מעבד

סוסליק

New member
מעבד

שלום! המעבדים היום מסוגלים לעשות מיליארי פעולות בשניה רציתי לדעת מה היא בדיוק פעולה? לדוגמה אם מעבד עושה 9.000.000.000 פעולות בשניה כמה פעמים הוא יכול לעשות כפל בין שני מספרים (כל פעם שונים) בשניה אחת.. אשמח לתשובה!!

vinney

Well-known member
פעולה זה פעימת שעון

כשמדברים על מהירות מעבד (הGHzים) - מדובר על כמה פעמים פועם השעון הפנימי במעבד בשניה. כל פעימה כזאת מאפשרת למעבד להתקדם צעד בביצוע משימה שהוא מבצע, כשפעולות יכולות לקחת צעד אחד, אבל יכולות לקחת גם יותר. פעולות בסיסיות הן, למשל, להעלות מילה מזכרון לאוגר במעבד, לעשות פעולות חשבוניות (חיבור, חיסור, כפל) על אוגרים, השוואות בין אוגרים, וכד'. כל פעולה לוקחת מספר מסוים של פעימות שעון, יש פעולות יותר יקרות (כמו כפל, למשל), ויש פחות יקרות (כמו השוואת אוגרים למשל), מבחינת מספר הפעימות שהן דורשות. כמה פעמים מעבד יכול לעשות כפל זה תלוי במעבד עצמו, ובמספרים שאתה מכפיל (אם זה מילה, או נקודה צפה, מתוך אוגר, מתוך זכרון, וכד'). בד"כ שאלה כזאת היא חסרת כל ערך, כי התשובה שתקבל לא תתן לך שום אינדיקציה. אתה רוצה להגיד לנו למה אתה שואל?

סוסליק

New member
אני אנסה למקד את השאלה..

אני מנסה להבין על כמה דברים איך הם בדיוק עובדים.. אני אשאל את השאלה בצורה יותר ממוקדת.. אם יש לי שני מספרי INTIGER ששמורים על ההארדיסק, אני רוצה לבצע פעולת כפל בינהם, במעבד ביתי רגיל(אני יודע שיש המון סוגים אבל לצורך העיניין אני מדבר עם המעבד השכיח) שלדעתי עושה בסביבות ה 9.000.000.000 פעולות בשניה (ותקנו אותי עם אני טועה). כמה פעולות מתוך התשעה מיליארד הכפל הזה יקח? תודה, וסליחה אם אני מסבך את העינינים..

vinney

Well-known member
אבל עד שהinteger יגיע מהדיסק

לאוגר, מעבד יעשה המון פעולות. פעולה היא לכפול שני אוגרים, לא לכפול שני מספרים מהדיסק. באיזו מתכונת אתה לומד? אני מציע לך לקרוא על שפת סף (אסמבלר) וארגון המחשב.

סוסליק

New member
ברור

שהוא יעשה עוד המון פעולות.. וברור שזה לא יהיה ישר מההארדיסק אבל כמה פעולות כפל כאלה בערך מעבד יכול לעשות בשניה? עשרות? מאות? מליונים?

vinney

Well-known member
כל התשובות נכונות

אני לא מבין את התכלית של השאלה שלך. איזה מידע אתה רוצה לקבל? אין כזה דבר "מעבד ביתי שכיח", וביצועים של מעבד לא תלויים רק במעבד עצמו, אלא גם בסביבה שלו, למשל חומרה אחרת (כמו זכרון, פס המידע של לוח האם, מעבד גרפי, מעבד מתמטי, וכד), מערכת הפעלה (ריבוי משימות, מערכות זמן אמת, וכד'), ואין ממש תשובה לשאלה ששאלת, וגם אם יש - זאת תשובה חסרת כל ערך ממשי, כי היא נכונה למצב נתון ברגע נתון, ואותו מעבד בדיוק יעשה את אותה המשימה בדיוק בפעמים שונות בזמן אחר רק בגלל שינויי הסביבה (ולו כי הוא יתחמם ויחליט פתאום לעשות הפסקה כדי להגיד למאוורר להדלק).

למעלה