מס שבח

moshesw

New member
מס שבח

העניין מורכב במקצת וכבר הוצג בפורום אחר ואני מעוניין בחוות דעת נוספות. אנחנו שבעה אחים וקבלנו את דירת אבי ללא תמורה כשנה לפני פטירתו. לאחר שאבי נפטר הוצאנו צו ירושה (כל שבעת האחים-חלקים שווים). חצי שנה לאחר מכן מכרנו את הבית. כל התהליך המתואר לווה ע"י עורך דין אשר ערך את החוזים. לכל אורך הדרך טען העורך דין שאנו נהייה פטורים ממס שבח בנימוק שלא מכרנו ביית בארבע שנים אחרונות וגם לא נימכור בארבע שנים הבאות. עתה לאחר מכירת הביית וחלוקת הכסף ביננו קיבלנו תשלום של 50% משווי המכירה (וזה לאחר הגשת השגה). שאלתי היא האם לפי האמור אנחנו באמת אמורים לשלם מס שבח ואם כן כיצד קובעים את גובה הסכום ? אני שואל אתכם מכיוון שיש כרגע משבר אמינות עים העורך דין.

מס שבח - פטור לדירת מגורים ...

אם קיבלתם את הדירה ללא תמורה שנה לפני הפטירה - אז למה היה צריך צו ירושה? מדובר בעניין מורכב למדי, למיטב ידיעתי (ואני לא עו"ד): - אם קיבלתם ללא תמורה אז ניתן לקבל פטור בתנאי ש: - אם הדירה לא שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר - עד שיחלפו ארבע שנים, וכשנותן המתנה הוא הורה - שלוש שנים, מיום שנעשה בעלה; - אם הדירה שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר - עד שיחלפו, מיום שהחל לגור בה דרך קבע בהיותו בעלה - שלוש שנים, וכשנותן המתנה הוא הורהו, אם איננו נשוי - שנתיים, ואם הוא נשוי - שנה אחת. - אם קיבלתם בירושה אז ניתן לקבל פטור בתנאי ש: - לפני פטירתו היה המוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד; - אילו היה המוריש עדיין בחיים ומוכר את דירת המגורים, היה פטור ממס בשל המכירה. מכאן נראה לי שקיבלתם את הדירה במתנה ולא בירושה והיה עליכם לחכות 3 שנים. חישוב השבח נערך (בערך) לפי ההפרש בין מחיר המכירה למחיר הרכישה מתואם למדד, מס השבח הוא לפי 50% (בערך) ויש למלא דוח שנתי למס הכנסה ולכלול בתוכו את השבח - במידה ומדרגת המס שלך היא פחות מ-50% תקבל החזר מס. אם יש משבר אמון עם עורך הדין ... קחו עו"ד אחר שיבדוק את הסיפור ויטפל בו.

moshesw

New member
תודה על התגובה-עוד שאלה אחת.

אבי, תודה על ההיתיחסות. במידה ועורך הדין הגיש בקשה למס שבח בנימוק של העברת דירה ללא תמורה האם אפשר להגיש ערר ולבקש פטור מנימוק של קבלת הבית בירושה ולא בהעברה ללא תמורה. והאם יש דרך אחרת לצת מהברוך שאליו הוכנסנו ע"י העורך דין.

יתכן והתשובה טמונה בחלקים ובמועד

ישנה התיחסות ספציפית בחוק באשר למכירת חלק מדירה וגם כאן חלו שינויים במסגרת השינויים שנעשו בשנים האחרונות יתכן גם שנעשה בשימוש בסעיף לא נכון בחוק [ינפ פטורים שונים לפי סעיפים שונים] לפי תאורך נראה כי אכן העו"ד לא בדיוק שולט בחוק זה [הלכת לרופא משפחה במקם לרופא פנימי מומחה] תשובות מדויקות מתי חלקי דירה פטורים או ניתן לקבל פטור - ע"י עו"ד [אולי בפורום הכן עריכת דין]

לצאת מהברוך ...

אם כבר נעשתה העברה ללא תמורה לפני הפטירה איני יודע אם ניתן לשנות זאת לירושה. איני חושב שניתן לפתור את הבעיה דרך הפורום ... זה מורכב מידי. הדרל היחידה שנראית לי הינה לפנות ליעוץ מקצועי אצל מומחה למיסוי מקרקעין.

דוד פרל

New member
עניתי לך כבר בפורום דיני ירושה

אבל בכל זאת: 1.אין ספק שעורך הדין התרשל ויש מקום לתבוע אותו. 2. תהליך נתינת המתנה איננו הפיך. ברגע שהמתנה הושלמה היא כבר לא בעזבון של הנפטר !!! 3. אני חולק על אבי אבל זה לא עקרוני לגביך. החוק אומר שכעבור 3 שנים ניתן למכרה ללא קשר אם התגוררת בה ואם הנך נשוי או הורה. אם היית גר בדירה ונשוי היית יכול למכור אפילו אחרי שנה.

למעלה