מס' 2

ArtemisNo

New member
מס' 2

סתם, רציתי לכתוב פה... אפילו לא יודעת למה.
אתמול נפרדתי מהקשר הרציני השני בחיי. האמת שזו פעם ראשונה שאני יוזמת פרידה מקשר רציני (תמיד יזמתי פרידה מקשרים קטנים ולא משמעותיים). הבחור הראשון הרציני נפרד ממני. היום אני אומרת למס' 1 תודה, למרות שאז שנאתי את נשמתו, ואז השפלתי את עצמי עם כמה אימיילים מביכים אליו, ואז, כשהכאב נגמר והתחלתי למלא את החיים שלי בתוכן ריק- אז התחלתי להסתכל קדימה. גיליתי שהשתניתי. התבגרתי. "עליתי בדרגה" מבחינה מנטלית. התחלתי להיות מאושרת יותר מאי פעם. ואז התחלתי להגיד לו תודה. תודה על זה שהוא אזר אומץ ואמר "סטופ". תודה על זה שהוא החליט בשביל שנינו שזה לא היה קשר בריא. כמה אומץ זה דורש ממך כשהחברה שלך פחדנית וסובלת אבל מושכת את הקשר בלי לדעת למה. אז מס' 1 היה אמיץ והבין.
הפעם עם מס' 2 זה היה תורי.
כמעט חצי שנה לקח לי להבין מה מפריע לי. לפני כשבועיים נפל האסימון. העלייה הזו בדרגה גרמה לי להבשיל. לאו דווקא מבחינת זוגיות. יותר מבחינת האופי. ידעתי מי אני ומה אני רוצה. גיליתי את עצמי, מניתי את הפגמים שלי. הבנתי מה אפשר לשפר ומה ייקח זמן לשפר, ועם מה אצטרך לחיות ולהשלים. בנוסף, ידעתי להחמיא לעצמי (שזה דבר שאני לא עשיתי מעולם). מס' 2 שלי עוד לא היה בשל. חוסר היבטחון שלו גרם לו להתנהג בצורה מוזרה, ואני, כחלק מהפגמים שלי, לא ידעתי איך להתמודד עם ההתנהגות המוזרה שלו. ניסיתי לחזק בהתחלה, אבל הבנתי שהוא מחפש חיזוקים חיצוניים. מס' 2 שלי לא היה שלם עם עצמו ולא ידעתי איך לעזור לו.
בשלב מאוחר יותר, לא רק שלא עזרתי לו, מרוב חוסר אונים התחלתי לפגוע בו במילים ובפרצופים מרירים. הקשר הדרדר. החלטתי לדבר איתו על ההתנהגות המוזרה. הוא הבין שהוא צריך לעבוד על עצמו. הבטחתי שאלווה אותו. שבוע עבר והבנתי שאני לא יכולה לעמוד בהבטחה שלי. לא מסוגלת לזייף את זה. הידרדרות הקשר הייתה לאורך חודשים. היו כמה עליות שגרמו לי להישאר. ואז התובנה הגדולה שלי הייתה שאני זו שצריכה הפעם לאזור אומץ ולהחליט בשביל שנינו. אני פוגעת בו ואני שונאת את עצמי על זה, אז עדיף פגיעה אחת אחרונה.
סופסוף אמרתי "סטופ". הקשר לא בריא. כמה אומץ זה דורש כשהבן זוג שלי סובל אבל מפחד ומושך את הקשר בלי לדעת למה.
היום אני עומדת במקום מס' 1 שלי. הפעם אני זו שיוזמת פרידה ואני צריכה לעמוד מאחורי המילים שלי ולוודא שהניתוק סופי. אני צריכה לכבול את עצמי מלעשות שטות. אני צריכה הרבה כוח רצון. ואני צריכה להפסיק לרחם עליו, כי כמו שמס' 1 היה המורה שלי, אני מלמדת את מס' 2 שלי לעלות בדרגה. והמחשבה הזו הולכת איתי בכל פעם שאני חושבת על הכאב הזה שיש לו בטח בבטן... כמו שלי היה כשנפרדו ממני.
מאחלת לו המון בהצלחה ומאחלת לי להגשים את עצמי כמו שתמיד רציתי

orig429

New member
עשית מה שהרגשת שאת צריכה לעשות.

אין לך על מה להצטדק.
לגבי התעלמות מוחלטת מאדם שהיית איתו בקשר.
אם מדובר בבחור שהיה טוב אלייך סך הכל, אין לך סיבה להתעלם ממנו
ולהתייחס אליו כזר. את לא חייבת לו דבר, אך את כן יכולה להרשות
לעצמך להיות מעט מנומסת ואם צריך לציין בפניו שזה נגמר מבחינתך וכי
אינך רוצה להיות איתו בקשר. זו דרך מכובדת והגונה יותר לנהוג כלפי
אדם שהיית איתו בקשר זוגי.

האקס שלך, מס 1, נוהג כפי שרבים נוהגים פה והוא ממש לא דמות
לחיקוי. התנהגות כזאת היא ממש לא מכובדת ובוודאי לא בוגרת.

זה חלק מהחיים..

עד כמה שלא נעים לומר, כנראה עוד ייפרדו ממך בעתיד וכנראה גם את תפרדי מאחרים, זו הדרך
שכולנו עוברים בדרך לזוגיות האמיתית המיוחלת.
גם ממני נפרדו וזה כאב, גם אני לאחר מכן הבנתי כמה זה היה נכון ואמרתי לו תודה ולא רק זה, כיום שנינו במקום כ״כ אחר
שאנחנו אפילו מיודדים.

כולנו עוברים תהליך שאין לו קיצורי דרך, הוא חא נעים באף אחד מהצדדים,
תמיד מבגר, מפכח, מלמד המון ונותן תובנות בוגרות.

זה חלק מהחיים... עשית מה שהיה לטובה, וזה העיקר בעצם, גם לצד הנפגע.

ArtemisNo

New member

תודה :)

למעלה