מעבד מזון - התייעצות

ladybug6

New member
מעבד מזון - התייעצות

החלטתי ללכת על מעבד מזון במקום בלנדר.
התקציב כ-1500 ש"ח.
קצת מעל התקציב שלי גיליתי את הדגם הזה:
http://www.pompa.co.il/pl_product~CS5200XLD~65~214.htm

הצרכים שלי, לפי סדר עדיפות:
ממרחים (ממרחי אגוזים, סויה, פסטו וכו')
עיסות לקציצות ו/או עוגות
טחינת קמחים/אבקות/ריסוק עוגיות וכו'
גלידות / שייקים
אם הוא גם יודע לעבד בצק זה יהיה נפלא
קיצוץ ירקות
* חשוב לי שיהיה גם כלי קטן לכמויות קטנות (מה שיש בדגם הזה)

המלצות, דיס המלצות?
הצילו!!

RSPA

New member
לא מכיר את המעבד הזה. אבל באופן כללי

אצלי המעבד מזון משמש לדי מעט דברים. זה מסתכם בערך בקיצוץ ירקות מוגדרים (למשל כרוב וגזר לסלט קולסלאו) או להכנסת עיסה לפלאפל או להכנת ממרח חומוס כשמדובר בממרח גס. לממרח חלק אני משתמש בבלנדר (ידני או עומד). בכלל רוב הממרחים והמטבלים שאני מכין אני עושה בבלנדר. שייקים כמובן - רק בבלנדר.
לא ברור לי למה את מתכוונת בטחינת קמחים ואבקות אבל אם הכוונה לקחת קטנית כלשהיא ולרסק אותה או לרסק עוגיות אני עושה את זה במעבד קטן שעלה לי 100 ש"ח בסופר.
זה לא טוחן כמו מטחנה מקצועית אבל זה עושה את העבודה ברמה סבירה בהחלט. בכלל המעבד קטן הזה מצוין לכל מיני ממרחים גסים כמו פסטו וכד'. תראי תמונה שלו שאני מצרף.
לגבי בצקים - אף פעם לא הכנתי בצק כלשהו במעבד מזון. תמיד זה או במיקסר או בלישה ביד. זה כי לא הכנתי בצק פריך שאותו באמת אפשר לעשות טוב במעבד עם פולסים. אבל לדעתי אפשר להכין בצק פריך גם בלי מעבד. אגב, עיסות לקציצות או לעוגות אפשר להכין ברוב המקרים ידנית או אם רוצים לרסק טוב אז קוצצים עם סכין טובה ואף עם בלנדר מוט.

אין ספק למרות הכל שכשיש מכשיר כזה במטבח זה עוזר ויכול לתת פתרונות למצבים שאני אולי לא חושב עליהם כרגע. אבל תמיד השאלה האם להוציא את הכסף על המכשיר הזה לבד או ששווה לפצל את הסכום על מספר כלים יעודיים נפרדים.

מוסרלה

New member
המלצה כללית

חפשי מעבד מזון באתרי יד שניה, או בחנויות יד שניה. את יכולה למצוא מוצרי חשמל חדשים לגמרי, או כמעט חדשים לגמרי, שאנשים מוכרים מכל מני סיבות, וזה גם יותר זול וגם יותר אקולוגי.
בהצלחה

תשובות

קודם כל מג'ימיקס
ואני מבינה שהפינה הזו סגורה.
זה הדבר היחיד שאני יכולה להמליץ לך מכל מה ששאלת, כי זו פירמה מעולה במוצר הזה, ברמות שאין דברים כאלו.

אני עושה בו:
ממרחים. אגוזים לא ניסיתי, אבל טחנתי אגוזים לדברים אחרים, אז לא אמורה להיות בעיה. כל היתר, קטנים עליו.
עיסות לקציצות ו/או עוגות אני לשה ביד, איני מבינה מה הכוונה לעשות איתו. אלא אם כן, את מתכוונת לריסוק קטניות, ריסוק ירקות וכו', ואז ברור שכן.
ריסוק עוגיות וכו' ברור.
יש גם סוגים מסויימים של בצקים שהוא יכול להכין, אך הוא בהחלט לא מחליף מיקסר בהיבט הזה.
יודעת מניסיון שבצק מחמאה, קמח, ביצים וכו', מכין בשניה עם הלהב שמרסק.
את מחפשת מכשירים גם עם ספירלה וגיטרה, ואת זה אין לו.
קיצוץ ירקות - לייק הלו... אבל הוא לא מחליף מנדולינה, למרות שמעבר לדיסקיות הבסיסיות יש הרבה נוספות, ועדיין, החיתוך שלו לא עדין כמו של מנדולינה. הוא בא לעבוד במסות.

טחינת קמחים ואבקות - לא יודעת להגיד לך.
לטחון סוכר למשל לאבקה - מעולם לא ניסיתי, אבל זה משהו שמטחנת התבלינים שלי עושה בלי בעיה.
איני יודעת מה זה לטחון קמח, קמח מגיע טחון כבר. אם רוצים לעדן אותו, אזי מנפים אותו כמה פעמים.

גלידות - אם הכוונה לרסק פירות קפואים - אז ברור שכן. אחרת, איני יודעת.
שייקים - כן, אבל לא, אלא אם כן בכמות קטנה כך שלא ינזל ממנו.

