תשובות
1. שערות קדאיף אפשר להשיג בעיקר בשווקים של בני דודינו... באיזור ירושלים זה באבו גוש, בחיפה בעיר התחתית וכ"ו. יש גם בשווקים רגילים ולפעמים בחנויות מתמחות אבל זה לא דבר שממש קל להשיג. לגב השימוש בהם, הוא די פשוט - מפרידים קצת את השערות, מערבבים עם חמאה או מרגרינה מומסת ומסדרים את הקדאיף המשומן בתבנית שרוצים להשתמש בה ואופים עד שמזהיב (או במתכוניםמסויימים מטגנים על מחבת טפלון). 2. גבינת נפוליאון היא גבינת שמנת בטעם טבעי, 30% שומן. יש בכל סופר, וכל גבינת שמנת בטעם טבעי תתאים במקומה (ולדעתי האישית גם גבינת סימפוניה 5% טבעית ודומיה). שמנת של פעם היא פשוט שמנת חמוצה 27%. היא נקראת בדיוק כך ויש כזו של תנובה. גם פה לדעתי כמות השומן מוגזמת ואפשר להחליף בשמנת חמוצה רגילה. (באופן כללי אני חושבת שהמתכון הזה של דודו רווי בצורה מוגזמת בשומנים ויש עוגות גבינה אפויות מצויינות ללא כל כך הרבה שומן) 3. שטרוייזל זה אכן פירורי בצק. אני רק מנסה להבין מה הכוונה בכמות זוגית... על מה את רוצה לשים את השטרוייזל? זה לא ממש מתכון נפרד ממה שזה אמור לבוא עליו, זה תמיד חלק ממתכון לעוגה או קינוח אפוי אחר. שני הדברים הקלאסיים שיש בהם שטרוייזל זה עוגה מבצק פריך, מעליו ריבה או פירות, ומעליהם שטרוייזל, או קינוח שנקרא קראמבל - תפוחי עץ אפויים עם תבלינים ותוספות, לפעמים בשילוב עם עוד פירות, שמעליהם מפזרים שטרוייזל ואופים הכל ביחד, לרוב בכלים אישיים שבהם מגישים את הקינוח החם. לגבי כמות השטרוייזל, זה מאד תלוי במתכון, כך שקצת קשה להעריך מה זה כמות זוגית של שטרוייזל, צריך להתחיל בלחפש מתכון לעוגות קטנות יחסית... אני אבדוק אם יש לי מתכונים כאלה.