מעבר דירה וחיסכון?

מעבר דירה וחיסכון?

היי חברים,
אני מתעניינת כי אין לי הרבה חברים שעברו לגור לבד עדיין (לא מפתיע בהתחשב במצב...), ורציתי לראות מה ה"דעה הרווחת".
אני לפני מעבר דירה עם חבר שלי, אני לומדת במסגרת די אינטנסיבית ולא עובדת, והוא עובד ומשתכר קצת פחות מ-7,000 ש"ח.
מצאנו דירה קרוב למוסד הלימודים שלי, חישבנו את כל ההוצאות שלנו+בלת"מים... והופ נגמרה המשכורת.
לקחנו בחשבון שזו הבעייתיות במשכורת אחת, וזה בסדר, אבל הבעיה שלא יישאר לנו מאיפה לחסוך כסף.
ההרגל שלי היה מאז ומעולם לחסוך את רוב המשכורת שלי וגם הוא. אבל אחרי הוצ' שונות כמו שכר לימוד, רכב וכו' מכל החסכונות המפוארים של שנינו נשאר לנו משהו כמו 40 אלף שקל (ביחד).
כאמור אין לי מושג איך זה מתנהל אצל אנשים אחרים בגילי ובמצבי (טרום-סטודנטית, לומדת במכינה) ולכן אני שואלת -
אתם מצליחים לחסוך? או שזה חלומות באספמיה כשגרים לבד?
כשיוצאים מהבית (בלי כוונה לחזור
) מה המשמעות של זה מבחינת חסכונות, האם 40 אלף ש"ח זה משהו נורמלי לחבר'ה בגילנו (שנינו סביב גיל ה25, הוא סיים תואר ואני כאמור טרום).

אשמח לתשובות!!!
שנה טובה!

B L I M P

New member
אני יצאתי מהבית בגיל צעיר

ובלי כסף - עבדתי וחייתי ממה שהרווחתי. בשלב מסויים התחלתי לחסוך. ככל שמתבגרים והמשכורת עולה יותר קל לחסוך.

להיות כנה איתך? נראה לי בימינו לא קל לחיות שני אנשים מפחות מ 7 אש"ח. אם אתם גרים במרכז, אז בכלל..אבל הכל אפשרי, במיוחד אם אתם יודעים לחסוך ולנהל את הכסף שלכם.

אם אמרת שאתם רואים שאתם מסוגלים לחיות מזה, ואת לא מסוגלת לעבוד כרגע - אז תחיו תקופה בלי לחסוך.. עם זאת, אני במקומך הייתי מוצאת כן דרך לעבוד. פשוט כי גם נראה לי לא נעים לחיות במשק בית כשאת לא מסוגלת לתרום לו כלכלית (ואני מבינה שזה עמוס לך, אבל מניסיון, גם עם זה לומדים להתמודד).

אני אפרט לך את החישוב ותגידי לי מה דעתך

דירה+ארנונה: 2700 ש"ח
חשבונות אחרים (מים, גז, חשמל, אינטרנט, פלאפונים, קופ"ח): 1200 ש"ח
קניות בסופר: 1000 ש"ח (הולכים לגור קרוב להורים, כך שאין ספק שניעזר בהם מבחינת האוכל והמצרכים)
דלק: 800 ש"ח
יציאות ובילויים: 600 ש"ח
בלת"מים: כל היתר (נע בין 400-500 ש"ח)

בשביל בלת"מים רציניים יותר כמו טסט לאוטו, מתנות וכו'- יש כמה אלפי שקלים ששמורים לנו בפק"מ שאפשר למשוך בכל רגע.
זה לא כולל הוצאות על בגדים, הנעלה וכו' אבל אני לוקחת בחשבון שזה משהו שיצטרך לבוא בעדיפות שניה או על חשבון בילויים ויציאות. גם לא פוסלת למצוא עבודה אבל אחרי שאתרגל ללימודים ואנהל את הזמן שלי יותר טוב.

מה דעתכם?

Another Girl

New member
שאני חושבת שכדאי לכם לחכות עם זה.

