מס הכנסה.

no nick 1989

New member
מס הכנסה.

איך זה הולך העניין עם מס הכנסה?.. מצד אחד קראתי שיש פטור עד שלוש שנים מהשחרור ומצד שני קראתי שיש הטבות-כלומר עדיין צריך לשלם.. אז נניח ואני מתחילה לעבוד בתחנת דלק- אני צריכה לשלם מס? זה יורד לי מהמשכורת?.. אודה לכם על תשובתכם כי לא הבנתי כלום בעניין הזה תודה!

shiridag

New member
תשובות...

היי, קודם כל אתה זכאי להטבות במס הכנסה למשך שלוש שנים מיום השחרור, כל זה אם שירתת 3 שנים. אם אתה מרוויח עד 6666 ש"ח אתה לא צריך לשלם בכלל מס הכנסה! סה"כ אתה מקבל 4.25 נקודות זיכוי ממס הכנסה. (במקום 2.25 לאזרח רגיל). במידה ואתה עובר את הסכום הזה- אתה משלם מס הכנסה על ההפרש. לדוגמה- אם אתה משתכר 6667 ש"ח תשלם מס רק על השקל.

no nick 1989

New member
אוקיי תודה..(ואני בת..חח)

אז ברגע שאני מתחילה לעבוד אין צורך ללכת למס הכנסה ולדבר איתם על זה הם פשוט לא מורידים לי מס כל עוד המשכורת שלי מתחת לסכום שציינת?

shiridag

New member
סורי!

אז קבלי כמה תיקונים: עד 7260 ש"ח את לא משלמת מס. (במידה וזה שתי עבודות עליך לעשות תיאום מס, אם זה רלוונטי תגידי לי ואסביר בפירוט). במקום העבודה שלך את צריכה להראות להם תעודת שחרור והם מעדכנים בטופס 101 של מס הכנסה שאת חיילת משוחררת וזכאית ל4.75 נקודות זיכוי! ככה תוכלי לראות בתלוש המשכורת ולראות שהכל מעודכן. אם הורידו יותר- את זכאית להחזרים..

למעלה