מס רווחי הון

goldistan

New member
מס רווחי הון

שלום לכולם, אני יזם הי-טק צעיר ומחפש מדינה לגור בה ולהתחיל בה מיזם. 1. מה שיעור מס רווחי הון פדרלי בקנדה? 2. האם בנוסף לכך יש מס פרבינציאלי על הון? 3. האם כמו בישראל ישנן תקנות ארורות אשר לפיהן יכול פקיד המס לקבוע שרווחי ההון הם "מקור פרנסה עיקרי" ולהטיל מס-הכנסה מדורג? 4. האם משלמים מס רווחי הון על עסקים מחוץ לקנדה? בנוסף: 5. מהו שיעור האבטלה בקרב אנשי הי-טק בקנדה? אם אין לכם נתון, חוו נא חוות דעת אישית עד כמה קשה למצוא עבודה בהי-טק. (ככל שיותר קשה זה יותר טוב מבחינתי בתור מעסיק...:) ) תודה.

לפי המעט שאני יודע

ואשמח באמת אם מישהו ירחיב - לא משנה מאיפה ההכנסה שלך, לצורך חישוב המס מעניין אותם רק כמה השורה התחתונה. לפי הידוע לי אין חישוב מס נפרד על הכנסה מהון, הכנסה מיגיע כפיים והכנסה מכל מקור אחר. כמו כן, לא מעניין אותם באיזו מדינה נוצרה ההכנסה שלך, כל עוד ההכנסה נוצרה בזמן שהיית תושב קנדה. אשמח אם מישהו יתקן אותי בעניין הזה.

Rasty James

New member
אני גם לא מומחה, אבל פורסט טועה

ממה שהספקתי לקרוא בנושא, אכן יש מדרגות מס שונות בין רווח שנצבר מריבית בפקדונות חסכון לבין רווחים שנצברים בקרנות נאמנות או מניות בבורסה. נדמה לי שהעצה הכי טובה היא לא להתייעץ עם משקיעים קטנים ברשת אלא לקחת יעוץ מקצועי. מה גם שפקידי הבנק שלך ישמחו לעזור לך, אבל לא לבחור לך מניות, כי זו כבר חדירה לספייס שלך.

למעלה