אני חייתי עם המשכורת הזו לבדי במשך כמה שנים עם שכ"ד טיפה גבוה יותר, וכל הזמן זה היה בדוחק וממש על הקצה, עד שהגעתי לנקודה שבה כבר ממש לא יכולתי להרשות את זה לעצמי (מינוסים ועניינים). על חיסכון לא היה על מה לדבר.
למרבה המזל זו הייתה הנקודה שבה עברתי לגור עם החבר - שמרוויח קצת יותר מכפול ממני בימים אלו. וגם עם עם הנתון האחרון, אנחנו לא מסכנים, אבל גם משופעים בכסף אנחנו לא.

לשכור דירה בזוג עם משכורת אחת כזו, ועוד לפנטז על לחסוך? בישראל 2013 זו נשמעת כפנטזיה פרועה, עם הצער המרובה שבדבר. אני חוששת שהתכנית הזו רק תשתה לכם את החסכונות במקום להגדיל אותם.

מה שמשך לי את העין

זה שדירה + ארנונה יעלו לכם 2700 - זה נורא זול בשביל דירה לזוג. יש לכם אופציה? ערובה ששכ"ד לא יקפוץ בשנה הבאה? כי זה סיכון שהרבה לוקחים וחבל. לקחתם בחשבון הוצאות נוספות כמו ריהוט ואבזור של הדירה? כמו הוצאות רבות שלא חושבים עליהן כשגרים עם ההורים (אפילו חומרי ניקוי ומוצרי הגיינה). מניסיון של רבים וטובים, אף אחד לא קולט כמה באמת עולה לגור לבד לפני שעושים את זה בפועל.

אני ממליצה לא להתייחס להוצאות כמו טסט לאוטו ומתנות כאל בלת"מים בלתי צפויים - אלו הוצאות שאת יודעת שיהיו, וחבל לגעת בחסכונות בשביל דברים כאלו. בכללי, אני ממליצה להיזהר עם החסכונות במיוחד במצב בו אתם לא יודעים אם ומתי תוכלו לחזור לחסוך. זה תרחיש לא נדיר של סטודנטים בתחילת דרכם שעוברים לגור בשכירות, לא מצליחים לעבוד בגלל הלימודים ומוצאים את עצמם מהר מאוד בלי החסכונות ועם צורך להיעזר בהורים.

בגדול - הייתי מציעה לך להיסגר על עבודה, אפילו חלקית מאוד, העיקר שתהיה לך הכנסה שתכסה חלק משכ"ד + תשלום ביטוח לאומי שזה ממש מיותר לשלם. אם את מעוניינת ברעיונות אשמח לסייע.

באמת?

זו דווקא אחת האופציות היותר יקרות שראינו. מדובר על איזור שקרוב למכללה... אולי בגלל האוכלוסיה הסטודנטיאלית לא יקר שם (ה2700 זה לדירת 2 חדרים 55 מ"ר).

באיזו עיר מדובר?

ודווקא זה דבר ידוע שהעלויות הן בהתאם לביקוש, והעובדה שזו אוכלוסייה סטודנטיאלית רק מעלה את הביקור ובהתאם - את שכ"ד (בעלי הדירות לא מרחמים על סטודנטים חסרי תקציב).

ואני מסכימה עם כל אלו שייעצו לך להמתין - חבל שתשרפי כסף סתם, ועוד כסף לא שלך.

נתניה, או יותר נכון שכונת עמליה בנתניה

רחוק ממרכז העיר. למעשה בלי המכללה זו הייתה נחשבת שכונה די נחשלת. כנראה שזה העניין...

אני רוצה להבין משהו

את הולכת ללמוד במכללה פרטית, לגור מחוץ לבית ולא מתכוונת לעבוד במשך כל התקופה הזאת? את שכר הלימוד מי משלם?

אני מתנצלת אם הנימה נשמעת תקיפה משהו, אבל אני באמת חושבת שאת עושה טעות - גם אם היה מדובר בלימודים במוסד עם שכ"ל אוניברסיטאי, לא הייתי ממליצה על מגורים בשכירות במתווה כזה, אלא אם את מתכוונת לעבוד בהיקף של לפחות חצי משרה בלילות ובסופ"שים (וזה אפשרי, אבל יש לי תחושה שאת לא כל כך בכיוון).

שכ"ל ממומן ע"י ההורים

לשמחתי. אבל לאור העובדה שזה כמעט 80 אלף שקל ב3 שנים הם לא יכולים לעזור יותר מזה גם בהוצ' מחייה.

