מעבר (אפשרי) ללונדון

BitNunit

New member
מעבר (אפשרי) ללונדון

בינתיים מספר שאלות כלליות ביותר
בעלי ואני בעלי דוקטורט בביולוגיה. בעלי מעוניין להתקבל לפוסט דוקטורט באוניברסיטת קיימברידג' והחל בחיפושים אחר משרה בתחום. לבעלי דרכון צרפתי, לי רק ישראלי. במידה ואכן ייתקבל לעבודה ונרצה להעתיק את חיינו ללונדון, האם אוכל לקבל ויזת עבודה כבת זוגו? האם אוכל להתחיל לחפש עבודה בתחום שלי (תעשיית התרופות) כבר מהארץ או רק משם? יש למישהו מושג מה מצב התעסוקה באזור לונדון (ובפרט בתחום שציינתי)? תודה,

Nobilis

New member
תשובה

אישור עבודה יהיה לך. זאת לא הבעיה. הייתי מציע לך להתחיל לגשש מהארץ ולראות מה מצב השוק. אני יודע שיש מקומות באירופה (שוויץ, לדוגמא) שנחשבים למוקד לתעשיית התרופות, אבל לא שמעתי על לונדון בהקשר הזה.

בקר12

New member
לא חזרת אף פעם על ה M4 ללונדון?

ולא ראית את הבניין הענק של GSK בכניסה? http://www.e-architect.co.uk/images/jpgs/london/glaxo_smith_kline_building_nw040709_1.jpg אי אפשר להחמיץ . . .

Nobilis

New member
השאלה היא...

האם מדובר במוקד מחקר, או רק במשרד לצורך מכירות, שירותים, וכו'. על ה-M4 יש המון משרדים של המון חברות הי-טק בין-לאומיות וכו'. אבל ברובם אין R&D. בכל מקרה - כאמור, אין לי מושג. יכול להיות שיש תעשיית תרופות, ויכול להיות שאין. אני באמת לא יודע :) אם אתה יודע - מגניב.

בקר12

New member
הקביעה על תעשיית התרופות לא נבעה מהיכרותי את

הבניין אלא ממקורות אחרים. הבניין הייתה אנקדוטה.

בקר12

New member
דווקא תעשיית התרופות חזקה באנגליה

אבל למה את שואלת על מגורים לונדון אם תהיו בקמברידג'? לדעתי לא כל כך הגיוני לעבוד שם ולגור בלונדון אני חושב שסביב קמברידג' יש הרבה תעשיית עתירת ידע אך לא יודע פרטים ספציפים לגבי תעשיית התרופות.

גוזליה

New member
את יכולה להכנס לאתרי חיפוש עבודה

ולחפש בדיוק את מה שאת מתעסקת בו, גם בקיימברידג'. יש כלמיני סוגים של משרות רלוונטיות, וזה בעיקר תלוי בנסיון/כיוון שלך...

BitNunit

New member
תודה לכולם

האם יש אתרים מומלצים לחיפוש עבודה באירופה/אנגליה?

sestypas

New member
אתרי חיפוש עבודה נפוצים

cv library, totaljobs, newscientist jobs, Reed לגבי חיפוש עבודה מראש, זה קצת קשה. בדרך כלל הם רוצים לראיין אותך בטלפון, ואם אין להם מס' טלפון בריטי לחזור אליו, הם בדרך כלל מוותרים. לדעתי, תגיעו, תבינו מי נגד מי ואז תתחילי לחפש עבודה. בנוסף, כמו שכבר אמרו, אין צורך לסוע עד ללונדון. בסביבות קיימברידג' יש הרבה עבודה בתחום.

