מעבר אפשרי לאנגליה

• פותח הנושא jol8
  • פורסם בתאריך

jol8

New member
מעבר אפשרי לאנגליה

שלום לכולם, הייתי רוצה לקבל קצת הכוונה ואינפורמציה מאוד ראשונית. אשתי מסיימת תואר שני בייעוץ חינוכי ומעוניינת להמשיך בשלב כלשהו לדוקטורט. אני מהנדס מערכת בהייטק. שנינו צעירים יחסית (27-28) בלי ילדים עדיין ודי חושבים בחיוב על האופציה הקורנת מעבר לים. התכנון הבסיסי הוא לימודי דוקטורט לאשתי, בעוד אני אעבוד במקצוע שלי. השאלה בגדול היא איך עושים את זה? ובפירוט: 1.שמעתי על ויזת הHSMP - נראה לי שזה הדבר המתאים יותר עבורי, שכן אני רוצה לעבוד במשרה מלאה. האם זאת ויזה שאני צריך להוציא לעצמי, או שזוהי ויזה זוגית, והאם זה מחליף את ויזת הסטודנט עבוד אשתי? בנוסף, איך מתחילים בכלל את כל נושא הHSMP? 2. המעבר הזה נראה לי מסובך מאוד מבחינת הטיימינג. ראשית אשתי צריכה להתקבל למוסד לימודים. אח"כ, אני צריך להוציא את הויזה ולהתחיל לחפש עבודה באיזור שבו היא תלמד, וכמובן שכל זה מלווה מחיפוש דירה. האם זהו מעבר סטנדרטי, ואנחנו סתם נלחצים, האם ישנם הרבה ישראלים שעושים מעבר מסוג זה? 3. כמה זמן לפני, צריך להתחיל ולהתעסק בזה, כלומר לחפש אוניברסיטה לאשתי ולהמשיך בתהליך, או שאולי שווה לעשות את זה במקביל? תודה רבה למשיבים. טיפים והתנסות אישית יתקבלו בברכה גדולה.

egozi13

New member
נסיון לתשובות

א. חיפוש בפורום הזה יעזור רבות ב. אתר Ukvisas.gov.uk מכיל הרבה מידע פורמלי ושימושי צריך ויזה לאחד מבני הזוג. השני מקבל "אשרת בן זוג" על סמך הראשון. לא יודע לגבי ויזת סטודנט, אבל נראה לי שה HSMP אופציה עדיפה. וחוץ מזה, שאשרת בן-זוג (למעט לבן-זוג של אירופאי) היא יקרה יותר מאשר מהויזה עצמה אם אינני טועה. לגבי HSMP שים לב שעד שתגישו את ההצעה כנראה שכבר תיכנס לתוקף השיטה החדשה, ואז יש משהו שנקרא Tier 1 שמחליף את HSMP. כעיקרון זה כמעט אותו דבר, עד כמה שאני יודע זה אומר שבמבחן אנגלית IELTS צריך להוציא חצי נקודה יותר. בכל מקרה, יש "מחשבוני נקודות" ל HSMP בהרבה מקומות באינטרנט, לא בעיה למצוא. לגבי הטיימינג: אם סיבת המעבר היא הלימודים של אישתך - אז כמובן שזה הטריגר המרכזי. מציאת עבודה זמן רב מראש זה קצת בעייתי, כי בדרך כלל מעסיקים יפרסמו מודעה כשהם צריכים מישהו, לא בתכנון לעתיד. אבל מעיון באתרי חיפוש עבודה עושה רושם שלא חסר ויש היצע יפה. המלצתי - כרגע לעבוד במקביל על קבלה של אישתך ללימודים (ספטמבר הקרוב נשמע קרוב מדי אגב) ועל HSMP בשבילך. לגבי דירה - תיאלצו ככל הנראה למצוא מקום ראשוני בהתפשרות רבה, עם חוזה לטווח קצר, ואחרי ההתמקמות לחפש מקום יותר מוצלח. ככה זה באנגליה - למקומות טובים צריך היסטוריה. לגבי חשבון בנק - דובר פה רבות. שוב, כעקרון צריך "היסטוריה" (חשבונות קודמים, משכורת אנגלית, והכי חשוב כתובת וחשבונות לאחזקת דירה). אבל יש ל HSBC חשבון בשם Passport במיוחד עבור מהגרים חדשים. אגב, אנחנו *לפני* המעבר, אז קח את דברי בערבון מוגבל. זה פשוט סיכום של מה שאנחנו הולכים לעבור. בהצלחה

Nobilis

New member
בעיקרון...

אם אחד מבני הזוג על ויזת סטודנט, בן הזוג השני רשאי לעבוד ללא הגבלות. כלומר, אם היא מתכוונת ללכת ללימודים (ויש איך לממן את הלימודים), זאת אפשרות לא רעה בכלל.

jol8

New member
תודה רבה

על העזרה. אשמח לשמוע עוד דעות והצעות.

למעלה