מס רכישה

מתחדשת8

New member
מס רכישה

כחלון רוצה להעלות את מס הרכישה ל25 אחוז
יש כבר הסכמה על כך .בימים אלו אני אמורה לשלם מס רכישה בגובה 5 אחוז
ואני חוששת שלא אספיק להינות מהמס הנמוך.
השאלה שלי - תוך כמה זמן יכנס החוק לתוקפו?
כמה זמן לוקח מרגע שמסכימים על החוק ועד ליישום שלו?
תודה.

TheIL

New member
יש זמן

מה שקובע זה תאריך החתימה על ההסכם ! לא תאריך התשלום.
הם לא יעשו חוק רטרו
&nbsp
ועפי גלובס זה יקח זמן
&nbsp
על רקע זה נערך האוצר לביצוע מהלך העלאת מס הרכישה במהירות המרבית האפשרית. ואולם האתגר של האוצר אינו פשוט, משום שהעלאת מדרגות מס הרכישה על דירות מגורים (בניגוד לקרקעות) מחייבת לפי בדיקת "גלובס" הליך חקיקה מלא, כלומר את אישור הכנסת בשלוש קריאות. הליכי חקיקת הפטור ממע"מ לרוכשי דירות המחישו היטב כיצד יכולה יוזמת חקיקה להתארך על-פני חודשים ארוכים שבהם שוק הנדל"ן היה שרוי בחוסר ודאות קשה.
&nbsp
&nbsp
כרגיל כמו כל דבר, הרי הרבה יותר פשוט לתקן את התוכנה של מס הכנסה, ובמקום המדרגות שיש היום , לשנות ל 20%.
הרבה יותר קשה לתת פתרון כמו שצריך
&nbsp
בדיוק כמו שעבדו עלינו עם ה "מס הירוק" על רכבי ליסינג...
נעלה המס, ונוריד מס הכנסה.
שקרן ביבי היה ושקרן יהיה
&nbsp
&nbsp
הטוקבקים יתחלקו:
מי שיש לו 2 דירות - יצעק.
מי שאין לו - יברך.
&nbsp
השוק או ילך לטירוף של קניות של משקיעים, או למכירה מטורפת שלהם לפני החוקים החדשים (לא שכחנו את מס שבח ..)

yosiisrael9

New member
וזה יעזור לעניים לקנות דירה? או פשוט עוד מנגנון

סחיטת כסף ממעמד הבניים על מנת לשלם את האתנן לחרדים?

Drill Bit

New member
הפוך....

למי שיש דירה אחת וחשב לקנות שניה יצעק.
למי שיש יותר מאחת, נכון להיום, הספיק "להנות" מה 5% ואם יחשוב לקנות עוד...יחשוב פעמיים.
בכל מקרה אני לא רואה איך משקיעים יפסידו מהמהלך. משקיעים מטבעם יחפשו את ההשקעות המניבות ביותר אם לא נדל"נ אז שוק ההון..לא שוק ההון... יש עוד תחומים בהם אפשר להשקיע.
הצלחות!

TheIL

New member
כנראה לא שמעת על כל מה שמר כחלון הכלומניק הציע

שנתיים של גרייס למכירת דירה שניה עפי המתווה הלינארי הקיים היום, ואחכ, כל דירה שאינה יחידה, תשלם מס שבח מלא על כל השבח, בסך 25%.
זאת אומרת, שנניח הסבתא שלך , שהיו לה 2 דירות, הורישה אחת לך ואחת למישהוא אחר, וכבר יש לך דירה.
ואם תרצה למכור את הדירה של הסבתא, שנקנתה בשנות ה 50-60 בשני גרוש (שווי צמוד היום של 0 לערך), והיום שווה מליון, תשלם למדינתנו האהובה 250,000 שח. איזה יופי, נכון ?

למעלה