מס רכישה

washab

New member
מס רכישה

אהלן ,
הורי מתכננים לרכוש דירה חדשה , אך אינם מעוניינים למכור את הדירה הישנה שלהם.
אם ירשמו את הדירה החדשה על שמי בכדי לא לשלם את מס הרכישה , כיצד זה יפגע בי בעתיד אם ארצה לקחת משכנתא על דירה עבורי?
אני בן 30 ללא דירה.

תודה מראש ,

חשוב שתשימו לב ותבדקו את הנושא עם עו״ד בקיא בתחום המיסוי.

העברה ללא תמורה בין בני משפחה תגרור תשלום מס רכישה בשיעור של 1/3 משיעור המס הרגיל במידה והייתה הדירה נרכשת בתמורה ואינה עומדת בקרטריונים של פטור ממס רכישה.
&nbsp
כמו כן בעתיד ואם תרצה לרכוש דירה נוספת אתה תוגדר כמשקיע מכל ההיבטים.
מס רכישה של 5% מהשקל הראשון וכן הלאה תלוי במדרגות המס שיחולו הפעל הדירה השניה הנרכשת.
&nbsp
מבחינת משכנתא תוכל לקבל מימון של עד 50% מערך הנכס הנרכש. בנוסף תוכל לקבל הלוואה לכל מטרה על הבית שתקבל מההורים אך הלוואה זו תהיה יקרה יותר.
&nbsp
כמובן שיש דרכים לקבל מימון גבוה יותר אם תצהיר שאתה מתכוון למכור את הדירה הראשונה.
&nbsp
הכי חשוב תבדוק את הנושא היטב מול אנשי מקצוע.

washab

New member
תודה על התשובה , לפי האתר שבדקתי

נראה שאם יש דירה על שמי , אוכל לקבל משכנתא עתידית בגובה של 50% בלבד לעומת 75% לדירה ראשונה.
כמו כן , אם אתחייב למכור את הדירה שרשומה על שמי , אוכל לקבל משכנתא בגובה של 70% .
http://www.amitvered.co.il/קניית-דירה
כלומר , בכל מקרה אני "נפגע" אם הדירה נרשמת על שמי ( גם אם מדובר על הפרש של 5% ).

האם אני צודק?

שדמת

New member
זה בדיוק מה שאילן אלואשוילי כתב לך למעלה

והוא גם הוסיף, שאתה תפגע מעוד בחינה: כי כשתרצה לרכוש דירה בשבילך, תצטרך לשלם עליה מס רכישה של 5% מהשקל הראשון.
כלומר לא כדאי לך לרכוש דירה לפני שתמכור את דירת הוריך או תעביר אותה חזרה אליהם. כל העברה כזו בינך לבין הוריך עולה שליש מס רכישה.

למעלה