מס רכישת דירה

batucada

New member
מס רכישת דירה

שלום לכולם לפני כ- 3 שבועות היתה התכתבות לגבי מס רכישה מופחת לקניית דירה והובאה הוראה 80.7 שטוענת שעל נכה לשלם אחוז מינימלי בלבד, בפנייה חוזרת שביצעתי למשרד הביטחון טענה המוקדנית שהנל נכון רק מ19 % ומעלה ( אני מוכר כנכה צהל מ 87 , ויש לי 10% נכות קבועה ). מאחר ואת הדירה קניתי לפניכ- 7 חודשים ושילמתי את מס רכישה מלא אני מניח שההחזר הרטרואקטיבי אם יהיה כזה מוגבל בזמן. ולכן : 1. האם אתם צודקים (ענת ,AVI359 ועומר יעבץ ) , או המוקדנית? 2. מה אני עושה כדי לזרז/לטפל בעניין בתודה מראש

צודקת המוקדנית

נכה לפי ההוראה הוא נכה מ-19% בלבד. בדקתי את ההוראה הישנה, גם אז זאת הייתה דרישת הסף. החוק קובע - "נכה כהגדרתו בחוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט– 1959 [נוסח משולב], או בחוק נכי המלחמה בנאצים, תשי"ד– 1954, שדרגת נכותו לצמיתות כפי שנקבעה לו על פי אחד מהחוקים האמורים, אינה פחותה מ-19%;" כלומר, לא כל נכה זכאי, רק כזה שנכותו עולה על 19%. אגב, בהשוואה לאוכלוסיות אחרות, יש הטבה ששם דורשים במקרים מסויימים, ראה למשל: "נכה תאונת עבודה כמשמעותו בסעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשכ"ח–1968 (להלן — חוק הביטוח הלאומי) הזכאי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי קצבה או מענק לפי פרק ג' לחוק האמור ודרגת נכותו לצמיתות כתוצאה מתאונת עבודה כפי שנקבעה על פי החוק האמור אינה פחותה מ-50%;"

עָנת

New member
../images/Emo52.gif על ההטעייה הלא מכוונת../images/Emo39.gif

אכן ע"פ הוראה 80.07 רק נכים החל מ19% זכאים להנחה במס רכישה.

למעלה