מס על פיצויים

Kunak

New member
מס על פיצויים

שלום, ניסיתי לחפש בפורום אבל לא מצאתי תשובות ברורות: מה המס על פיצויים? הבנתי שיש תקרה שעד אליה יש פטור; נניח שעבדתי 4 שנים, במשכורת של 12000 ש"ח, והפיצויים הם 12000*4. על איזה סכום אני חייב מס, ובאיזה שיעור? האם השיעור הזה קבוע או שהוא קשור לסה"כ ההכנסות באותה שנה? ואם אני מושך את הפיצויים בשנה שבה אין לי הכנסה בכלל (מעבר למשיכת הפיצויים). האם אהיה זכאי להחזר מס?

tomerm1

New member
יש פטור ממס

של משכורת אחת לכל שנת עבודה . (לפי המשכורת האחרונה). מעבר לזה- חייב במס

Kunak

New member
? אז כל הפיצויים פטורים?

במקרה שהפיצויים שלי הם 12000*4=48000, כשהמשכורת שלי תמיד 12000, ועבדתי בדיוק 4 שנים?

tomerm1

New member
תעשה חישוב

לפי החישוב הזה אז כן אבל יש כל מיני גורמים משתנים. בעיקרון אם זה בדיוק לפי מה שאתה אומר אז אין בעייה.

benler

New member
מה פתאום ???

עד 10,000 ש"ח לכל שנת עבודה פטור. על השאר משלמים מס רגיל. בן

tomerm1

New member
אמרתי שיש גורמים

בין השאר התכוונתי גם לתקרה. לא ציינתי. צודק.

Kunak

New member
עוד הבהרה קטנה

ואם אני מושך רק עד התקרה כל שנה- אני לא משלם מס? ושאלה אחרת- מה זה מס רגיל? כמו מס על הכנסה ממשכורת רגילה? וגם לצורך תיאום מס ההכנסה הזאת נחשבת כמו משכורת? תודה!

tomerm1

New member
מס כמו כל מס אחר

לפי המדרגות. עד התקרה פטור ואח"כ חייב במס.

mstern

New member
בלי להעליב אף אחד

אני מציע שמי שלא יודע שלא יענה. עניינית יש פטור על פיצויים משכורת לכל שנת עבודה עד לתקרה של 9890 ומעבר לכך חייב במס. ניתן לפרוס את חיוב המס קדימה אבל לא בטוח שזה כדאי, מחלקת השכר במקום העבודה שלך תוכל למסור לך את המידע הנחוץ.

שיר ורד

New member
השלמת התשובה

החלק החייב במס (אם קיים כזה) של הפצויים, יחויב במס הכנסה לפי ההכנסה השנתית ואין לו מדרגת מס מיוחדת. כל פצויי הפיטורים פטורים מביטוח לאומי ומס בריאות (אין מגבלת תקרה). ניתן גם לפרוש את תשלום המס לאחור (למשך תקופת העבודה אך לא יותר מ 4 שנים). במקרה של פריסה (קדימה או אחורה) חייבים להגיש דו"ח שנתי בכל תקופת הפריסה. אם מושכים את הפצויים וממשיכים לעבוד באותו מקום עבודה, ומס הכנסה יעלה על זה, הפטור ממס יבוטל.

למעלה