העצה שלי

היא לרדת מכל העניין. את למעשה מתכננת ב-3.5 השנים הקרובות לחיות על חשבון הורייך ובן זוגך - אני לא כותבת את זה כביקורת אלא מציעה לך לחשוב על זה באופן מעשי כי זה מה שנראה שהולך לקרות. התוצאה היא שתצטרכי לחיות בסגפנות ועדיין יהיו לך הרבה הוצאות שאת לא תוכלי לממן בעצמך. גם אם תיעזרי בחסכונות שלך זה מאוד לא מומלץ, כי הם יגמרו מתישהו (וסביר להניח שיותר מהר ממה שתחשבי) ותמצאי את עצמך גם בלי חסכונות וגם עם עוד הוצאות שרק יתפחו.

אני אומרת - קודם תסתגלי לשגרת החיים כסטודנטית, תראי איך את מצליחה לשלב עבודה, תצמצמי הוצאות ואז תחשבי על זה שוב.

Optimistic Girl

New member
צודקת!!!

אפשר לצאת עם בנזוג
ועדיין לגור אצל הורים
הרבה סטודנטים גרים אצל ההורים במהלך התואר...

B L I M P

New member
לי זה נראה ממש על הקשקש

בלויים לזוג ב 600 שח לחודש? זה לא ריאלי.. היום אם תזמינו בירה כל אחד ואיזה צ'יפס זה כבר 100 שקל. ומה אם את רוצה לקנות קפה בלימודים או שהוא רוצה לקנות סנדוויץ' בעבודה? יש הרבה הוצאות שוטפות שלא חישבת.

מצד שני אני חושבת שהערכה שלך של חשבונות היא גבוהה מדי.. אני חושבת שלזוג לחודש 500-600 ש"ח זה יותר ריאלי (אלא אם כן אתם בזבזנים).

האם אין אפשרות לקבל עזרה מההורים בינתיים עד שתתחילי לעבוד?

כי לחיות באופן הזה, שאתם חיים די מהיד אל הפה (ומה אם יפטרו את חבר שלך? - אז בכלל תשארו חסרי אונים), נראה לי גם לא יהיה בריא מדי לזוגיות שלכם.

אל תעשו את זה

אני יודעת שזה קצת דרמטי להגיד את זה, אבל אל תעשו את זה.

גם אני עשיתי את החישוב. זה לא הולך לפי החישוב.
אם זה גבולי, לא עושים. אתם צריכים תוכנית חדשה.
אתם ממש, אבל ממש לא רוצים ליפול מחסכונות לחובות. זה סיוט שלא מהעולם הזה. גם לחיות בדוחק נוראי זה לא כל כך קל כמו שזה נראה, זה מאוד קשה מנטאלית שאי אפשר להנות או לבלות בכלל אף פעם.

אז מה אתם מציעים?

אני מסיימת את המכינה רק בחודש יולי... ואז באוקטובר מתחילה את התואר הראשון.
אין באופק העלאה בשכר של חבר שלי או עבודה רווחית יותר לצערי....
בגלל אופי הלימודים שלי (זה עד 16:30 כל יום בשבוע) אני יכולה לעבוד רק בעבודות סופר-חלקיות וגם זה לא אפשרי כל יום, יש לי מבחנים ושיעורי בית... וכן, גם חיים...
אנחנו ממש רוצים לעבור לגור ביחד... זה בכלל יעזור אם נחכה עד יולי? (הרי באוקטובר אני שוב נכנסת ללופ של לימודים, אמנם פחות אינטנסביים מהמכינה אבל עדיין).

מסכימה, אבל....

עד שאסיים את התואר ואחזור לעבוד במשרה מלאה - יהיה עוד 4 שנים, זאת אומרת להשאר לגור אצל ההורים כ"כ הרבה זמן?
אני בטוחה שיש סטודנטים שיצאו מהבית תוך כדי הלימודים...

B L I M P

New member
הכל תלוי ביכולות שלך..

אני למשל יצאתי בשנה הראשונה של תואר עמוס יחסית.
אני עבדתי במהלך כל התואר והצלחתי לממן את החיים שלי וגם לגור לבד (שזה משמעותית יקר מלגור בזוג). ככה שזה אפשרי. אבל זה לא פשוט וזה מאוד תלוי ביכולות האישיות שלך.

למעלה