מס רכישה

The Frog

New member
מס רכישה

מצטער אם שאלו את זה בעבר ולא מצאתי בחיפוש אנחנו עומדים לרכוש דירה קיבלנו כמה הצעות לדירה יד שניה וכמה הצעות לדירה חדשה. כאשר קיבלנו הצעת מחיר לדירה החדשה נרשם בהצעת המחיר כי המחיר לא כולל מס רכישה ועו"ד אולם כאשר ביררנו על דירה יד שניה - מס הרכישה לא הוזכר אפילו האם יש מס רכישה על דירה יד שניה או שמס רכישה משולם פעם אחת בלבד במשך חיי הנכס כלומר מי שקנה את הדירה מהקבלן שילם אותו? תודה מראש על התשובה

Alon P

New member
מס רכישה

מס רכישה ע"פ החוק חל על הקונה על כל רכישת מקרקעין בין אם קרקע ריקה ובין אם דירה חדשה או ישנה. כל פעם שמוכרים את אותה דירה יש לשלם מס רכישה מחדש. עקרונית לא חייבים לציין זאת בהצעת מחיר כי החוק מחייב את הרוכש אבל כנראה הקבלן ציין זאת במפורש כדי למנוע כנראה טענות וויכוחים בעתיד (כי אדם מן הישוב לא תמיד יודע)סביר שהנושא היה מוזכר גם בחוזה אם תרכשו דירה "יד שניה" ובודאי גם בחוזה עם הקבלן

The Frog

New member
קודם כל

רציתי לומר תודה על התגובה המהירה התשובה לא שימחה אותי אבל מה לעשות - צריך לשלם אז צריך לשלם
משום מה חשבתי שבגלל שמשלמים מס רכישה בקניה הראשונה - לשלם מס רכישה על אותה דירה כאשר מוכרים אותה (שהקונה משלם הכוונה) זה כפל מס ןלמרות שזו המדינה שלנו - הייתי בטוח שבתחום הזה אין כפל מס אז שוב תודה (ועכשיו צריך לתכנן את ההוצאה מחדש

כפל מס ../images/Emo35.gif

איפה אתה רואה כפל מס? ... אין כאן מס על מס. אבל יש מקרים אחרים של כפל מס כמו המקרה שאתה קונה דירה מקבלן ומשלם מס רכישה גם על המע"מ ששילמת.

Alon P

New member
המס הוא על הרכישה לא על הדירה

כל רכישה היא רכישה בפני עצמה כך שאין כאן כפל מס

The Frog

New member
הסבר

אני ידעתי כי מס הרכישה משולם למדינה עבור "רכישת הזכויות בקרקע" (מצטער אם טעינתי בניסוח) ומאחר "והזכויות" נמכרו לאדם פרטי אז במכירה של הדירה - המס הוא חלק מהמחיר שבעל הנכס נוקב בו כי יוצא שהמדינה מקבלת את מס הרכישה עבור כל פעם שהדירה נמכרת אבל כבר אחרי הקניה הראשונה היא קיבלה את המס

Alon P

New member
אחרי הקניה הראשונה היא קיבלה את

המס על הקניה הראשונה ואחרי השניה תקבל על השניה וחוזר חלילה אם המס הוא על פעולת המכירה ולא על הנכס אז על כל מכירה משלמים

המס אינו חלק מהמחיר../images/Emo70.gif

זה דומה למס הכנסה שמשולם כל פעם מחדש. נניח שאתה שכיר ומורידים לך מס הכנסה המועבר לאוצר המדינה. את הנטו שלך אתה "מגלגל" במשק בקניית מוצרים ושירותים. המוכרים ונותני השירותים שקיבלו את כספך (שכבר שולם עליו מס) משלמים מס הכנסה על רווחיהם. יוצא שהמדינה מקבלת מס הכנסה כל פעם שהכסף החליף ידיים אבל כבר אחרי שאתה קיבלת משכורת היא קיבלה את המס. מס רכישה אינו חלק ממחיר הנכס כמו ששכ"ט עו"ד אינו חלק מהמחיר. אם נכס שמחיר 100 ימכר במהירות מיד ליד וכל פעם ישלמו מס רכישה ושכ"ט עו"ד - מחירו לא ישתנה כלל.

The Frog

New member
הבנתי

הייתי בטוח שמס הרכישה הוא על הרכישה הראשונה של הנכס מהמדינה לא על הרכישה עצמה והבנתי שטעיתי טעות מחוסר ידע אבל עדיין טעות :) אז באמת תודה לכולכם על התשובות המהירות והמבהירות

למעלה