מעבר דירה עם בן זוג...

מעבר דירה עם בן זוג...

שבת שלום... אני בת 27....בחודש ספטמבר התחתנתי ואני ובעלי גרים אצל הוריי. תמיד היה לי קושי לצאת מהבית, ומערכות יחסים בעבר שהיו לי, הסתיימו על רקע זה, ועל רגע יחסי התלות החולניים עם אימי. היא מאוד תלוייה בי ולצערי הרב היא תלתלה עליי יותר מעבר למה שאני מסוגלת לשאת. עוד דבר שחיזק את הקושי שביחיסים הוא העובדה ששנים רבות אינני יצאתי לעבוד בחוץ, כך שתמיד נותרתי זמינה עבורה ועבור הבקשות שלה. אין לה רשיון נהיגה, וזה עוד יותר מוסיף לקושי. אנחנו מאיכלות חתולים בחצר, וזה מוסיף לה כעשיו לחץ, איך היא תסתדר. בסה"כ אני ובעלי לא עוברים לגור רחוק,במרחק נסיעה של עשר דק' אם לא פחות, אני מגיעה הבייתה. כתבתי כאן ממש ביבשות ובתימצות,כמו שהנפש הקומלת שלי יכולה לכתוב. היא גורמת לי לרגשות אשם כבדים,לעצב שכבר ניתן לקרוא לו צער,ומצד שני לכעס עצום שהיא הביהא אותי לעולם המרושע הזה ואט אט הפכה אותי למשענת. אני מקנאת בילדים אחרים, עצמאיים יותר שאין להם בעיה מהסוג הזה, ושנפשם שקטה לצאת מן הבית מבלי להרגיש שהם איבר כרות של מישהו. רע לי, ואני לא שמחה...עליי להתמודד עם צרותיי שלי, דאגותיי שלי וכמובן גם עם שלה. המחשבות שלי נהיו סלט,ואני בעתב תמידי, עייפות כרונית והשתוקקות לקחת כדורים. דוגמה לסלט שנהיה לי בראש: "מסכנה, גם קשה לה נפשית עם זה שאני איננה, מי יאכיל את החתלולים, מי יעזור לה לנסוע לסידורים, איך אני אעשה זאת בשבילוב עם מטלות הבית שלי,ובאופן כזה שלא יהפוך למועקה על בן הזוג שם? ואיך אני אגיע מביתי אל ביתה, ואיך יהיה לי כוח לעזור לה בבית כשיש לי גם בית משלי?" וזאת רק דוגמה קטנה ושולית. אנא, עזרו לי,כל הליילה חיכיתי להיום כדי לכתוב את ההודעה. אני במצוקה גדולה.

כותבת מחדש ללא שגיאות../images/Emo70.gif

שבת שלום... אני בת 27....בחודש ספטמבר התחתנתי ואני ובעלי גרים אצל הוריי. תמיד היה לי קושי לצאת מהבית, ומערכות יחסים בעבר שהיו לי, הסתיימו על רקע זה, ועל רגע יחסי התלות החולניים עם אימי. היא מאוד תלוייה בי ולצערי הרב היא תלתה עליי יותר מעבר למה שאני מסוגלת לשאת. עוד דבר שחיזק את הקושי שביחיסים הוא העובדה ששנים רבות אינני יצאתי לעבוד בחוץ, כך שתמיד נותרתי זמינה עבורה ועבור הבקשות שלה. אין לה רשיון נהיגה, וזה עוד יותר מוסיף לקושי. אנחנו מאיכלות חתולים בחצר, וזה מוסיף לה עכשיו לחץ, איך היא תסתדר. בסה"כ אני ובעלי לא עוברים לגור רחוק,במרחק נסיעה של עשר דק' אם לא פחות, אני מגיעה הבייתה. כתבתי כאן ממש ביבשות ובתימצות,כמו שהנפש הקומלת שלי יכולה לכתוב. היא גורמת לי לרגשות אשם כבדים,לעצב שכבר ניתן לקרוא לו צער,ומצד שני לכעס עצום שהיא הביאה אותי לעולם המרושע הזה ואט אט הפכה אותי למשענת. אני מקנאת בילדים אחרים, עצמאיים יותר שאין להם בעיה מהסוג הזה, ושנפשם שקטה לצאת מן הבית מבלי להרגיש שהם איבר כרות של מישהו. רע לי, ואני לא שמחה...עליי להתמודד עם צרותיי שלי, דאגותיי שלי וכמובן גם עם שלה. המחשבות שלי נהיו סלט,ואני בעצב תמידי, עייפות כרונית והשתוקקות לקחת כדורים. דוגמה לסלט שנהיה לי בראש: "מסכנה, גם קשה לה נפשית עם זה שאני איננה, מי יאכיל את החתולים, מי יעזור לה לנסוע לסידורים, איך אני אעשה זאת בשילוב עם מטלות הבית שלי,ובאופן כזה שלא יהפוך למועקה על בן הזוג שם? ואיך אני אגיע מביתי אל ביתה, ואיך יהיה לי כוח לעזור לה בבית כשיש לי גם בית משלי?" וזאת רק דוגמה קטנה ושולית. אנא, עזרו לי,כל הליילה חיכיתי להיום כדי לכתוב את ההודעה. אני במצוקה גדולה, המעבר קרב ובא בימים הקרובים ועימו הלחץ והחרדה...

