מס' שאלות...

m L m

New member
לכתוב יומני היקר זה כבר פאסה...

כשהייתי בשירות הלאומי כתבתי יומן. זה דווקא מאוד משחרר אבל מעולם לא התחלתי בתור יומני היקר... פשוט מתחילים לכתוב. המחברת שאמא שלי קראה זה לא היה יומן אלא "דפי בוקר" זה ליוצרים שנתקעים עם היצרתיות והכתיבה עוזרת לזרום. אבל עדיין זה משהו מאוד אישי.

shellyland

New member
במרבית המקרים - שלחתי.

אפשר לספור על יד אחת את המכתבים שלא שלחתי במהלך חיי.

shellyland

New member
דאאה?!../images/Emo68.gif

זה מה שאני מנסה להגיד - שאני לא טיפוס של יומנים.

shellyland

New member
אמא שלי פעם קראה

מכתב-אהבה שכתבתי למישהו ולא שלחתי. ועוד היתה לה החוצפה לדבר איתי על זה שהוא מבוגר ממני בשש שנים. אני הייתי אז בת 17 בערך. ברחתי מהבית והלכתי לישון אצל חברה כמה ימים, דבר שהיה די רגיל באותה תקופה. היא גם היתה מחטטת לי בתיקים ובכיסים לבדוק אם יש שם סיגריות. תמיד היא מצאה, כי לא טרחתי להסתיר. הסתרתי את הדברים הרציניים יותר והיה לי כזה מחבואה טוב, שכשהיא עברה דירה לפני כשנה וארזנו את הבית מצאתי שם חלק מהדברים המוחבאים שלי. פעם אחותי היתה מתעדכנת במה-קורה-איתי דרך קריאה של ההודעות שלי בפורומים. אני חושבת שהיא הפסיקה כי זה די שיעמם אותה. לא הפריע לי שהיא עשתה את זה. להיפך, אפילו קצת החמיא לי שהיא מתעניינת. יש לי כמה חברים שעדיין עושים את זה.

דברים אישיים

בדיוק בתחילת השבוע היה איזה פסיכולוג בתכנית של אודטה ודבר על ילדים שמשאירים יומנים אישיים על השולחן בסלון או מקום אחר וזו דרך שלהם להעביר מסרים להורים או כל אחד אחר בבית שאינם יכולים לעשות זאת ישיר. הרבה אסונות נמנעו על-ידי כך. בקיצור, מי שלא רוצה שיקראו בדברים שלו, שלא ישאיר אותם בחלל במשפחה.

shellyland

New member
כבוד בסיסי בין אנשים

מבוסס על זה שלא חודרים אלה לחיי אלה ומכבדים פרטיות, גם כשהיא לכאורה "ברשות הכלל". סליחה מראש על האנאלוגיה, אבל הטיעון שלך מזכיר לי קצת את אלה שאומרים "מי שלא רוצה שיאנסו אותה שלא תתלבש בצורה פרובוקטיבית". השאירה את היומן בסלון? ההורים ראו? שישאלו אותה מה קורה. במשפחות אמורים לדבר, לתקשר, לא לרגל. כאמור, גם לי היתה בבית נערה מתבגרת, במצב הרבה יותר קשה מהמצב של MLM ומעולם לא העליתי בדעתי לחטט לה או לחדור לפרטיותה. אם היה משהו שהדאיג אותי לדביה - שאלתי אותה. אם במקרה הזה השאלה נותרת ללא תשובה, יש כאן בעייה עמוקה וחמורה במערכת היחסים שנולדה, כנראה, הרבה לפני שהנערה עמדה על דעתה.

למעלה