מעבר דירה לחתול

PantherettePitz

New member
מעבר דירה לחתול

הי לכולם

יש לי חתול (מקסים ומהמם!) שאימצתי יחד עם בן-זוג. עכשיו נפרדנו, אני עברתי למקום אחר (הדירה שלו) והחתול צריך לבוא איתי (צריך - כי אני רוצה, החתול קשור אלי ובן-הזוג לשעבר לא ממש רוצה אותו). אחרי שלקחתי קצת זמן לארגן את הדירה שעברתי אליה הגיע הזמן לאחד בינינו ויש לי כמה שאלות במטרה לעשות את המעבר כמה שיותר נחמד לכולם ובעיקר לחתול.
החתול הוא חתול בית באופן מוחלט. גרנו יחד בדירה די גדולה ובלי חצר בכלל ולכן הוא לא יצא אבל היה רגיל לדי הרבה מרחב. הדירה שעברתי אליה עכשיו היא קטנטונת (25 מ"ר - אילוצים כלכליים וזה) ומצד שני יש לבניין חצר די גדולה. אבל... הוא רגיל לחיות בבית (בן 3.5) ואני מאוד חוששת מהרעיון שאתן לו לצאת. האם יש דרך לעשות את זה, או, מניסיונכם, משהו שאפשר לעשות בדירה פצפונת כדי שחתול שכן רגיל להסתובב לא ירגיש כלוא ומשועמם במרחב הרבה יותר קטן?
חוץ מזה, זה מתקשר לשאלה נוספת - בדירה שבה הוא חי כרגע יש לו אזור מיוחד לצרכים. הוא הגיע אלינו בגיל חודשיים עם חול שכבר היה רגיל אליו (Eurokitty - מין אבנים קטנטנות כאלה) ולכן המשכנו להשתמש בו, אבל האמת היא שהוא ממש מסריח במהירות :( כאמור, הדירה שלי קטנה ומעבר לזה שהארגז יהיה צמוד לחלון ולניקיון יום-יומי שברור שיהיה אני חושבת שאולי אין ברירה אלא להחליף לחול אחר עם קצת יותר מחשבה על הריח. יש לכם המלצות לחול מתאים ולדרך לעבור אליו שתהיה כמה שפחות קשה לחתול (הוא מעולם לא עשה בעיות של הסתגלות בערך לכלום אבל מעבר דירה וזה... אני רוצה כמה שיותר להקל עליו)?

חוץ מזה, מעולם לא העברתי חתול (או בעל חיים אחר, בעצם) דירה אז מאוד יכול להיות שיש עוד דברים שלא שאלתי עליהם... המלצות וטיפים מהמנוסים ממני יתקבלו בברכה

בתמונה: החתול המקסים שלי כשהיה גור (לא מצאתי תמונות עדכניות על המחשב הזה).

Yukita

Well-known member
מנהל
נתחיל מנקודה החשובה ביותר

החתול שלך היה גור מהמם! מחכים לראות תמונות עדכניות

וכעת שהחשוב נאמר, נעבור לשאר:

אישית, גרתי בבית פרטי, גרתי ביחידות דיור, גרתי בדירותשונות, כולל דירה בת חדר אחד עם מיטה שהתקפלה לתוך ארון כל בוקר ומטבחון שהחברים צחקו שאני יכולה לבשל בו מהמיטה, ואני יכולה להבטיח לך דבר אחד: חתולים מסוגלים לחיות חיים טובים ושמחים בכל מקום. אין שום צורך לתת לחתול שלך לצאת רק בגלל המעבר הזה.

בין שהמקום גדול או קטן, חשוב שלחתול תהיה אפשרות עלייה לגובה (מדף, שולחן, וכו'). כדאי לחשוב,על משהו שהחתול יאהב 'לטפל' בו עם הציפורניים - יש כל מיני אופציות, אצלנו נסיון השנים הוביל למתקן רציני וגדול, 'עץ חתולים.
' שממלא כמה פונקציות בו”ז - טיפוס, תצפית, מחבוא (בקומה התחתונה של המתקן) וגם שיוף ציפורניים. בהחלט ממליצה.

באופן כללי,לתת לחתול לצאת בבניין משותף, בעיקר דרך חדר מדרגות, הוא יופי של דרך להסתבך עם השכנים - וזה עודבלי ללהכנס ךסכנות הרבות הממתינות לו בחוץ.

באשר למעבר עצמו, מאחר שכבר עברת והכל מסודר, את רק צריכה להניח אוכל ומים, לוודא שיש מקומות מחבוא זמינים, ולהביא את האדון לביתו החדש. אם בכל זאת תחליטי לתת לו לצאת, אז רק אחרי מינימום שלשבועיים בבית. לוודא שכל הפתחים סגורים היטב, שלא יברח בהתקף פאניקה.

