מעבר דירה וחשבונות

מעבר דירה וחשבונות

שלום לכם,
אני שוכרת דירה עם שותף.
בהתחלה שותף ראשון שכר את הדירה, אחריו הצטרף שותף שני ואני הצטרפתי אחרונה.
בהתחלה כל החשבונות רשומים על שם בעל הדירה והכל בסדר, הדירה נמכרה והבעל הדירה המוכר העביר את כל החשבונות על שם כולנו (3 שותפים).
השותף הראשון ששכר עזב את הדירה (עקב בעיות כלכליות) אז אני ושותף שנשאר משלמים חשבונות. מה שקורה פה זה שכל החשבונות רשום על שמו (כי הוא הדייר הראשון), וחלק מחשבונות מופיעים גם "X (שם פרטי) Y (שם משפחה) ושותפים", עד כאן ברור?

בעלת הדירה שקנתה את הדירה באה לפעמים לביקורת עם אביה, היא העירה כמה פעמים שהדירה מולכלכת מאוד ויש ריח לא נעים (ובצדק, כי שותף הראשון היה נקי ואילו שותף השני ממש מגדל דיר חזירים- משאיר אוכל על הכיור ולא מפנה, לא שוטף ולא לוקח חלק מניקיון הדירה ויצא שרוב המטלות אני עושה) והיו בעיות ביחסים בין שותף השני לבין בעלת הדירה. בעלת הדירה הביאה שוכרים חדשים כדי להתרשם מהדירה והשותף השני פשוט סגר את עצמו בחדרו. בעלת הדירה צילצלה אליו כדי לפתוח את חדרו והוא צעק עליה והיא וויתרה.

בעוד חודשיים וקצת אני אמורה לפנות את הדירה (אני בטוח, לא יודעת מה עם השותף השני אבל רוב הסיכוי שהוא גם יפנה), אין בידיי פרטים מזהים של בעלת הדירה הנוכחית עי בעל הדירה הקודם העביר את החשבונות על שם כולנו. איך אני מעבירה את החשבונות על שם בעלת הדירה הנוכחית?

תודה רבה,
מיקה

im mitzi

New member
חשבונות

מבחינת החשבונות של העיריה זה הכי קל, את פונה לעיריה מעדכנת את מחלקת הארנונה והמים (במידה ואת רשומה שם) שאת יוצאת מהדירה ושהחשבונות צריכים לחזור על שם בעל הדירה, בעיריה חייבים להיות הפרטים של בעל הדירה.
&nbsp
מבחינת חשמל זו כבר בעיה כי לחברת החשמל אין מידע על בעל הדירה, אבל את יכולה לפנות לחברת החשמל ולהגיד שאת עוזבת ושאת רוצה להבין מה את אמורה לעשות כדי להעביר את החשבון.
&nbsp
בכל מקרה במקומת אני היית פונה לכל הגורמים מראש לבדוק מה את צריכה לעשות כדי שהכל יעבור חלק.
במידה ואת צריכה את בעלת הדירה אני מניחה שיש לך את הטלפון שלה, או לחילופין את הטלפון של בעל הדירה הקודם ולו בטוח יש דרך להשיג את הטלפון שלה.

מניסיון - מבחינת העיריה זה לא בהכרח הכי קל

בעיריית רמת גן לא הסכימו להוריד את השם שלי מארנונה של דירת שותפים, אמרו שנדרש אחת משתיים: שהדיירים הנוכחיים יגיעו ויעבירו על שמם, או שבעל הדירה יפנה אליהם באופן רשמי עם הצהרה מי גר בדירה עכשיו/שהוא מאשר להחזיר את הארנונה על שמו. הצעתי להציג להם כהוכחה לכך שאני כבר לא גרה שם את החוזה של הדירה החדשה, ונעניתי בכך שזו לא הוכחה מספקת ושאלו האפשרויות שיש לי. עברו מאז אמנם כמה שנים כך שייתכן שדברים השתנו, אבל לא בהכרח. מנגד, עומדת מאחורי זה סיבה הגיונית - למנוע מצב שאדם יסיר את שמו מהחשבונות בזמן שעדיין גר שם ו/או שישאיר חובות. אני יצאתי מזה אחרי שהשותף שהחליף אותי ביקש להעביר את הארנונה על שמו, כי חשב שיקבל הנחה בארנונה, אבל זה באמת היה עניין של מזל.
&nbsp
עם חברת החשמל נדרש לבצע העברה במקום לחשבון משלם אחר, וכמו כן אין אפשרות לשנות את השם ללא סגירת כל החובות. אין אפשרות גם להעביר את הפרטים של בעלי הדירה באופן חד צדדי - בעלת הדירה נדרשת בעצמה להסכים לכך, אחרת זו נחשבת להונאה (מה מונע ממני למשל לטעון שאדם X הוא בעל הדירה שלי ולהעביר את חשבון החשמל על שמו?).
&nbsp
&nbsp

im mitzi

New member
אז הם כנראה לא עיקביים

ברמת גן הם דווקא הגדילו ראש פעם אחת והורידו את הדיירים של ההורים שלי מהחשבונות ארנונה וכך הם יצרו בלאגן מאחר והיו שתי דירות רשומות על ההורים שלי (אחת שהדיירים גרו בה והשניה שאני גרתי בה) והארנונה היתה מגיעה או אליי או אליהם.
כשניסיתי לסדר את זה הם אמרו שמאחר והחוזה שיש בידם לא בתוקף הם החזירו את הארנונה על שם בעל הדירה.

לפעמים טעויות יוצרות מצבים שבאופן רגיל לא יווצרו

ובכללי מה שתיארת נשמע כמו טעות של עובדי עירייה, שניסו לטייח עליה, לפעמים טעויות יוצרות מצבים שבאופן רגיל לא יווצרו. אני מניחה שגם במצב בו אין חובות ארנונה דברים יכולים ללכת קצת אחרת.

im mitzi

New member
לא כל כך הבנתי את המשפט האחרון שלך

בכל מקרה מה שנאמר לי בעיריה זה שבגלל שהחוזה לא בתוקף הארנונה חזרה לבעל הדירה.
בלי קשר לחוב.

יש שני מצבים אפשריים:

האחד - יש חובות ארנונה על תקופה מסוימת, והשני - אין חובות.
&nbsp
במצב בו יש חובות, יהיה יותר בעייתי לשנות את שם המשלם בארנונה (ולא רק בארנונה - גם בחברת החשמל אין אפשרות כזאת למיטב ידיעתי כל עוד קיים חוב על אותו חשבון). במקרה שתיארת נראה לי שבגלל שעובדי העירייה ביצעו טעות אנוש, התוצאה הייתה כפי שהייתה, וזה לא משהו שבהכרח היה קורה במצב אחר. במקרה שלי הייתה בעייתיות בגלל שזו הייתה דירת שותפים ולא עזבו כולנו ביחד - מה שנראה לי שהוא המצב גם במקרה של פותחת השרשור.

למעלה