יעלי9

New member
לגבי מספר טלפון מקומי

אני זוכרת שקראתי כאן פעם על הרעיון לפתוח חשבון בסקייפ עם מספר מקומי ע"מ לא להרתיע מעסיקים פוטנציאלים. לא יודעת מה כדאי לכתוב בשורת הכתובת כדי שגם היא לא תראה זרה ומוזרה. מעולם לא ניסיתי, אבל אם זה פיתרון נח ולא יקר בהחלט הייתי משקיעה מאמץ בשיריון עבודה או ראיונות עבודה מראש. אם יש לכם ילדים אולי דווקא כן כדאי להמתין עם התעסוקה המשותפת, כדי לתת להם כמה חודשי התאקלמות.

פעם ראשונה שאני שומע על ראיון בטלפון

אולי למשרות מסויימות? לא יודע. בד"כ מעסיק ירצה לראות כתובת מקומית, כל כתובת אחרת מראה לו סיכון מסויים עם העובד (נסיבות יכולות להשתנות, העובד לא יגיע, רשיונות עבודה וכו'). ישנם ארגונים גדולים שמגייסים גם מחוץ לבריטניה והם פחות חוששים מכתובת או מטלפון זר (חלקם אפילו ישלמו על טיסה ומגורים להגיע לסבב ראיונות)

Nobilis

New member
מה?

לא מכיר משרה מקצועית (הי-טק, וכו') שבה השלב הראשון לא יהיה שיחה טלפונית בין המגייס למועמד. פגישה פנים אל פנים מגיעה בשלב לאחר מכן.

בקר12

New member
לדעתי אתם לא מדברים על אותו דבר

אני חושב שמה שרדגאסט אומר זה שאם מעסיק לא חושב שעומד מולו מועמד מקומי הוא לא יתקדם הלאה בין אם בשיחת טלפון או בין אם בפגישה. אני אגב נוטה, בהכללה גסה כמובן, להסכים. לדעתי ברור שברוב המקרים תהיה שיחה טלפונית לפני ראיון

על איזה שלב מדובר?

בין מגייס למועמד (כלומר recruiter) או בשלב שבו המגייס שולח קו"ח לעסקים הפוטנציאלים? כמובן שהמגייס מדבר בטלפון וכו' לקוח הקצה, בנסיון שלי, לא מדבר עם המועמד אלא מזמין לראיון את מי שנראה לו מהרשימה שהמגייס נתן לו.

almo81

New member
חיפוש בבריטניה

דווקא כבעלי תארים מתקדמים - יש לכם סיכוי לא רע: יש לכם התמחות בתחומים שמעט מאד אנשים מבינים בהם, והעולם (גם האקדמי וגם תעשיית התרופות) רגילים לגיוסים בינלאומיים. ניתן בהחלט לחפש מהארץ - זה דורש סבלנות: יש כמה פוסטים בנושא כאן בפורום (ראי למשל: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=151793887) אין טעם להסתיר את העובדה שאתם עדיין בארץ (זה יעלה מתישהו ממילא) - אבל עדיין .עדיף להציג מספר טלפון מקומי (אפשר דרך סקייפ בעלות נמוכה) - זה יהפוך אותכם לזמינים לחברות השמה ומגייסים פוטנציאליים. לא צריך להתרגש מנושא הכתובת - רוב ה -CV שאני מכיר - לא כוללים כתובת (רק דוא"ל ומספר טלפון). סביר להניח שכל תהליך גיוס יתחיל בשיחת טלפון ממילא - משם זה יתקדם אם תהיו משכנעים מספיק. חשוב מאד: להסדיר את נושא הויזות מראש. על פי חוק, כל מגייס אחראי שהעובדים שלו חוקיים - תצטרכי להציג (במקרה שלך) ויזה או תיעוד אחר, שמאשר שאת אזרחית של האיחוד האירופי - או בעלת זכות עבודה מאיזהי סיבה אחרת. אם לא עלולים לפסול אותך על הסף. אתר יותר שימושי קצת ממה שהוזכר פה זה - www.indeed.co.uk שמרכז תפקידים שצצים במספר גדול של אתר. אתר חשוב נוסף הוא www.jobsite.co.uk. הכי חשוב - סבלנות! זה יקח זמן. בהצלחה.

למעלה