היי עדי
סליחה על הטעות בשם. צבעי מכוניות ממש לא כבדים, צריך לדעת לצבוע. הצבעים הטובים ביותר שאני מכיר הם צבעי אפוקסי של K&B הישנים שהכילו עופרת. לצערינו לא מיצרים אותם יותר והצבעים שהם מוכרים היום הרבה יותר יקרים ופחות טובים. יש ציפוי פלסטי של ORA COVER שאני לא עבדתי איתו אבל אני מבין שהוא מעולה ואם לוקחים את ה LIGHT הוא עוד שוקל פחות. ניר סינטטי בשימוש הרבה מאוד שנים והוא בעצם ניר פוליאסטר. זה נייר של פילטרים של קפה. לפי מה שאני מכיר יש טיסנאי אוסטרי שמוכר את הניר ואף אחד לא יודע מאיפה הוא משיג אותו. אני לא זוכר מה המשקל למטר רבוע וצריך שכבה או שניים לכה על מנת לאטום אותו. הנייר קצת לא נוח לעבודה בהשוורה לפלסטיים למיניהם אבל הרבה יותר עמיד. גם עם הוא מקבל מכה חזקה ברוב המקרים יש שקע ולא קרע. ברוב המקרים ניתן בעזרת מגהץ לחמם את המקום ולתקן את השקע שנוצר. עם כבר נוצר קרע ניתן בעזרת דבק מהיר להדביק ולבצע תיקון ראשוני. לגבי הדופ עם לא מכירים זוהי לכה על בסיס דומה ללכה ניטרו וניתן לדלל עם ניטרו. פשוט הבוטירט עמיד בצורה טובה בדלק. הדופ היה במשך שנים רבות ביחד עם בד הציפוי המקובל למטוסים קטנים. אני לא מכיר את כל היצרנים. אני מכיר את PACTRA ו BRODAK. יש לא מעט ספקים ליצרני מטוסים קלים שמוכרים דופ בוטירט. ניתן לחפש באניטרנט DOP BUTYRATE. חיפשתי ומצאתי המון לינקים. אם אני לא טועה גם TOWER HOBBEIS מוכרים דופ וצבעים, יש מבחר גדול וקשה לומר מה יותר טוב. לי היה נסיון טוב מאוד עם הצבעים הישנים של K&B והיום הקצת שאני צובע זה צבעי מכוניות. הבעיה עם צבעי מכוניות שהכמות המינימלית גדולה וכאשר צריך לקנות צבע, מקשה, גימור שקוף מדללים.. זה יוצא יקר. עם מכירים צבעי רכב ואפשר לקבל ואו לקנות כמות קטנה ממנו זה הטוב ביותר.