מס הכנסה בישראל

• פותח הנושא ede1
  • פורסם בתאריך

ede1

New member
מס הכנסה בישראל

שאלה ואשמח לקבל עצה.
חיים בחו"ל בעקבות רילו כבר שנה. התפתרתי מעבודה ומחוייבת להגיש דוח הכנסות שנתי למס הכנסה. האם משהו נתקל איך בפועל עושים זאת? בינתיים מנסה לעשות לבד, אך לא מצליחה להבין איך.

יש תובנות?
תודה

Cמן רשום

New member
כן, ממליץ בחום לשכור שירותי רו"ח בארץ

לא מומלץ לעשות שום דבר מול מס הכנסה לבד.

ede1

New member
תודה עבור תשובך

לא מעודדת במיוחד

republik

New member
הבעיה בישראל היא החינוך

אין שום מודעות כלל לכל הנושא של מיסים והייתי אומר אינטואיטיבית ש-90%+ מהאנשים בכלל לא יודעים כמה מס הם משלמים, איך זה מחושב ומה מדרגת המס שלהם.
אני רואה חשבון בהכשרתי, ומעולם בארץ לא למדתי איך מחשבים בתכלס הכנסה מעבודה. בהכשרה שלי כאן בבריטניה זה אחד הדברים הראשונים שלמדתי. לראות את ההבדל כרואה חשבון בין ההכשרות ובין המודעות של ילדים בני 21 כאן מול ישראל, זה מדהים.

dana dvir

New member
זה לא נעים

ואפילו ילדותי

אבל אני תמיד נהנית לקרוא ביקורת על ישראל...

כל כך נמאס לי כבר וכל כך נמאס מכל המצקצקים שאומרים שהבעיה היא אצלי
זה ממש כיף לקרוא אנשים שמרגישים שזה לגיטימי לבקר גורמים מסוימים ואיך שדברים מתנהלים במדינת ישראל

(לא שאני חושבת שהכל גרוע, אבל נהיה אסור לקטר , צריך להעמיד פנים שטוב בישראל ואנחנו אוהבים את הגסות רוח והחמסינים וזה שווה את זה בשביל הים והחומוס (שהם אכן באמת שווים אבל לא שווים ׳את זה׳))

סליחה שסטיתי מהנושא לא התכוונתי לקלקל לך פואנטה רצינית
ממש מתנצלת אם זה יצא לא לעניין

republik

New member
חח יש לי הרבה ביקורת על ישראל

כמובן לא מושלם כאן ומן הסתם שתהיה לי הרבה ביקורת על הארץ - אתה לא עוזב ארץ שטוב לך בה
אבל אתה לא מבין לפעמים כמה מקום הוא גרוע עד שאתה עוזב אותו קצת ואז חוזר
והרעש, הריחות (לא במובן טוב), הבלגאן, זה פשוט מרגיש שם כמו עולם שלישי
וזה בלי לדבר על ארבעה-חמישה חודשים בשנה שזה פשוט בלתי נסבל להיות בחוץ.

dana dvir

New member
לגמרי

לא שלא שומעים אותי מקטרת על החורף הבריטי
אבל הקיץ הישראלי הוא incompatible with life

חוץ מזה באנגליה מותר לקטר
זה חלק מהחיים

republik

New member
מותר ואף צריך

לקח לי קצת זמן להבין ש"הכל טוב" זו לא תשובה טובה כאן לשאלה מה נשמע, ולמדתי לענות "not too bad"...

jonbaum

New member
גם באירלנד מאוד אוהבים את הביטוי not too bad

עוד אפשרות היא could be worse

Cמן רשום

New member
לכל אחד יש סיבות שונות

מה שהכי הפריע לי בארץ זה הביריונות. ולא ביריונות במובן הפיזי דווקא. אלא מין גישה של המטרה מקדשת את האמצעים. אם יש טור של מכוניות שמחכות לפנות ימינה בצומת ואחד עוקף את כולם ונדחף לתחילת הטור למשל. או מישהו שחונה וחוסם חניה פרטית בידיעה ברורה שהוא מפריע. שלא לדבר על ניסיונות הונאה ורמאות. אני עדיין זוכר מישהו שמכר לי דירה ובגלל שלא עשה משהו שהיה צריך על פי חוזה, נשאר שאני עשיתי והוא היה צריך לשלם לי. הוא אמר שלחוץ עם הכסף וביקש אם יוכל לשם מאוחר יותר. הסכמתי וכשחיפשתי אותו "מאוחר יותר" אמר שבגלל שחיכיתי מבחינתו ויתרתי על הסכום. אני רק אצטט את השופטת כשהגענו למשפט שאמרה "צר לי שכל כך הרבה אנשים בוחרים לנסות את מזלם לחמוק מחובותיהם והתחיבויותיהם עד שדומה שהדבר הפך לשיטה אותה על בית המשפט להוקיע ולעקור מן השורש."

