מעביר אחורי XT או XRE ?

קובביס

New member
מעביר אחורי XT או XRE ?

שלום אני רוכב דיי ותיק באופני שטח ועם מעביר וכל המכלולים XT במעביר האחורי שלי יש "חופש" בצירים וקורה שהשרשרת מדלגת (בד"כ לאחר קפיצה). זה לא קורה בגלל כיוון ! ומכאן שאני מתכוון להחליף את המעהיר האחורי ו... רציתי לדעת סוף סוף את ההשוואה בין XT ל XTR. הפער במחיר הוא עצום (XTR=שלוש XT). ושאלה נוספת, לשימנו, מערכות מעבירים 2008 ששונים בעיצוב/מראה וכן במיבנה המכני. מישהו יודע פרטים נוספים

XTR יותר קל, מדויק

ולכן פחות חזק (אם מקבל מכות וכד') אם יקרה משהו ל-XTR תצטער הרבה יותר מאשר אם יקרה משהו ל-XT...

nintense

New member
יותר קל לא בהכרך יותר חלש...

ובמקרה הנ"ל הבדלי המשקל נובעים בעיקר מחומרים טובים יותר. כלל אצבע בסיסי הוא שאיכות העברת ההילוכים היא כאיכות הרכיב הכי פחות איכותי במערכת, ולכן אין ממש משמעות במעביר XTR חדש, אם אתה נשאר עם שיפטרים XT ישנים.

OmerAloni

New member
XT 2008

שימנו הוציאו מעביר בסדרת XT שנקרא Shadow ומיועד לרכיבה אגרסיבית יותר, קרי יציב יותר ופחות מושפע מקפיצות, סלעים וכו. מבחינה מכנית, הבנתי ש-XT הולך ומתקרב לאיכות של XTR (ולא שיש מה להתבייש ב-XT). אני כיום רוכב עם XTR, וה-XT Shadow הוא המעביר הבא שלי. נראה לי שזה גם מה שאתה צריך.

oferbic

New member
בקפיצות הכבל זז עם המתלה ולכן יש העברת

הילוכים לא רצונית. תבדוק אם יש דרך יותר טובה להעביר את הכבל. לדעתי אין בעיה במעביר.

קובביס

New member
XT shadow 2008

יש מעביר אחורי 2008 SHIMANO שפעולתו זבב למעבירים שהיו והשוני הוא במראה כלומר עיצוב ומשקל נמוך יותר. יש מעביר נוסף שנקרא shadow XT ופעולתו דומה לפעולת מעביר SRAM. אני אישית, החלטתי לעבור ל shadow XT קובי

למעלה