מס תשומות

alonert

New member
מס תשומות

שלום לכולם רציתי לשאול כמה שאלות... מה זה מס תשומות והאם עוסק פטור רשאי לקזזו? האם כעוסק פטור אני רשאי לקזז חלק משכ"ד וארנונה (עובד בבית) וחלק מהוצאות רכב? ובפתיחת עוסק פטור למי אני צריך לגשת קודם - מעמ אן מס הכנסה? תודה לכולם!

סלט שלם

בוא נבהיר מושגים עוסק פטור הופך אותך "שקוף" למע"מ אבל רק למע"מ. אתה לא גובה מע"מ ולא מקזז את התשומות שלך. למס הכנסה אתה מדווח כמו כולם. אם העסק שלך בבית, תוכל לקזז חלק מהוצאות הבית, בעיקר חשמל ארנונה וטלפון. מהוצאות הרכב שלך תוכל לקזז חלק לאן לגשת קודם? לרואה חשבון/ יועץ מס לקבלת ייעוץ ראשוני. האם בטוח שאתה זכאי למעמד עוסק פטור? לך קבל ייעוץ (פגישה ראשונה בדרך כלל חינם או זולה מאוד) לפני שתעשה מעשים שיהיה קשה לתקן

alonert

New member
אבל מה זה מס תשומות?

כמו כן לא ציינת האם בעת פתיחת העסק עלי לגשת קודם למעמ או קודם למס הכנסה שכן במעמ עלי לדווח שהנני עוסק פטור לא?

מס תשומות = זה המע"מ ששלמתי

על סחורה שקניתי . נניח קניתי ב117 ש"ח מברג . מסכום המע"מ שאני אשלם ב15 לחודש נניח 200 ש"ח אפחית 17 ש"ח את המע"מ ששלימתי . ואשלם 183 ש"ח . קודם כול ניגשים למע"מ . ישאלו מה אתה רוצה ליפתוח איזה עסק מה תעשה . ובמקום אחרי משא ומתן עים הפקיד תחליטו מה יהיה . מורשה או פטור . יתחילו הרווחים אחרי חודש פתח תיק במס כנסה ושיהייה במזל .

תמי2001

New member
מס הכנסה - מייד עם פתיחת תיק במע"מ

אחרת וגם אם כן (במקרה שלי) מתקשרים אלייך תוך ימים ספורים.

דוקא עניתי

גש קודם להתייעץ (זה חינם או זול מאוד) עם איש מקצוע- רואה חשבון או יועץ מס. איך תיגש למע"מ כאשר בכלל לא בטוח שמותר לך להיות עוסק פטור? אולי המקצוע שלך מאילה שחייבים להיות עוסק מורשה? איך תדע שאתה צריך לפתוח תיק גם בביטוח הלאומי אם איש מקצוע לא יסביר לך את זה?

צודק הרואה החשבון . כי אים

אתה שואל כאלה שאלות בסיסיות . הידע שלך חלש במיסים . באמת צריך יעוץ ראשוני

alonert

New member
תודה רבה

תודה על ההיענות והתשובות כמו גם על הדאגה זה בסדא אני עוסק פטור הייתי עצמאי עוסק מורשה לפני מספר שנים יש לי הבנה בעניין פשוט באתר מעמ דובר על מס תשומות - זהו מושג שלא היכרתי בכל אופן אתייעץ ותודה לכם

למעלה