לגבי מס הכנסה, בארץ הם יוצאים מהנחה שאתה אשם עד שתוכיח אחרת. ולך תוכיח שאין לך אחות. יכולים להתווכח ימים על חשבונית לגיטימית לגמרי (כן, אני באמת צריך 10 שרתים לחברה, אתה ממרומי הידע שלך בתשתיות רוצה להציע לי ארכיטקטורה יותר טובה?). תוסיף לזה חוקי מס מסובכים ועקומים וקיבלת גן עדן לתחמוני מס.

republik

New member
הזכרת לי שיחה עם אשתי מהתקופה שהתחלנו להבין שאנחנו לא נשארים

אני אפילו לא זוכר מה היה הטריגר, אבל זה היה כשנסענו על איילון בדרך הביתה ובדיוק עברנו את קיבוץ גלויות, ודיברנו על איך זה ולמה שבישראל יש את הנטייה הזו לחשוב שאם אתה דופק מישהו (או את המערכת) אז "יצאת גבר", ואם אתה לא דופק מישהו כשהיה לך צ'אנס, אתה פראייר. אני טענתי אז (ואני עדיין חושב ככה היום) שזו הסיבה העיקרית ליוקר המחיה בארץ, ולא חוסר תחרות (אם מסתכלים על שני השווקים שעליהם הישראלים מתלוננים הכי הרבה - קמעונאות ובנקים - בישראל יש משמעותית יותר תחרות מאשר בריטניה). אני לא מבין למה זה ככה, אני רק יודע שזה גרם לי להרגיש כאילו מהבוקר עד הערב אני רק עסוק במלחמות ושאי אפשר לחיות ככה.

לגבי המיסים, אתה צודק אבל זה סוג של ביצה ותרנגולת. כי בגלל הבריונות הזו, והתחושה שאם שילמת מה שאתה צריך אתה "פראייר", אנשים באמת מנסים להתחמק מתשלום מס. ואז רשות המיסים מתלבשת על כולם, ומי שעושה הכל בצורה לגיטימית בסוף יוצא הכי חשוד, כי לרשות קשה להאמין שמישהו אפילו לא מנסה לעשות תרגילים... פה (ונראה לי שזה ככה גם בארה"ב) סומכים על המילה שלך, עד שאתה מוכיח להם אחרת...
מה שבאמת תיסכל אותי כשהגעתי לכאן זה שעצרתי לרגע וחשבתי, באותו שלב הייתי 3 חודשים בבריטניה וכבר ידעתי לומר בדיוק איך המס שלי מחושב וכמה מס אני אהיה אמור לשלם באותה שנה. עד היום אני לא יכול לומר לך כמה מס שילמתי בישראל כעובד, ואני לא לגמרי סגור איך זה מחושב.

el condor

New member
אתה מדבר על ערסים ופרחות

זה באמת מקרה קשה.

אני לא חושב שרוב האנשים מנסים לדפוק בכוונת תחילה אבל יש שליוב קטלני של אינדיבואליזם מערבי עם מנטליות שבטית מזרח תיכונית כך שמצד אחד כל אחד לעצמו אך בו זמנית יש חוסר קיום של כללים חברתיים וגם של חוקים ככל שמצליחים. ביחד זה יוצר מצב של "תפוס כפי יכולתך" ללא התחשבות במה נכון וראוי ואפילו מוסרי.

אחד הדברים שהדהימו אותי זה עד המושג "כבוד" זוכה לפרשנות שונה במזרח התיכון ובמערב (אירופה, ארה"ב). במערב מישהו זוכה בכבוד בזכות זה שהוא ישר. במזרח התיכון ... לא בדיוק קשור.

jonbaum

New member
חלק גדול ממה שעושה את החיים בארץ כל כך קשים

מתבטא במושג "פראייר", או יותר נכון ברצון לא לצאת כזה.

ede1

New member
לא הבנתי אותך. מה לא מבינים? וכן זה חשוב להגיש דו"ח. ומכבדים

אנשים ולא גופים מוסדיים. אני בתור בן אדם שומר על החוק רוצה להגיש את הדו"ח, רק הוא נראה לי מסובך מאוד ולא ברור בכלל איך להגיש בלי נוכחותי ועד צריך מסמכים שאין לי..

Cמן רשום

New member
זה לא עניין גדול

רו"ח לא אמור לקחת הרבה על סיפור כזה. לא יודע כמה בדיוק כי אני משלם לשלי סכום גלובלי על כל הטיפול אבל עדיף שהדו"ח יוכן מראש נכון. ישימו עליו חותמת ושלום על ישראל.

למעלה