מעבר באמצע כיתה א'

מעבר באמצע כיתה א'

שאלה להורים "ולהורות" :)
מה היו חוויותיכם לגבי הסתגלות הילדים (וההורים) למערכת החינוך הקנדית ?
אנחנו עומדים לעבור ומתלבטים עד כמה המעבר באמצע שנת הלימודים יהיה טראומתי עבור הילד (הבכור, ויש גם קטנה שאמורה להתחיל את הגן).
הוא עומד להתחיל כיתה א' בספטמבר (בארץ) ואנחנו מתלבטים אם להמתין עד יולי שנה הבאה או לעבור באמצע השנה (לוונקובר).
חוץ מזה ישנו את שיקול "החורף הקנדי" אם כי בוונקובר מזג האויר אמור להיות יותר נוח ועניין הרישום לבתי הספר באמצע השנה (אם בכלל זה אפשרי...?!)
דעתכם תתקבל בברכה.

שבת שלום.

3berries

New member
מניסיוני

רישום באמצע השנה זה משהו נפוץ בדיוק כמו ילדים שמגיעים ועוזבים באמצע השנה.
בדיוק אתמול עשיתי חשבון שכ-25% מהכיתה של הבת שלי (כיתה א) עזבו או נכנסו באמצע השנה.
אני אישית לא עשיתי זאת, אבל במבט לאחור בתיה"ס מאוד מורגלים בזה וגם הילדים בכיתות, כך שלדעתי זה לא צריך להיות השיקול המרכזי.

tomergg

New member
נשמח לעזור

אישתי מורה בתלמוד תורה ומכירה את התהליך של מעבר מישראל ו\או השתלבות באמצע השנה.
כפי שאמרת, בונקובר אין חורף קנדי.
מוזמנים לפנות בפרטי.

YVRlimor

New member
מעבר באמצע השנה

תגובה חיובית למעבר באמצע \סוף שנה:

לכיתה של הבת שלי (כיתה ג) הגיעה ילדה חדשה בסוף השנה שעברה, היא באה מאיטליה בלי מילה באנגלית, נכנסה לבית הספר בחודש מאי, סוף השנה. היה המון מקום לייחד לה תשומת לב מכיוון שרק היא היתה חדשה. כולם כבר היו עסוקים ברוטינה ויכלו לעזור לה.
בחופש הגדול כבר היו לה חברות לשחק ולתחילת השנה החדשה היא נכנסה כשכבר הכל היה לה מוכר . ההורים שהתלבטו בדיוק כמוכם- אמרו שזה היה רעיון מצויין להגיע לפני סיום השנה.

בהצלחה.

אידיאלי יהיה לעבור מייד, אבל מועד המעבר

לא ממש קריטי מבחינת ההשתלבות והרישום. בקנדה כמעט ואין כאן משמעות לכיתה במובן הישראלי - כל שנה התלמידים מעורבבים מחדש, המורים לרוב מתחלפים, תלמידים באים והולכים בקצב מסחרר, ואפילו קורה שיש כיתות דו ותלת גילאיות עם שיעורים בו זמניים.

צאו מנקודת הנחה שהמעבר יהיה טראומטי בכל מקרה, אך גם שהטראומה תחלוף במהירות (בהנחה שהילד ילך לבי"ס ציבורי ולא ליהודי), כפונקציה של חברותיות הילד. תוך מס' שבועות, גג מס' חודשים, הילד לא יזכור מהיכן הגיע...

אגב, בונקובר אין חורף קנדי (יותר דומה לחורף ירושלמי, מינוס 2-3 מעלות, יותר ימי גשם ובלי רוח), ובמקביל - תודה למפלצת הספגטי המעופף - גם לא קייץ ישראלי.

למעלה