אני לא בטוחה שהבנתי למה כוונתך ב'השתוקקות

לקחת כדורים' - הכוונה לאובדנות, להתמכרות לתרופה כלשהי או למחשבה לפנות לרופא ולהתחיל טיפול פסיכיאטרי? בכל אופן יתכן בהחלט שהבעיה היא לא רק ברצונותיה של אמך אלא בכך שתיארת את נפשך כקומלת ואותך בעצב עיפות ופגיעה בתפקוד. האם שקלת לפנות לבדיקות רפואיות ו/או פניה לטיפול נפשי בשל הקמילה?

השתוקקות

כוונתי הייתה לתרופות נגד דכאון... אני כל כך מפנטזת שמשהו יכול לעזור לי, להוציא אותי מתוך העצבות ורגשות האשם האלה, שקיימים אצלי כל כך הרבה זמן, ותמיד כשזה מגיע ל"יציאה מהבית"... הלכתי פעם לאבחון,הפסיכאטרית לא ראתה צורך להלעיט אותי בכדורים, היא אמרה שאני זקוקה לשיחות עם פסיכולוג. בדיקה רפואית? איזו למשל? אני עשיתי בדיקות דם, והכל בסדר, הייתי אצל רופא משפחה עקב דפיקות לב, סחרחורות וכל מיני מחושים מוזרים, הכל היה בסדר,הוא אמר שאני סובלת מלחצים כרגע, שזה יעבור, וגם הוא לא רצה למהר לתת לי כדורים, גם לא הרופא המחליף שלו, שהייתי אצלו היום. נפשי קומלת מהסיבה שקשה לך להרגיש חופשיה, וקשה לך לדמיין את הקן המשפחתי שלך, כשיש מישהו שקרוב אלייך כל כך וגורם לך להרגיש שהוא אומלל בגללך, ושהוא תולה עלייך את כל חייו: את הסידורים, את הניקיון של יום חמישי, את השטיפה של הרכב, את האכלת החתולים ואת החברה שלך. אני לא קומלת סתם כי בא לי. אני התחתנתי במטרה להיות אדם מאושר, ולבנות לו תא משפחתי משלו. אני רואה שזה בלתי אפשרי כל עוד מרחפים מעללי עננות מהסוג הזה שציינתי. הפעם הזאת, אני פשוט רציתי לבקש מאימי, שהיא תתמוך בי, שהיא תבין שגם לי קשה נפשית "להתנתק" מהבית, אני רואה את אימו של בעלי, שמחה, עליזה עבור בנה,טורחת אין קץ במחשבה איך לעזור לנו שיהיה לנו בית חם ונעים, ואילו מהצד שלי הכל סובב סביב מרור, ודילמות של "האצלת הסמכויות" כאילו הייתי עבד. כך שמצד אחד אני מבינה את הצורך שלה בעזרה, ומצד שני אני כבר זועמת על הדרך הקלה הזאת של למצוא אותי כמשענת לכל בעיה בכל עת. יש לי חיים משל עצמי, ואם אני לא אטפח אותם עכשיו, אין לי מושג מתי אני אהיה מאושרת.... ומצד אחר, כל ההגיון הזה מאבד כל ערך כשאני שוב נשאבת אל הסחרחרה האין סופית הזאת.

שלום לך,

הסבל ניכר מההודעה שלך. ראשית יש מצבים שכדאי לשלול שיכולים לגרום לדכאון ולא נמצאים בבדיקות דם שגרתיות וצריך לבקש במיוחד - בעיות הורמונליות (כולל תת פעילות של בלוטת התריס), הפרעת שינה, קנדידה ונטילת תרופות שעשויות לגרום או להגביר דכאון (ניתן לקרוא על כך ברישום תופעות הלוואי המצורפות לתרופה) (למשל גלולות נגד הריון, למשל רואקטן). שנית כדאי בנוגע לאבחון דכאון וטיפול הולם להתייעץ עם פסיכיאטר ולא רק עם רופא משפחה. אם את לא מרוצה מהפסיכיאטרית אליה פנית - את זכאית לחוות דעת שניה. שלישית כדאי אכן לפנות לטיפול רלוונטי כדי להתחזק.

קסם,קיימת תלות משמעותית בך מעבר לתלות של אימך

בך. את כבר בחורה בגיל בוגר שאמורה היתה להיות עצמאית יותר,אסרטבית ועם שמחת חיים.אני מבין את הקשיים בהם את נמצאת,אך העובדה שנישאת,ואת רוצה להקים משפחה יחד עם בעלך מחייבים צידוד מערכות נפשי אצלך.נראה לי שאת צריכה לקבל טיפול,וכפי שיעצו לך,טוב תעשי אם תפני לקבלת עזרה מקצועית,כי לבד,נראה לי שיקשה עלייך לצאת מהמצב. בהצלחה.

../images/Emo140.gifתודה.

וליל מנוחה שליו וחלומות פז לכולנו

למעלה