מסתם דו עלי

armil

New member
מסתם דו עלי

שלום רב, לבני בן החודשיים התגלתה איוושה בלב בעת בדיקה שגרתית בטיפת חלב והופנינו לקרדיולוג. היום ראינו את הקרדיולוג באיכילוב שביצע בדיקת אקג ואקו לב. הממצאים הם מסתם דו שלי בחדר השמאלי של הלב.כשהוא בישר לי זאת הייתי המומה ולכן לא שאלתי הרבה שאלות. אני מקווה כעת לקבל קצת עזרה כאן.. מה זה אומר שהמסתם הוא דו עלי? לא נכנס מספיק דם ללב? איך זה יכול להשפיע על חייו של בני? מה הסיכוי (סטטיסטית לפחות..) שהוא יצטרך לעבור צינטור או ניתוח? והכי חשוב כרגע - למה עליי לשים לב? הקרדיולוג רשם במכתב לרופא שלא נראים כרגע סימני מצוקה, אבל איך אני יכולה לזהות סימני מצוקה אצל הילד, זהו ילדי הראשון והוא תינוק - ואני לא יודעת מה נחשב נורמלי ומה לא..אני לא רוצה לרוץ איתו לרופא על כל התנשפות... סליחה על האורך, אבל אני מרגישה מבולבלת מאוד ואשמח לקצת הבהרות. תודה רבה מראש

מסתם דו עלי

אני מניח שאת מתכוונת למסתם דו עלי של אבי העורקים (המסתם בין חדר שמאל של הלב לאבי העורקים). בד"כ ממצא זה לא גורם להיצרות של המסתם בילדות , אך בגיל המבוגר יכול לגרום להיצרות של המסתם (עד צורך להחליפו), לעיתים נדירות יותר יכול לגרום גם לדליפה של המסתם. כמו כן מהווה גורם סיכון לזיהום על המסתם (יש לטול אנטיביוטיקה מניעתית לפני פרוצורות רפואיות כגון טיפולי שיניים). מומלץ גם ביצוע בדיקת סקר של אקו לקרובים מדרגה ראשונה. איני רופא ילדים (כך שמומלץ להתייעץ עם רופא + קרדיולוג ילדים) אך ילד עירני וחייכן הינו ילד ללא סימני מצוקה בעוד שאפטיות, חום או שוני מההנהגות הרגילה יכולים להעיד על מצוקה.

armil

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

ראשית, תודה על תשובתך,אכן התכוונתי למסתם דו עלי של אבי העורקים בין חדר שמאל לאבי העורקים. האם החלפת מסתם נעשית בניתוח לב פתוח? ומה זה דליפה של המסתם?

מסתם דו עלי

החלפת מסתם נעשית כיום בניתוח. חדר שמאל בלב מזרים דם אל אבי העורקים ומשם אל אברי הגוף. תפקידו של המסתם הינה למנוע חזרה של דם לחדר שמאל. כאשר המסתם לא נסגר היטב ישנה חזרה של כמות מסויימת של דם מאבי העורקים לחדר שמאל (כלומר ישנה דליפה של המסתם). לציין שמסתם דו עלול לגרום להיצרות ופחות לדליפה.

למעלה