מס' שאלות

darling6

New member
מס' שאלות

אני מחפשת כרגע עבודה ומתעניינת גם לגבי עבודות בנתב"ג. אשמח לקבל מענה על מס' שאלות.. 1. מה ההבדל בין סלקטורית לדיילת קרקע? 2. איזה משרה היא עם תנאים יותר טובים? 3. מה הדרישות לשני התפקידים? 4. באיזה רמה האנגלית שלי צריכה להיות? 5. מה המשכורת בשני התפקידים?

malder

New member
תשובות...

1. הבדל גדול. סלקטורית היא בודקת בטחונית, שבודקת את הנוסעים מבחינה בטחונית ("ארזת לבד?")... ודיילת קרקע היא זו שפוגשת את הנוסעים אחרי הביטחון, בודקת כרטיסי טיסה, מושיבה את הנוסעים ושולחת את המזוודות של הנוסעים הלאה ("איפה תרצה לשבת? חלון או מעבר?"). 2. חד וחלק לבודקים (הסלקטורים) וזה מהיותם עובדי רשות. במה זה מתבטא? תלושי מזון, אחוזים גבוהים יותר לשעות לילה ולשעות שבת (כמעט ואת לא מקבלת מינימום... אחוזים גבוהים גם בצהריים, גם בלילה וגם בשבת), תנאים סוציאלים (פנסיה וכאלה), הסעות וחנייה חינם למי שמגיע באוטו. לעומת זאת, כדיילת קרקע בחברות הנדלינג את לא מקבלת תלושים, אחוזים כפי שמתבקש ע"י החוק בלבד, אין חניה ואין תנאים סוציאליים (לפחות לא בשנה הראשונה). 3. הדרישות? ראש על הכתפיים, אנגלית ברמה טובה, הופעה ייצוגית, נכונות לעבוד במשמרות לילה, 12 שנות לימוד לפחות, שירות צבאי מלא/שירות לאומי, וזהו... לדעתי... 4. עניתי. 5. משכורת... אהמממ, ממה שאני יודע, בודק שעובד 5 משמרות בשבוע של 7 שעות כפי שמתבקש בחוזה מגיע בכיף ל- 5.5-6 נטו. דיילת קרקע תצטרך לטחון הרבה יותר מ- 5 משמרות והרבה יותר מ- 7 שעות כדי להגיע למשכורת שכזו... חשוב להדגיש, כי העניין משחק פה תפקיד גדול... אם לא מעניין אותך ביטחון וכאלה, אין לך מה לחפש בבודקים לדעתי... ואותו דבר, אם את לא רואה את עצמך כטיפוס שירותי, לא הייתי הולך להיות דיילת קרקע...

אפשר "להתעלק" על ההודעה ולשאול עוד שאלות? ../images/Emo13.gif

1. איפה ניתן לברר לגבי העבודה כסלקטורית? 2. האם צריך לעבור הכשרה מיוחדת? אם כן - איזו? כמה זמן? 3. האם יש הגבלות גיל? אני בת 31 (קשישה
), מנסה לברוח מהמקצוע הנוכחי, ועד שאמצא את עצמי שוב, חשבתי על האופציות הקסומות של נמל תעופה.... תודה על התשובות

למעלה