מס הכנסה

מס הכנסה

כמה זמן לאחר השחרור יש פטור ממס הכנסה? ובכלל- מה החוק אומר בדיוק? אני לא מצליחה לקבל בשום מקום תשובה חד משמעית.... תודה!

aloni85

New member
../images/Emo18.gifאחת ולתמיד../images/Emo18.gif

לכל מי שעובד מביניכם(בעבודה חוקית)כנראה מילא טופס 101 לכבוד שנת המס 2009 הבאה עלינו לטובה. לאחר מספר בירורים, התחוור לי שאני לא מקבל את זכויותי כיאות ממס ההכנסה. לידיעתכם: כל חייל משוחרר, זכאי ל2 נקודות זיכוי ממס (נוספות על ה2.25 שמגיע לכל אחד מאיתנו בתור תושב ישראל). סה"כ זה 4.25 נקודות זיכוי ממס ההכנסה. בשורה התחתונה זה אומר , לגבי כל אחד ואחת מכם שעדיין לא עברו 3 שנים מרגע שחרורו, שאם יש לכם משכורת שהיא מתחת ל6,666 ש"ח ברוטו, מס ההכנסה לא צריך לקחת לכם אפילו שקל אחד. אם הוא כן לוקח, זה בניגוד לחוק וכספכם מגיע לכם בחזרה. איך מקבלים אותו בחזרה? קודם כל, בררו עם הנהלת החשבונות שלכם שאתם אכן רשומים בתור חיילים משוחררים, ואם לא אז תצטרכו לשלוח להם תעודת שחרור, הם יעדכנו את הנתונים ואתם תקבלו במשכורת הקרובה החזרי מס על חודשי ינואר ופברואר של 2009(זה מה שלפחות אמור לקרות בחברה מתוקנת). לגבי שנת 2008, תצטרכו לגשת למס ההכנסה, לפקיד השומה הקרוב לביתכם, ולבקש למלא טופס על מנת לקבל החזרי מס על שנת המס 2008 ו\או 2007 ו\או 2006, תלוי מתי השתחררתם. לאחר שמילאתם אותו, ישלח אתכם פקיד השומה לקבל טופס 106 מהמעסיק, שבו בעצם מסוכמות כל המשכורות של השנה האחרונה. ולאחר שמצרפים את שני המסמכים האלה ונותנים למס ההכנסה אותם, אמורים לקבל את כל המס שנלקח בחזרה (אני אומר אמורים, כי עדיין לא קיבלתי בתכל'ס את הכסף, אבל אין סיבה שזה לא יקרה) בקיצור חברים, פשוט תתעקשו על מה שמגיע לכם, בסוף תקבלו, עצוב שבתור חייל משוחרר אני לא מקבל את זה אוטומטית, ואני צריך להתעסק בכל הבירורקטיה הזו, אבל זה מה יש. יום טוב, אלון.

למעלה