מס' שאלות על ה"תעשייה"

מס' שאלות על ה"תעשייה"

אני סטודנטית שנה ב' לתקשורת ומנהע"ס באוניברסיטה העברית בי-ם ואני מנסה להסתכל קדימה ולראות איך אני מפלסת את דרכי לביצת הפרסום. מאז היותי בת 5 כשסירבתי ללכת לישון מוקדם כדי שאוכל להמשיך ולראות את תשדירי השירות בערוץ 1 ידעתי שתחום הפרסום הוא התחום בשבילי. תהיתי, עד כמה בתי הספר לפרסום (כמו עבודי, הבצפר, תרצה גרנות) באמת הכרחיים על מנת להתברג? אני אהיה בת 27 בסיום לימודי וחבל לי "לבזבז" (אם זה אכן בזבוז) עוד שנה בלימודי קופירייטינג. אשמח לשמוע מה הם הצעדים הראשונים שכדאי לנקוט על מנת להתחיל את דרכי המקצועית.

BENG

New member
תעזבי כבר עכשיו את האוניברסיטה

ותצטרפי לבצפר

koderius

New member
תקשיבי ירושלמית

ושוב אני לא אומר זאת בארסיות וכדי לייאש אותך.. אבל גם כשתגמרי את התואר הקסום שלך וגם אם תלכי ללמוד באחד מבתי הספר.. זה לא אומר שתעבדי בתחום או שתתקבלי בכלל לאיזהשהוא משרד פרסום. ובכלל לאנשים שלומדים לתואר כלשהוא יש את התחושה שברגע שהם יסיימו את התואר העולם יעמוד וימחא להם כף... מה שחשוב זה אם יש לך כשרון ... וקילינג אינסטינקט הומור הומור עצמי ( ל90% מהפרסומאים שאני מכיר אין) לשון חריפה ולב ..אבל תכונה זו היא לא תנאי לקבלה לשום משרד פרסום ..נהפוך.. אולי אפילו תתוייגי בתור אחת שיודעת לעשות קמפיין מצפון (אגודה למען הסרטן) טוב אבל לא קמפיין מסחרי. אבל כל זה לא שווה לתחת אם אין לך קשרים :) אז בהצלחה!

P o p e J o a n

New member
איזו אישיות ממורמרת

חשבת שעשית טובה בלענות תשובה שלדעתך תעזור לה בקבלת ההחלטה? חוסר פרגון משווע כזה לא ראיתי הרבה זמן ואל תבלבל לי את המוח על פרסומאים ממורמרים ו"את לא יודעת מה אני מדברת...". זה האישיות שלך. תנחומיי. שלך יהיה בהצלחה, לגביה, אין ספק שהיא תצליח.

גת וייס

New member
לימודי קופירייטינג

הם תנאי די בסיסי היום כדי להתקבל למשרד כקופירייטרית (אם כי תמיד יש את אותם חריגים בודדים, שהשתחלו לעבודה במשרד בלי קורס מקדים). אם את לא רוצה לבזבז זמן מיותר, הייתי מציעה לך לבחון שילוב של לימודי הקופירייטינג תוך כדי התואר. לימודי קופירייטינג מתקיימים בדרך כלל פעמיים בשבוע בשעות הערב. אומנם הם דורשים הרבה עבודה גם מחוץ לשעות הלימודים המוגדרות, אבל אם את מספיק רוצה - זה אפשרי. בהצלחה!

MooHoo

New member
לדעתי (וזו דעתי בלבד)

אין דבר כזה "בזבוז זמן". יש מין תפיסה כזו שהכי טוב להיות קופירייטר צעיר ומגניב. אני חושב שככל שהאדם עבר יותר בחיים שלו, למד יותר, חוה יותר, הכיר יותר אנשים, עשה יותר דברים, הוא יהיה קופירייטר טוב יותר כי נסיון החיים מחדד המון את הכשרון הזה. אל תתייחסי לשום דבר כעל בזבוז זמן. תעשי מה שנראה לך מתאים ומה שאת רוצה לעשות.

../images/Emo207.gif כימאי

(טוב בדרך להיות) שוקל בסוף התואר לנסות את מזלי גם בתחום הקופירייטינג, עד כמה השוק "נושך" והאם שווה לי לנסות לעשות הסבה? והאם יש המלצות על בית ספר טוב (ואני אחרי קריאת המאמרים) אני עדיין לא מבין מה ההבדלים בין הבתי ספר...

למעלה