מס הכנסה

מס הכנסה

יש בידינו את הטופס שנקרא תעודה רפואית עבור מס הכנסה. האם אפשר לשלוח בדואר? אם כן, לאיזו כתובת? תודה

vered73

New member
2 הערות

1) למס הכנסה לא צריך בול 2) לא לשכוח שיכתוב "מלידה"!!! 3) לשלוח לפקיד השומה של איזור מגורייך. אלא אם כן זה ת"א ואז צריך להתיעץ בטלפון כי לכל אחד מהם יש תפקיד אחר.

נונינה1

New member
איזה פיספוס,,,,,,,,,,,,,,,,

ואני לא ידעתי שלא צריך בול כששולחים דואר למס הכנסה את יודעת מה הרציונל של זה?

vered73

New member
עבדתי במשרד רו"ח ידוע פעם, לאחר

הצבא. וכך הוסבר לי. הסברה היתה שזה נועד לקדם הלשנות.

doroniz

New member
../images/Emo45.gif הערות נכונות

אכן, משלוח דואר למס הכנסה אינו מצריך הדבקת בול. הסיבה היא לעודד אזרחים לדווח למס הכנסה על הכנסותיהם. אם יש לכם אבחון כדאי לצרף לתעודה הרפואית. אם יש לכם הגדרת נכות של ביטוח לאומי, על אחת כמה וכמה כדאי לצרף. חשוב מאוד לציין אוטיזם מלידה בתעודה הרפואית בכדי לקבל את נקודות הזיכוי רטרואקטיבית. מדובר בסכום כסף לא מבוטל בכלל. בהצלחה ושנה טובה, דורון.

אני כמנהלת חשבונות, מעולם לא שלחתי

למס הכנסה מכתב לא רשום. כך יש לי הוכחה שזה התקבל. בכל מקרה אני הייתי מתקשרת, מבקשת לדבר אם הפקיד שמטפל בעניין, ושולחת לו את זה אישית וכותבת שבהמשך לשיחתנו רצ"ב הטופס הנדרש. אחר כך בודקת שאמנם הגיע. בהצלחה עמליה

אלון222

New member
נושא הבול בחינם בוטל ממזמן

במסגרת הרפורמה.אז כל מי ש"בזבז"1.5 ש"ח יכול להרגע.

daphnar

New member
לדעתי לא צריך לצרף שום מסמך עודף

שלא התבקשת לצרפו !! הזכאות מגיעה על פי המסמכים שמס הכנסה מבקש בלבד. הם לא מבקשים איבחון של ביטוח לאומי וגם לא איבחונים מפסיכולוגים. חבל שנמלא אותם מראש בחומר שלא ביקשו ואז בעתיד זה יהפוך לחובה. רק לצורך הענין, יש את כל ילדי PDD NOS שביטוח לאומי שולל להם את הזכאות ל- 100% נכות, תאר לך שמס הכנסה יחייב את הזכאות של ביטוח לאומי כתנאי ??! ולמה שנרוץ כל שנה ונבזבז כסף על איבחון פסיכולוג מעודכן?? חבל שנירה לעצמינו ברגליים. צריך להגיש את כל מה שחייבים, ואם דורשים עוד, אז לספק. אישית, הגשתי את המינימום ותבעתי ל- 5 שנים משנת 2000, קיבלתי תוך חצי שנה כל מה שצריך מהם ללא כל דרישה למסמכים נוספים. בהצלחה.

הרופאה מהמכון רשמה את תאריך

האיבחון במקום לכתוב מלידה
נראה לי שאולי שווה שאבקש מזימין למלא את הטופס במקומה.

אמא של 56

New member
בנוגע לד"ר זימין

הוא כתב לי בתעודה הרפואית מלידה, ולצמיתות, ובאבחנה ציין "הפרעה אוטיסטית", אף שהוא עצמו אבחן PDD, ולא אוטיזם, בקיצור, קיבלנו תעודה רפואית מושלמת למטרות להן נזקקנו לה, ואכן שילמו לנו רטרואקטיבית מלידה.

daphnar

New member
לא לשלוח טופס מקורי, אחרת

איך יהיה לך לשנים הבאות? כל שנה תרוצי לקבל טופס חתום? הם מקבלים צילומים, אבל אני הלכתי אישית והגשתי הכל, וקיבלתי על המקום את העותק של הטופס עם חותמת "התקבל" של מס הכנסה. בהצלחה

ריקי ש

New member
לצמיתות

אם הרופא שממלא את הטפסים מסמן את המילה לצמיתות במקום המתאים, לא צריך לרוץ ולמלא טפסים כל שנה מחדש.

ל י ל ך פ

New member
ממה שאני יודעת

התקשרתי למס הכנסה בנתניה ושם קיבלתי רשימה ארוכה של טפסים ואישורים שצריך לצרף. כולל טופס 106 של המעביד של שנינו, ותלושים של זה שממנו מורידים מס הכנסה. לגבי התעודה הרפואית, מה שנראה לי חשוב, זה שאמרו לצלם העתקים כמספר השנים להן אנו מגישים את הבקשה (במקרה שלנו שלוש, הילד בן שנתיים וחצי). מאחר ומגישים לכל שנה בנפרד את הבקשה, צריך לצרף עותק לכל בקשה, את המקור לצרף לעותק של השנה הנוכחית. חשוב - על כל אחת מהפניות האחרות, לשנים הקודמות, בהן יש העתק, לציין שהמקור נמצא בבקשה של שנה איקס, כלומר אצלנו ב2006. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי נכון.. נראה לי שהכי טוב זה להתקשר למס הכנסה בעיר המגורים, לדבר עם פקיד ולקבל ממנו רשימה של מסמכים, ולקחת גם את שמו, כדי שבעוד חודשיים לא יגידו שמה פתאום ושחסרים טפסים.. שתהיה שנה טובה.

למעלה