולא משנה כמה הבית יהיה הפוך ושיהיה בהצלחה

למעלה