חול: לדעתי, יורו-קיטי חול איום ונורא שאכן מסריח קשות. יש הרבה סוגים איכותיים יותר, ובהזמנה,באינטרנט אפשר למצוא מחירים סבירים. אצלנו בבית אנחנו עם קנדה ליטר, חול שמגיע בשק של 18 ק”ג במחיר טוב מאוד יחסית לקבוצת החולות האיכותיים. אני דואגת לפנות 'תוצרת' מהארגז כל יום, וזה בעצם מה שמסלק את הריח. אפשר גם לעבור (בהדרגה) לארגז חול סגור, מה שיכול להקל בחלל קטן.

PantherettePitz

New member
המון תודה על התשובות!

והחתול מוסר תודה על המחמאות, הוא אכן יפהפה :)
&nbsp
אני שמחה לשמוע מה שכתבת על המרחב והיציאה החוצה. כמו שכתבתי, גם אני לא מתלהבת בכלל מהרעיון לתת לו לצאת אבל חששתי שאולי הוא יילחץ מהשינוי ברמת המרחב שיש לו. אני באמת לא אתן לו להסתובב בחוץ אם אפשר להימנע מזה כי זה מלחיץ אותי מאוד (לא נראה לי שהוא ידע איך להסתדר בכלל).
&nbsp
לגבי העץ זה רעיון טוב (שאני אראה איך ליישם - הדירה כל-כך קטנה שבערך בכל מקום זה אומר שלא יהיה אף מקום בדירה שהוא לא יוכל להגיע אליו... אני אמצא נקודה שתשאיר לי איזה מדף-שניים גבוהים שיהיו מחוץ לתחום).
&nbsp
מבחינת המעבר: אמנם עברתי והרוב מסודר אבל האמת שלא הכל... את הבלגאן אני יכולה לסדר אבל חלק מהריהוט עוד צריך להגיע ולדעתי זה לא יקרה עד היום שבו תכננתי לקחת אותו. אני ביחסים טובים עם האקס, את חושבת שכדאי לחכות שכל הדירה תהיה מסודרת כדי לא להלחיץ אותו? אני רוצה לקחת אותו כבר אבל זה יכול לחכות עוד שבוע.
&nbsp
ויורוקיטי אכן חול מאוד מסריח. בגלל שהחתול הסתדר איתו ושזה לא שינה לנו הרבה כי זה גם ככה היה במרפסת לא החלפנו. ארגז החול של החתול כרגע סגור אבל לא באופן מוחלט כי הוא סירב להשתמש בארגז סגור ממש (ניסינו לא מעט כשהיה גור עד שוויתרנו), ודווקא חשבתי להניח לו את הארגז על אדן חלון (עם סורגים) שהוא יכול להיכנס אליו ואז הוא יכול להיות פתוח... עדיף שלא לדעתך?
את הארגז אני בכל מקרה אנקה כל יום אבל היורוקיטי מסריח בשנייה שהחתול נכנס אליו ולכן שאלתי. אני אשתמש בהמלצה שלך לגבי החול. איך להעביר את החתול לחול החדש? אני מניחה שגם זה צריך להיות הדרגתי, לא?

dimitrygo

Active member
מנהל
אם זה עיניין של שבוע עד שהדירה שלך תהיה מוכנה לגמרי אז לדעתי

עדיף לחכות עם המעבר של החתול כדי לא להלחיץ אותו יותר מדי.
&nbsp
אם יש בדירה חדשה סורגים והם לא צפופים מספיק כדי למנוע מהחתול ליפול אז כדאי לחבר אליהם רשת יותר צפופה. בצורה כזאת יהיה לחתול גם איפה לרבוץ ולתצפת החוצה. אם אין מספיק מקום למתקן גירוד גדול אז באמת אפר להסתפק במדפים מסודרים בגבהים שונים. אבל בכל זאת כדאי שיהיה לפחות עמוד גירוד אחד. פה https://4mycat.wordpress.com/ אפשר לראות דוגמאות ולקנות מתקנים מוכנים או להזמין משהו בהתאמה אישית.
&nbsp
ארגז חול על אדן החלון לדעתי אינו רעיון כ"כ טוב אבל אין סיבה לא לנסות אותו כל עוד הארגז יהיה יציב והחתול יסכים להשתמש בו

מעבר בין החולות שציינתן לא חייב להיות הדרגתי, סה"כ הם די דומים במרקם והחתול כניראה בכלל לא ירגיש את ההבדל. באופן כללי חול טוב זה עיניין של ניסוי וטעיה, אין סיבה לא לנסות סוגים אחרים אם הסוג הנוכחי לא עושה את העבודה כמו שצריך.
&nbsp

Yukita

Well-known member
מנהל
אל תשכחי

לספר לנו מה הוחלט ואיך כל העניין הלך

למעלה