לי נראה שאת מנסה לאגד כמה מכשירים במכשיר אחד.
לדעתי, אם כך, יש מכשירים אחרים שיענו לך על כך, ולאו דווקא זה.
הוא יודע לעשות את מה שהוא עושה, ואת זאת הוא עושה מצויין, אך הוא לא תחליף לאחרים.

יש לי גם את הכלי הקטן, חושבת שמעולם לא השתמשתי בו.
לדעתי גם קיבלתי חלק שמקציף ביצים, או קצפות לשימוש בו. רוב הסיכויים שגם תקבלי, כי שלי דגם כבר ישן. משהו כמו 8 שנים אצלי.

אין לי מושג לגבי המחיר, אבל שווה בדיקה, גם בחנויות דיוטיפרי.
אולי כדאי שתלכי על מכשיר משולב, גם בלנדר גם מג'ימיקס,
או שבאמת תשלבי עוד איזה טוחן קטן.
או איזה קיטצ'ןאייד על הדרך

ladybug6

New member
ֿ
תודה,

אני אכין מקווה לחסוך כמה מכשירים באחד, לפחות לבינתיים, בהמשך אני מאמינה שאקנה עוד. פשוט יש לי בעיית מקום רצינית כרגע, מה שצפוי להשתנות בשנה שנתיים הקרובות, ועד אז אני צריכה "להתקמצן" במכשירים. גם בכאלה שמאוחסנים בארון כי גם שם אין לי מקום.

אני מתלבטת לגבי דגם ספציפי, יש כמה, ההבדלים העיקריים לדעתי זה בעוצמה - היקר יותר 1100W והשני שזול בכמה מאות 700W. אני נוטה להעדיף את היקר יותר כי זו באמת חברה אמינה וזה מכשיר שמחזיק שנים קדימה אז שווה להשקיע במשהו חזק שיהיה טוב גם למקרי קיצון כמו טחינה מאסיבית של אגוזים, למשל.

(בקמחים אגב התכוונתי למשל לטחון סוכר לאבקה, או שיבולת שועל.. ברור לי שבשביל זה יש מטחנת תבלינים אבל שוב, אני מתקמצנת לקנות בגלל המקום על השיש/בארון)

עוד כמה דברים

מבחינת הספק מנוע, 1000W זה המינימום, וזה מינימום מעולה, אבל אל תרדי ממנו.
לי יש את ה- 1100 והוא מעולה
זה אכן מכשיר שקונים להמון שנים, ושווה את ההשקעה הנוספת.
יכולה לספר שבאחד המטבחים בהם עבדתי, כשמטחנת הבשר הייתה מתקלקלת, הם היו טוחנים עם המג'ימיקס (1100) בשר, דגים,
אני נותנת את הדוגמה הספציפית הזו כדי להמחיש, עד כמה המכשיר הזה חזק.

הוא מרסק קוביות קרח. מרסק הכל.

חובה שהוא יהיה בחוץ על השיש ולא בארון
כי אז ברוב המקרים הוא הופך לעוד פיל לבן שתקוע במטבח

ולא לכלי שימושי.
אצלי הוא על עגלת שירות, ואני משתמשת בו משהו כמו יום כן, יום לא, יום למה לא?

אישית במעבד מזון לא הייתי הולכת על פיליפס, למרות שהם חברה מצויינת.
לדעתי, אין על מג'ימיקס במוצר הזה, פשוט אין.
מה שעשרות שנות ייצור עושות..

שיבולת שועל הוא יטחן לך בקלות. הצחקת אותו.
סוכר הוא גם יטחן בקלות, אם כי איני יודעת להגיד לך האם יצליח לטחון את הכל, מצד שני,
זה בטח דבר שכדאי לבצעו במיכל הקטן ולא במיכל הגדול
ואז לדעתי, זה יטחן את הכל באופן אחיד ללא שום בעיה.

אפרופו, מטחנת תבלינים זה משהו ממש קטן, גם במיקום וגם בעלות, ללא שום קשר לאבקת סוכר.
זה אחד הכלים שאני יותר מרוצה שרכשתי, ובזכות היכולת לטחון תבלינים על המקום, משפר נפלאות גם את הטעם והארומה של המאכלים.
אך ללא ספק, זה לא משהו הכרחי.

ראיתי בדיוק השבוע
סדרה של תבלינים חדשים
שמאוחסנים עם הירקות
דורות נדמה לי
מוכרים שורש כורכום במטחנה, שורש ג'ינג'ר, וכו'.

זה מה שיש לי:)

עושים הרבה שייקים בבלנדר:)

עשיתי פעם-פעמיים גלידה - מבננות קפואות ופעם מחלב סויה עם טחינה/חמאת בוטנים - גלידות שנמסות מהר אבל טעימות:)

השתמשתי ליצירת קציצות - והיה מעולה!

לכמויות קטנות יש לי מוצר שנקרה קוצץ ירקות של סלמור - משהו כמו הדגם 963 בעמוד הזה - קצצתי איתו גם אגוזים עד ממרח:)

לגבי קמח - כנראה רק מטחנות תבלינים מסויימות או ויטמיקס יהיו מתאימים..

למעלה