מס' שאלות חשובות

מס' שאלות חשובות

שלום , רציתי לדעת האם ניתן להשתמש במוצרים הבאים: * בשמרים יבשים . * באבקת אפייה וסוכר וניל של אפיכל. * שוקולד מריר וחלב של עלית. שאלה נוספת האם אתם לעיתים לוקחים סיכון ואוכלים מוצרים שעשויים להכיל גלוטן כי יוצרו על אותו פס ייצור? כמו שוקולדים למיניהם , סוכריות, וכו' תודה

ו האם מותר גם:

שוקולד למריחה: נוטלה / השחר..... בנוסף יש לי שאלה אחרונה: האם אני יכולה להסתמך על הרישום הכוונה שאם לא רשום כלום להבין שזה נטול גלוטן ואם רשום מכיל גלוטן------> כמובן להימנע "עשו להכיל..... י"- ------> קיים חשש ועדיף שלא לאכול. תודה רבה, מקווה למצוא פה עזרה ותמיכה ומען בני משפחתי..

ירדנה12

New member
תשובה

אפשר להירשם לעמותה ולרכוש את ספר המוצרים שם כתוב מה מותר ומה אסור. שוקולדים של עלית - אסור. מותר של כרמית. שוקולד נוטלה השחר מותר. מותר שמרים יבשים של שמרית אם לא רשום כלום זה לא אומר בודאות שזה נטול גלוטן . אם רשום עלול להכיל לא כדאי לאכול.

עד שהספר יגיע שאלות נוספות חשובות

מדוע שווקלד מריר רגיל של עלית ללא תוספות ושוקולד חלב אסורים..? אם לא רשום כלום על האריזה איפה נמתח הגבול? השמרים של שימרית הם טריים בנוגע לגנינות צהובות האם יש של חברה מסויימת דברים שאסורים לדוג' כתר- גבינה צהובה רגילה גבינת קממבר וכו' תודה רבה....

בעלית רשום על האריזה

אתה מוזמן להסתכל בעיון על האריזות של מוצרי עלית ושטראוס, על כולן בלי יוצא מן הכלל מופיע כיתוב "עלול להכיל גלוטן". אמנם אני מאמינה שזה כסת"ח, אבל כידוע עדיף לא לקחת סיכון.

נועית7

New member
סייג לעניין

זה אמנם מוזר, אבל בחבילות שוקולד מריר שהשתמשתי לעוגה בשבוע שעבר (של עלית, אל תהרגו אותי) לא היתה שום אזהרה בנוגע ל"עלול להכיל", וגם לא על חבילות מקופלת שהחבר שלי אוכל. אני יוצאת מנקודת הנחה שעל מה שלא רשום "עלול", פשוט לא עלול (למרות שזה כמובן לשיקול דעתו של אחד ואחד)

התקלת אותי

אני מניחה שיש עוד חברות שמייצרות קקאו, אבל אני לא יכולה לנקוב בשמן ולהתחייב שהן לא מכילות גלוטן (למרות שאין סיבה בתכלס שקקאו יכיל גלוטן, אבל אי אפשר לדעת).

לידר4

New member
צר לי

לבשר לך אבל רקפת מהעמותה שמחה ליידע אותנו בחנוכה ששוקולד של עלית שמיוצר עבור מגדים ( חרדי לדעתי ) לא מכיל גלוטן . לצערי לאחרונה ראיתי שיש סימון של עלול להכיל גם על אריזות אלו . מה שאומר שתלוי בתאריך היצור חדש / ישן וחוץ מזה מאז הרעל לא הבנתם שלא כדאי להשתמש במוצרים הללו , כרמית לא יורדת ואף לדעתי עולה בחלק ממוצריה על עלית אז שיחפשו .....

אני הבנתי ממנה בדיוק ההפך

היא הבהירה שעל כל מוצרי עלית כולל אלו של מגדים, מופיע הסימון "עלול להכיל גלוטן". בשטראוס עלית לא אוהבים אותנו אחרי תקרית פסח...

נטלי22

New member
יכול להיות שאת קנית שוקולדים

או מקופלת שהיו קודם בתוך מארזים, כי עלית הוסיפו את האזהרה על גבי המארז (למשל על מארז הניילון שבו ארוזות יחד 6 חפיסות של שוקולד פרה), ולא טרחו להוסיף אזהרה על המוצר עצמו, כך שאם במכולת הוציאו את החפיסות מתוך המארז ומוכרים אותן בבודדת - לא תראי את האזהרה, למרות שכל המוצרים של עלית הם כים בחזקת "עלול להכיל גלוטן". אגב, סתם כקוריוז - קנינו השנה משלוחי מנות של כרמית ושל אסם (כשיש 3 ילדים בבית כבר אין כוח להכין לבד משלוחים לכל הגנים והמסיבות), ועל כל הסוגים פורט בעטיפה החיצונית בדיוק מה המארז מכיל. הערב הייתי עם הבת הקטנה במסיבה מטעם המעון, וקיבלנו שם משלוח מנות של עלית, וממש לא התפלאתי לראות שדווקא במשלוח של עלית אין שום אזכור לגבי תכולת המארז. הם פשוט נהנים לזלזל בלקוחות שלהם בשיטתיות...

קקאו השחר ויש סוגי קקאו מיובאים

בסופרים. שכחתי את השמות. מניחה שהם טובים לשימוש.

למעלה