מס הכנסה

mother3

New member
מס הכנסה

הבנתי שמקבלים נקודת זכות על ילד שאובחן עם הפרעות קשב. יש לי שני ילדים. אחד אובחן לפני שנה וחצי והשניה רק לפני כמה חודשים. איזה טופס עלי להביא לרופא הילדים כדי לשלוח למס הכנסה. וממתי תקף החוק? האם אוכל לקבל רטרואקטיבית עבור הילד שאובחן כבר לפני שנה וחצי? תודה מ

שש שבע

New member
מקבלים 2 נקודות, אבל הם צריכים

להיות בשביל זה במסגרת של חינוך מיוחד, צריך את הדף של ועדת ההשמה שמשבצת את הילד לחינוך המיוחד, ואת האיבחון מהרופא הנוירולוג.

שירZ

New member
מס הכנסה- דרישות.

שלום לך, אני שוב חוזרת לאישורים שצריכים בשביל ילד שאובחן ADHD-ADD להזכיר לחברי הפורום- הכסף מוחזר אחרי טיפול נאות של מספר חודשים במס הכנסה: אלה אם יש לכם קשרים מיוחדים
עם ההנהלה שמטפלת בתיק.. יש אפשרות להגיש תביעה עד -6 שנים אחורה הטפסים שצריכים הם: - טופס 106 על כל שנת תביעה במס. - טופס חתום ע"י פסיכיאטר ( הטפסים יש לקחת ממס הכנסה ישירות) - אישור מוועדת השמה של השנה הנוכחית- תקף לשנות אישורי וועדת השמה - אישור מבית הספר שבו לומד הילד. ללקוי למידה/חינוך מיוחד. - תלוש משכורת אחת - להזכיר רק, שהתביעה מאושרת רק אם הילד עבר וועדת השמה- ושובץ בכיתת ללקוי למידה/חינוך מיוחד, תקף לכיתה קטנה משלבת שזקופה לחינוך המיוחד. יש לגשת למס הכנסה ולקחת משם טפסים שיש למלא.. אני חייבת לציין שבתקופה הזאת בעצמי העברתי מכתבים להורים שילדם בחינוך המיוחד לאפשרות שלהם לגיש תביעה בגין ADHD- הרבה מאוד הורים אינם מודעים לזה שיש להם אפשרות תביעה .. ולא יזיק אם כל אחד מאיתנו יעביר את זכותם לקבל כספם חזרה-:) לא צריך לחלק מתנות למס הכנסה. הרי לנו הם לא מחלקים.

mother3

New member
תודה'''אבל עוד שאלה...

לא הבנתי אם מקבלים על כל ילד 2 נקודות או שהתכוונת שלכל ילד נקודה אחת. בני לומד בחינוך המיוחד אך מיועד להשתלב שנה הבאה בבית ספר רגיל אבל כתלמיד מיוחד (הוא נכה) ויעבור ועדת השמה במאי לגבי אופן שילובו. הוא מיועד לכיתה רגילה עם תיגבור של מורה מיוחדת וכמובן סייעת. ביתילומדת בחינוך הרגיל מאז ומתמיד אך תעבור ועדת השמה לשנה הבאה ואז תקבל תיגבור במסגרת בית הספר. האם זה נחשב כזכאות?

שירZ

New member
נקודות זיכוי.

כמו שציינתי כאן ההנחה בהתאם למה שאת מגישה,החישוב יהיה שונה בעבור מספר ילדים במשפחה אשר זכאים לחיוך מיוחד,ואשר עברו וועדת השמה . ואחון נורולוגי/פסיכיאטרי אשר חתומים על הטפסים בהתאם לדרישת מס הכנסה. הייתי ממליצה לך לגשת למס הכנסה הקרוב למקום מגורייך על מנת לברר באופן מסודר את כל הפרטיים אשר את שואלת כאן. ואםהילד נכה הרי שהוא זכאי גם ללא וועדת השמה להנחה במס. עבור היותו נכה מקווה שעזרתי
בהצלחה...

שש שבע

New member
את יכולה להיכנס לאתר של מס הכנסה,

בחוברת "דע זכויותך" האחרונה יש לך את כל מה שאת צריכה לדעת. למיטב ידיעתי 2 נקודות לילד עם בעית קשב וריכוז, אלא אם השתנה משהו השנה.

שש שבע

New member
את מחדשת לי משהו???

האם זה תקף לכיתה קטנה משלבת בתוך בי"ס רגיל? לזו כוונתך? או שזה רק בבי"ס חינוך מיוחד? עד היום ידעתי שזה רק בב"יס חינוך מיוחד.

שירZ

New member
כיתה קטנה

בבית ספר רגיל גם שייך ל"חינוך המיוחד". כל עוד הילד עבר וועדת השמה והוחלט על שיבוצו. הרי שכל זכותיו למס תקפותגםבכיתה קטנה/משלבת. להזכירך כיתה קטנה הינה כיתה ללקוי למידה ועל מנת להגיע לכיתה כזו על הילד לעבור ועדת השמה,אחרת אין ביכולת המערכת לשבצו ללא וועדת השמה. מאחר ושהוחלט על כיתה קטנה כל הזכויות שיש בחינוך המיוחד שמוכר לך, יש גם בכיתה קטנה- כוונתי, לדרמה תרפיה,הוראה מתקנת,ריפוי בעיסוק/בדיבור וכ"ד.

למעלה