מס פלאבראס

בואנו נוצ'ה קרו פרגונטר אונה קוזה

קשה לי מאוד לכתוב בספניולית כי אני לא יודע את הכללים של הכתיבה. עד שמצאתי את הפורום הזה אתמול לא קראתי אף פעם משהו שכתוב בספניולית. התורכים שאני מכיר ומהם למדתי לדבר בספניולית לא קוראים או כותבים רק מדברים. ועוד שאלה :יש הבדל גדול בין תורכיה לסלוניקי או בולגריה חוץ מהמילים בתורכית שבטח אצל הסלוניקאים והבולגרים אין? דוגמאות:חורטון,בורקו,פאראס,צ'ארוקאס,קפטיקאס,דרטס,אבאס,קאדמסיז,טוקמאק, צ'וקונדור,קרסטה. מצטער שיש פה כמה גסויות פשוט זאת הספניולית שאני מכיר. יש עוד כמה מילים שאולי שונות לפי מה שראיתי בסרט סלומוניקו כמו יה בסטה במקום בסטה שאין כזה דבר אצל התורכים או פפה שהתורכים אומרים מי פדרה תמיד או אבא בעברית או בבצ'ה שזה אבאלה בספניולית או פשוט באבא בתורכית תמיד מדברים חלק בתורכית גם כדי שלא יבינו יש עוד מילים שאני לא בטוח מאיפה באו כמו נונה,נונו. הבחור ששאל על קללות כמו שאתם רואים הייתי יכול לכתוב לו ספר קטן על קללות בתורכית ובספניולית כי אני פשוט לא מכיר את הספניולית היפה והנקייה אשמח ללמוד אותה כאן אם תעזרו לי. מקווה שאזכר לאט לאט. תודה שרון.

Sarika

New member
בואנה נוצ'ה שרון

כהתחלה אני מציעה לך להכנס לקישור המאמרים של הפורום ובו תוכל למצוא הסברים על הלאדינו וכללים לכתיבה נכונה. הכנס גם ליתר הקישורים ותמצא המון חומר שיעזור לך לשפר את שפתך. בהצלחה.

מס פלאבראס

פדיינדו-מסריח בייאת - תפל -משהו כמו לחם לא טרי עם עובש אבופאדו-נפוח אופלאר גאינס-לנפח עופות -סתם בדיחה מפגרת בויה -צבע יו סטו בויאדאנדו- אני צובע בלאנדו-רך לונסו ויסטידו-דוב מלובש-אומרים על בן אדם טמבל קיר -פארה צ'ארוקאס-נעלי בית חורטון -צינור מיימון-קוף דומוז-חזיר סאקו דה פאטאטס-אומרים על מישהו שמן ומגושם אסטה פארסה אלוס דרטס מיאס -הוא/היא דומה לצרות שלי אפיטאדה-משותקת

עוד כמה

פאלו דה ספונג'ר-מקל ספונג'אדור טאווה-מחבת פלוס-שערות כמו קויאוס לרגוס-ארוכות אמפלאר-לעשות קניות לדוגמא ואמפלאר אן אל בקאל-אני אקנה במכולת צ'וקונדור-סלק אדום בורקו-חור טפר-לסתום קה דשו קה טומו-מה עזב מה לקח אומרים כשרוצים לשכוח ממישהו לוונדה אל סול אי מרקה לה לונה-כשמישהו עשה עסקה גרועה

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifשרון אתה מצחיק אותי

כל כך הרבה מילים אתה יודע ובסוף שואל שאלות פשוטות? צינור = חורטום ולא חורטון פלוס= מאה שנה לא שמעתי את המילה הזו! PELOS זה אכן שער, אבל קבוצת שער קטנה. למשל אומרים: מירה לו אה אסטה- דוס פלוס טיינה אן לה טינייה ראו את זה - שתי שערות לו בקרחת.

כמה שאלות

אשמח אם מישהו יסביר לי את המילים למטה קה טה טרושה קה טה טרייגה זה בטח על משקל: קה טה אזה-שאני יעשה לך קה טה דיגה-שאני אגיד לך קה טה וגה-שאני אראה אותך תודה שרון. נוצ'אדה בואנה א טודוס

שרון , קה טה טרושה =עבר -שהבאתי לך

קה טה טרייגה = שאני אביא לך? קה טה ב'ה טרייר - אני אביא לך. אני אעשה לך = קה טה אגה ולא אזה בעבר הוא עשה - אל איזו היא עשתה - אייה איזו אל נו אזה נאד'ה - הוא לא עושה דבר שאני אראה אותך = קה טה וייגה. מקווה שעזרתי תעזר במילון שלנו- נמצא למעלה בכותרות הרצות.

Sarika

New member
קרידו שרון

המילים שהבאת לנו ועוד, מופיעות במילון של הפורום שלנו שאותו ערכה חברתנו אסטרלו, מציעה לך לעיין בו.

כל הכבוד לפורום

בחיי שאני מצדיע לכם ספניולית כזאת נקייה ויפה בלי מילים בתורכית ובלי קללות ולכלוכים לא שמעתי בחיים שלי. אני באמת מעריץ אותכם תמשיכו ככה. לא האמנתי שיש הרבה אנשים שמדברים ככה ספניולית בארץ אל דיו קה טה דה מזל בואנו אי פוארסאס בואנס קה טיינס שבת אלגרה.

mosafir

New member
שרון הגדול שלום,

חלק גדול מהמילים שרשמת קודם הם בטורקית והן מדוברות בכל הארצות שהיו שיכות לאמפריה העותומנית והם אינם דוקא בלאדינו. לדעתי וגם לידיעתי אין הבדל כל כך גדול בלאדינו המדוברת בארצות שציינת עובדה שאני לא יליד טורקיה ומכיר את רוב המילים בטורקית שכתבת והם מדוברות בארצות הנ"ל ע"י כל האוכלוסיה ולא רק בלאדינו של היהודים. תמשיך להעלות מילים ומשפטים וחברי הפורום יגיבו כל אחד לפי ידיעתו. ערב טוב לכולם ובילוי נעים. מוסאפיר.

למעלה