מעבדים

מושו 21

New member
מעבדים

אני ישמח אם מישהו יוכל להסביר לי קצת לגבי ההבדלים בין שני המעבדים - ההבדלים בין דואל קור לקור 2 דו ידועים, סלרון אני מכיר, ונתקלתי בכמה ניידים עם מעבדי AMD ATHLON. כמה שאלות - - ההבדל הראשון הוא בחברה שמייצרת את המעבד ? (אני טועה ?) - מה ההבדל נגיד בין מעבד קור 2 דו במהירות 1.8 GHZ לבין מעבד AMD 1.8 GHZ ? (ואני יודע שהשאלה טיפשית כי זה בטח תלוי בדברים נוספים) ובלי קשר להבדלים בין המעבדים - עד כמה סוג המעבד משפיע על המחיר ? בהשוואה בין מפרטים דומים של HP (עם האינטל) ל-ACER (עם ה-AMD) יש פער רציני במחיר ... תודה לעונים ושבת שלום.

StrawMan

New member
ההבדל נובע מ-2 סיבות

1. HP הוא מותג יותר חזק מ-ACER. לווא דווקא כי הוא יותר טוב, פשוט כי הוא יותר מוכר (גם מוּכַּר, וגם מוֹכְר, ואני מתנצל מראש אם טעיתי בניקוד). כמו ההבדל בין חולצה של FOX לחולצה של "האנגר מחסני הלבשה". החולצה היא אותה חולצה, אבל אתה משלם בשביל המותג. 2. בעניין המעבדים, זה כבר סיפור אחר. אין מה לעשות, אבל כיום אינטל יותר טובים מ-AMD. AMD תמיד היו יותר זולים מאינטל, ולתקופה מסויימת, לפני שנתיים בערך, אפילו היו להם מעבדים יותר טובים. אבל מאז אינטל חזרה להוביל (אפילו אפל, שאפשר לתפוס מהם בתור חברה שמבינה בייצור מחשבים, חתמו על הסכם ייצור עם אינטל). השאלה החשובה היא, מה צורך השימוש שלך במחשב. אם תעבוד רק על אינטרנט ואופיס, אתה כמעט לא תרגיש בהבדל. ההבדל מורגש כשעובדים עם תוכנות עריכת וידאו\תמונה\קול, או משחקים במשחקי כבדים.

מושו 21

New member
השאלה זה רק אם יש יותר

מאשר האמירה "אינטל יותר טובים". כי כמו שאני מבין (וההבנה שלי מסתכמת במספרים ומהירויות) אם ניקח שני מעבדים משני הסוגים באותה מהירות הם יפעלו אותו דבר. השאלה זה בכל זאת אם ככה למה אינטל עדיף על AMD ולמה AMD לא יוכל להריץ תוכנות גרפיקה\וידאו\קול וכו' כבדים. זה שHP מוכר (שוב אותה טעות ניקוד :) ) יותר מACER זה בסדר. האם צריכה להיות איזה התלבטות בין מחשב של HP עם מעבד במהירות מסוימת לבין קניה של מחשב של ACER עם מעבד במהירות זהה מההיבט שהמחשב יעבוד בצורה שונה (בתנאי וכל שאר המפרט זהה גם כן).

StrawMan

New member
זה לא רק מספרים, יש יותר

זה מורכב ברמה שאני לא מבין בכלל. זה קשור לארכיטקטורה של הטרנזיסטורים בכל ליבה, ואפילו בחומר ממנו עשוי השבב. אז ברמה הזאת אני לא יכול להסביר לך. אם תכתוב בדיוק את השמות של שני הדגמים שאתה מתלבט בינהם, אני אנסה למצוא לך השוואה בינהם.

למעלה