מעבר דירה למרכז

מעבר דירה למרכז

שלום לכולם וחג שמח

רציתי לשאול אם זה הגיוני לצאת מהבית ולשכור דירה באזור המרכז (הקצבתי לעצמי שכ"ד עד 3,500) עם משכורת 6,500

משום מה הרבה אנשים טובים מנסים להניא אותי מהחלטתי

אשמח לשמוע דעותיכם

שלום לך

את צריכה לעשות את החישובים שלך ולראות אם את מסוגלת להחזיק דירה בתקציב שלך. לפי הסכומים שאת מתארת - נראה שאת במקום גבולי ואפילו מעל לגבולי.

ההמלצה הכללית היא ששכ"ד לא יעלה על שליש מההכנסות, רק שבימינו זה לא מצב כל כך אפשרי עבור רבים. מצב בו שכ"ד הוא יותר מחצי מההכנסות הוא פתח לבעיות, במיוחד אם מדובר בהכנסה שאינה גבוהה יחסית (6,500 זה נטו או ברוטו?).

תחשבי על זה ככה: אחרי שירד שכ"ד, תישארי עם 3000 ש"ח. מהסכום הזה תצטרכי לממן חשבונות, כלכלה, נסיעות והוצאות נוספות.

חשבונות - בהנחה שתשלמי ארנונה נמוכה יחסית (תלוי בעיר בה תגורי ובגודל הדירה) - נניח שמדובר ב-500 ש"ח? אם נהיה צנועים. אוכל, חומרי ניקיון, הגיינה וכו' - אני תמיד בעד לעגל כלפי מעלה בחישובים כאלו - נניח שמדובר ב-1,000 ש"ח.
נסיעות - יש לך רכב? כי אם כן כבר תמצאי את עצמך במינוס. במידה ולא, חופשי חודשי עולה 235 ש"ח.

תוסיפי לזה עלויות טלפון נייד, ביטוח בריאות, בילויים פה ושם, הוצאות בלתי צפויות. היות שזו דירה ראשונה, אני מניחה שיהיו הוצאות ראשוניות של ריהוט ואינסטרומנטים נוספים. מפה ולשם - את במצב דיי גבולי, והייתי ממליצה לך או לחפש דירה בעלות נמוכה יותר, או לגור עם שותפים. מצב בו כל השכר שלך הולך להוצאות מחייה שוטפות ולא נותר לך שקל לבלת"מ שלא לדבר על חיסכון, הוא לא מצב רצוי.

תודה על התגובה

6,500 זה ברוטו. ולא , אין רכב.

לגור עם שותפים אני לא כ"כ רוצה...

ואם הוריד את השכ"ד ל-3,000... זה ריאלי להתקיים כך?

אז הנטו הוא משהו כמו 5800 לא?

אחרי מיסים וביטוחים וזה בהנחה שאין אקסטרות כמו קרן השתלמות או כל מני שווים (שוי רכב, שוי ארוחות וכו)...
לי זה לא נשמע ראלי בכלל...

נשמע מאוד גבולי

זה לחיות על הקשקש ומעבר לכך, וכשמדובר בדירה ראשונה שגוררת הוצאות נוספות + את עדיין לא יודעת מה העלויות הכרוכות באחזקת דירה, זה לא מומלץ למהר.

אני מציעה שתכיני קובץ אקסל בו תזיני את ההוצאות השונות שלך עם הערכת עלויות - אני מניחה שמלבד ההוצאות הרגילות יש לך הוצאות משלך - כמו הוצאות קוסמטיקה, מספרה, כושר וכדומה. תשבי על ההוצאות מול הכנסות ותעשי את השיקולים שלך במה תוכלי לעמוד ועל מה תהיי מוכנה לוותר. לפעמים עדיף להתפשר מעט, לגור באזור שונה או ר"ל עם שותפים, ולא לפגוע באיכות החיים שלך במידה ניכרת. לפעמים אפילו עדיף להישאר עוד קצת אצל ההורים ולחסוך.

ivgy1980

New member
שכר הדירה יכול להיות עד 20% מההכנסה הפנויה

ואצלך זה חצי. מיותר ולא הגיוני!

אממ.. מאיפה אתה יודע כמה שכ"ד אני משלמת?

וכמה אני מרוויחה? למיטב ידיעתי המצב שונה אצלי, וכמו שאני כתבתי, ההמלצה היא ששכ"ד לא יעלה על שליש מההכנסות (קצת יותר מ-20%), וזה לא תמיד כל כך אפשרי, אבל בכל מקרה מצב בו חצי מהשכר הולך על שכ"ד הוא לא אידיאלי, כאשר ככל שהשכר נמוך יותר זה יותר משמעותי.

במקרה של פותחת השרשור, היא העלתה אפשרות של שכ"ד שגבוה מחצי מהשכר - גם מהברוטו, וזה ללא ספק בעייתי. עדיין, יש לה אפשרות לשכור דירה ביותר מאשר 20% מהשכר שלה (סכום שיספיק אולי לדירת שותפים בפריפריה נידחת).

כעיקרון כן

אבל זה אומר שלא תוכלי לשכור דירה לבד, אלא אם תעברי לגור בפריפריה רחוקה.

כעיקרון תוכלי לשכור דירה גם בעלות של 2500-2600, השאלה גם מה ההוצאות הכלליות שלך ואיך תסתדרי עם התקציב. בגלל זה המלצתי לך להכין קובץ אקסל של הכנסות מול הוצאות ולבצע את החישובים על מה תוכלי לוותר ועל מה לא, ואיך תוכלי להסתדר. את לא חייבת שישארו לך אקסטרות של אלפים כל חודש, אבל רצוי שתישאר הכנסה פנויה של לפחות 1,000.

לחודש?

והכוונה לחשבונות בלי ארנונה - רק חשמל ומים. לי בתור אדם יחיד לרוב יצא פחות מזה לחודש, גם בתקופות של חורף.

דנה1982

New member
החישוב אמור להיות

כך שההוצאות יהוו שליש מהשכר. במקרה שאת מתוארת מדובר על חצי (וטיפה יותר).
גם אם לא תעשי מנוי לכבלים ותסעי בתחבורה ציבורית ולא ברכב, עדיין מדובר על הוצאה גדולה - דירה סבירה מתחילה ב-2500 ש"ח (תלוי מאוד איפה וכמה מרווח את צריכה) ובד"כ יותר. תוסיפי לזה מים/ארנונה/חשמל, טלפון שללא ספק תצטרכי וגם אינטרנט + קניות בסופר, בילויים ומפעם לפעם איזו חולצה חדשה... זה כבד. אם חצי משכורת תלך על שכר דירה, אין סיכוי. ובמרכז המחייה לא זולה. כל קנייה מינימאלית בסופר מגיעה ל-100, 150 ש"ח, שזה כבר כ-600 ש"ח לחודש במינימום של המינימום.

למעלה