מעבדי Intel Xeon

didisharabi

New member
מעבדי Intel Xeon

1. מהו מעבד XEON אקטיב/פסיב? 2. האם הם נמכרים בזוגות? אודה לתשובתכם.

Zig35

New member
תשובה (חלקית)

הדבר היחיד שאני מכיר בנושא הוא צורת הקירור של המעבד - האם המעבד מקורר פסיבית (למשל צלעות קירור בלבד) או אקטיבית (למשל מאוורר). צורת הקירור של המעבד תלויה בכל מיני גורמים כמו ה-form factor של לוח האם, המיקום של המעבד, יכולת פיזור החום בתוך המחשב, וכו'. הנה מסמך של אינטל המסביר זאת: http://www.intel.com/design/intarch/papers/30024401.pdf

didisharabi

New member
מה בנוגע לקנייתם? האם קונים אותם בז

בזוגות? אודה לתשובתכם

antidot

New member
לא

למרות שאני עוד לא נתקלתי בלוח עבור XEON עם פחות משני מעבדים. עדיין, על אותו לוח אפשר לשים XEON בודד.

antidot

New member
------->

יותר מעבדים = יותר טוב (די טריוויאלי, לא ?) קח בחשבון ששיפור בביצועים אינו לינארי. וכשאתה אומר "מגבירה את המהירות", על איזו מהירות אתה מדבר ?

didisharabi

New member
בנוגע לבסיסי נתונים הרי מחשבים אלה

מיועדים לצריך מעין אלה , לא? "שיפור ביצועים" היא המילה המתאימה לדעתי, כפי שאמרת. טעות שלי.

antidot

New member
שוב, מאוד תלוי

בסיסי נתונים שונים מושפעים בצורה שונה מהגדלת מספר מעבדים. אתה לא מנדב יותר מדי פרטים, כך שקשה לענות על השאלה שלך.

didisharabi

New member
שאלה אחרת, אודה מאוד לתשובתכם

מהם "ערכות שבבים", כרטיסי שרתים","פלטפורמות שרתים" ו-"בקרי RAID"? (מוצג כאן בתמונה) אודה לכל מי שיוכל לתת לי הסבר פשוט וקצר על מהותם ותפקידם של רכיבים אלו.

Zig35

New member
תשובה זריזה (ולאו דווקא מלאה):

1. ערכת שבב - ערכה של מעבד (Pentium, Xeon, AMD וכיו"ב) - בד"כ כוללת גם את אמצעי הקירור שלו. תחשוב על זה ככה - אם יש לך לוח אם בלי מעבד ואתה צריך לקנות מעבד - אז מה שתקנה נקרא "ערכת מעבד"... 2. כרטיסי שרת - שתי אופציות - א. שרת על כרטיס (לא מאמין שזאת הכוונה כאן) - מחשב שלם, שכולו בנוי על כרטיס אחד (כגון שרתי blade אם נתקלת במושג). ב. כרטיסי הרחבה המיועדים לשרתים - בד"כ בגלל מהירויות העבודה ומרחבי הזכרון שלהם (64bit/33MHz, 64bit/66Hz) שגורמים לה להיות לא תואמים לעבודה ב-PC "רגיל". תמיכה ב-hot plug - כך שלא צריך לכבות את השרת ע"מ להוציא את הכרטיס. וכו' וכו'. 3. פלטפורמת שרתים - לא בטוח למה הם מתכוונים - יכול להיות לארונות שרתים, מה שנקרא rack, שבו ניתן לשים שרתים וציודי רשת בצורה מסודרת ויעילה, ועוד דברים כאלה. למישהו יש רעיון אחר? 4. בקרי RAID - הם בקרי דיסקים קשיחים (בד"כ SCSI) המאפשרים תצורת RAID בחומרה - (RAID הינה תצורה המשתמשת במספר דיסקים ע"מ לאפשר מהירות עבודה גבוהה יותר, אמינות גבוהה יותר (המשך עבודה גם במקרה ואחד הדיסקים "מת") וכו'). יש גם אפשרות להגדיר RAID ב-WIN למשל, שאז מערכת ההפעלה היא זו שמנהלת את סידור הדיסקים - מה שנקרא "raid תוכנה). כמובן שכרטיסי חומרה יעודיים לכך מאפשרים ביצועים טובים יותר, הגנה טובה יותר (למשל גם במידה וה-WIN נתקע, עדיין הכרטיס יכתוב את כל המידע שבזכרון שלו אל הדיסק, כך שאתה לעשה לא תאבד מידע) ועוד יתרונות. טוב, יצא קצת ארוך ולא כזה זריז, אבל מקווה שמספיק מובן. אם מישהו יכול להפנות אותו לאתרים המסבירים את הדברים יותר לעומק, אני בטוח שזה יתקבל בברכה.

didisharabi

New member
תודה! רבה! עוד שאלה! זיכרון - HD

כמה HD אני צריך לשרת בהנחה והמערכת גדלה עם נתוניה? 100GB? 160GB? איך זה עובד... אודה לתשובתך.

Zig35

New member
אני אנסה לענות..

למרות שאין לי ממש נתונים בשביל זה... יש שרתים שמספיק להם גם 10GB.. - אם הם לא מתוכננים לשמור את המערכת ונתוניה. (לדוגמא שרת IIS, שהאפליקציה שהוא מארח שומרת את נתוניה דרך שרת אחר כגון SQL) לעומת זאת יש שרתים שצריכים נפח של 200GB (כגון שרתי DB מסוימים). הכל תלוי במערכת. בגדול, כלל האצבע - כשאתה מתכנן מערכת, ואת הנפחים המקסימליים שאליהם היא תגיע - הדיסק שתשים צריך להיות ב-35-50% יותר גדול מהמספר שהגעת אליו.. כמובן שזה לא חייב להיות דיסק פיזי אחד - בד"כ אתה תשתמש באיזושהי תצורה של raid ע"מ לבנות דיסק לוגי גדול, כך שאם "ימות" לך דיסק פיזי אחד אתה עדיין תוכל לעבוד.

למעלה